Okategoriserade

Graviditet och rökning?

20 juni, 2016

Vi lever vad jag vet på 2000talet.. Vi borde vara pålästa om hur farligt det är att röka under graviditeten? Detta är ett ämne som upprör mig något sjukt! När jag ser gravida kvinnor. Alltså långt gångna som har en rejäl kula som står och röker öppet, eller när en gravid tjej kommer ut från mödravården och tänder en cigarett det första hon gör! Alltså jag blir så SJUKT provocerad. Idagens läge vet väl alla hur farligt det är med rökning eller?

Jag har också varit rökare, så jag vet hur fast man kan vara och jag är på något sätt inte pretto. Jag kan tillomed efter 7 år som icke rökare känna att jag blir sugen ibland.

Självklart får alla göra som man vill och jag nervärderar ingen som röker det är deras liv. Men när de tvingar i ett stakars oskyldigt ofött barn denna skit, och öppet dessutom! Hur tänker man då? Är det bara jag som blir provocerad av detta?

Fostret i magen får tillomed i sig mer av vissa ämnen än vad den som röker får. Nikotinet gör att blodflödet till moderkakan minskar och foster får mindre syre och näring. Vilket leder till att fostret växer sämre och föds mindre än vad de borde! Detta vet väl alla i dagens samhälle? Detta är ju bara En liren del av vad som händer med fostret.. 

Helt ärligt så förstår Jag inte hur man inte kan sluta?  Om man av någon anledning inte kan sluta. Kan man åtminstone inte göra det i hemlighet hemma?

Stackars barn i magen som tvingas få i sig detta. En vuxen har alltid ett val. Men det har inte barnet i magen.


Nu ska jag sova ett par timmar , innan klockan ringer och det är dags att sjunga för våran 6åring. 6år som mamma till världens finaste Leia!

Kärlek! <3
Kram / A

4 Kommentarer

 • Reply Diana - "La madre" 21 juni, 2016 kl. 09:36

  Jag håller med dig i det du skriver, det är så sjukt provocerande att man vill gå fram och skälla ut vart enda en som misshandlar sina barn på det sättet. Det är så hemskt, så vidrigt och så ego!! Jag blir så arg, besviken och ledsen att man idag, 2016 inte vet bättre. Det värsta är att man VET bättre men skiter i det, tar det inte på allvar, tar det inte så seriöst och tror att “äh några enstaka bloss, jag röker ju inte ens hälften av ciggen..”

  Jag har vänner som tänker som jag skrev ovan, som inte TROR på allvaret. Den ena vännen rökte precis lika mycket i början, för hon menade på att vissa inte ens upptäcker sin graviditete fören mycket senare än henne och då hade de ju rökt som vanligt.. alltså va?!
  Den andra tycker att det inte är så farligt eftersom hon inte röker en egen cigg, hon tänder inte en cigg och röker hela utan tar något bloss här och där av en annan som röker ibland. Hon är i vecka 33 !!!! Alltså !! va?!?! Jag blir så arg, vet inte ens vad jag ska säga. Det är hennes kropp och hennes val som min första vännina sa en gång “ja jag vet att det är fel men jag orkar inte höra, det är min kropp och mitt val…” Där står de båda och röker med sina stora magar, det ser helt sjukt ut, opassande och jag blir arg över att MINA vänner ska vara så puckade.

  trist

 • Reply Sady 26 juni, 2016 kl. 10:00

  Tyvärr så rekommenderar MVC gravida att inte sluta tvärt då det tydligen ska vara skadligare för barnet. Rökning kring ofödda och födda barn tycker jag är helt sjukt att folk gör!

  • Reply Frida 26 juni, 2016 kl. 12:10

   Att dluta tvärt nä..
   Men när man vet att man vill skaffa barn borde man sluta direkt! Inget snack om Saken! & på 9måmader hinner man sluta!

 • Reply LILLGAMMAL - en annorlunda mammablogg 26 juni, 2016 kl. 16:41

  Håller helt och hållet med dig!
  Riktigt skrämmande…

 • Lämna en kommentar