Barnmorskebesök , v 38 och fin present på posten.

Kvällen blev inte alls som jag tänkt mig igår, hade tänkt och kika in här och berätta om barnmorskebesöket, men istället somnade jag tidigt i soffan. Jag var nog helt slut efter en tidigare natt med förvärkar. Hade inga inatt vilket var skönt, så endast haft det vanliga att man vaknar och kissar tugen gånger och snarkar som en galning och stör stackars Rickard 😉 Nåja.
Nu ska jag uppdatera er lite kring det näst sista barnmorskebesöket som vi hade igår.
Även denna gången var det en praktikant med under besöket, men denna gången så sa jag till att jag ville att min barnmorska skulle göra undersökningen eftersom jag har så pass mycket foglossning i bäckenet. Det gör så sjukligt ont när det undersöker och kollar så huvudet ligger nedåt. Inga problem såklart, min barnmorska är så förstående och fin. Gillar henne verkligen och jag kommer sakna att gå till henne, nästa gång är liksom sista gången jag ska dit. Man får ju ändå ett speciellt band på något vis.

Denna gång var det lite prat om vad för preventivmedel jag ska använda mig av efter graviditeten, inget jag riktigt kunde tänka på just nu kände jag , man är så fokuserad på att föda lilla bebisen därinne att man är så uppe i förlossningstankar. Men jag fick lite broschyrer och en snabb genomgång så nu vet jag vad jag kan tänka på framöver. Men en sak i taget.
Bebis ligger som sagt fortsatt med huvudet nedåt. Sf-måttet låg på denna gång på 33cm, sist var det på 31cm så 2cm på 2 veckor har det växt. Duktig liten bebis. Hjärtljuden låg som vanligt på ca 140 slag. Och denna gång vägde jag mig även också, två kilo upp denna gång, så nu väger jag 70kg. Tror jag aldrig vägt så mycket i hela mitt liv. Så undrar hur mycket jag kommer väga när jag skriver in mig på förlossningen?

Eftersom jag är lite orolig över hur snabbt denna förlossning ska gå och jag även har börjat få lite förvärkar så ville jag att Lotta skulle göra en gynundersökning för att se hur det såg ut. Med Lowa var jag som sagt öppen 4cm länge innan det väl drog igång, vilket är vanligt hos omföderskor.
Denna gång var jag öppen 1cm och tappen var förkortad och det var väldigt mjukt. Vilket betyder att det hela liksom är på g och moget. TACK gud för att det såg ut så även om jag tror att hon bor kvar ett tag till. Men då vet jag att dessa förvärkar jag har ändå tar det hela framåt. ♥ Idag går vi även in i v38, tjoho! 37+0 och bebis räknas som fullgånget, jag frågade faktiskt det igår då det är så mycket delade meningar om detta när bebis är fullgången och inte. Men bebis räknas nu som fullgången och skulle den titta ut så behöver man alltså inte ligga på neo osv, och heller inte ge bebis något för att lungor ska utvecklas tidigare, allt är redan färdigt.

Mitt blodtryck var dock lite högt igår vid två tillfällen , så vi fick sitta ned en kvart och vänta i väntrummet innan vi tog blodtrycket igen för att se om det hade gått ned.

Vi roade oss lite med att skicka fula snapchats och sedan fick jag krama på Marie, min förra barnmorska ni vet 😉 Hon kom ut i väntrummet när vi satt där, så det blev lite kramkalas i vanlig ordning. ♥ Blodtycket sjönk iaf och vi kunde vara lugna och åka mot jobbet. Skönt. Så nu är det dags för nästa besök den 18e Maj. Tror ni jag kommer få gå på det? Jag tror det, och sen tror jag hon kikar ut några dagar efter, helgen den 20e någonstans har jag fått för mig att hon kommer titta ut 🙂 Men vi får se.

Måste visa er vad jag fick för fin present på posten häromdagen. Min fina vän Sandra har tillverkat en egen aminingsbh i spets. Den är inte bara sjukt snygg, den är SÅ himla skön också. Jag hade den på några av bilderna som Madde tog på mig och magen, minns ni? Och nu har jag en alldeles egen, Så tacksam och glad för presenten verkligen. Så den ska med direkt till förlossningen. ♥

På sista bilden ser ni verkligen hur vackert den glimmar? Som Sandra skrev, ”Nu kan du glittra lite extra på förlossningen” och det kommer jag garanterat att göra! ♥
Tusen tack fina Sandra för detta. Vill ni kika mer på det fina Sandra gör, eller är sugna på att köpa en egen supersnygg och skön amnings så hittar ni den HÄR. Jag kan även skvallra om att hon precis släppt en ny färg med tillhörande trosor som går att förhandsboka redan nu. ♥

Nu ska vi fixa det sista på jobbet, sen tar vi helg. hämta barnen och sedan blir det grillafton hos våra fina vänner! ♥

Ta hand om er!
Puss och Kram/ A

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Jag ♥ Er.

-innehåller adlinks- God förmiddag. Här hemma har vi höstlov. Världens sämsta väder känns det som, det har nog regnat ända

Läs mer