Jag,  Leia&Lowa,  Vardag

Hur ska man kunna vara trygg och skydda dom mot allt det onda?

Idag fick jag ett väldigt obehagligt mail ifrån skolan. Det var ett meddelande från rektorn, det hade cirkulerat en man i skogsdungen precis utanför skolan där barnen alltid är och leker. Mannen hade inte varit hotfull , men barnen hade ändå blivit rädda för honom. Vilket jag kan förstå. Varför befinna sig i skogen sådär bland massor av barn? Vad var han ute efter?

Man läser så himla mycket i tidningen om sånt här, för ett tag sen var det en man som hade gått in i ett omklädningsrum på en skola här i stan och hållt fast en flicka. Det är inte så konstigt att man som förälder tycker det är jobbigt att lämna barnen på skola/förskola osv.
Jag vill att mina barn ska vara trygga på platserna de befinner sig om dagarna. Men i dagens samhälle känns det så svårt. Det finns så mycket sjuka människor som går fritt här i världen.

Jag är dock väldigt tacksam och imponerad av skolans snabba agerande och framförallt att dom tog det hela på stort allvar. De kontaktade polisen och rasterna hade dom inomhus istället under eftermiddagen. De släppte alltså inte ut barnen förrän de visste att mannen var borta. Jag är väldigt tacksam att de tog barnen på allvar och tog det säkra före det osäkra. I dagarna nu ska personalen vara extra uppmärksam vilket känns lite mer tryggt för mig som förälder .

Leia hade själv inte träffat på mannen men självklart hade det påverkat henne. Hon berättade att hon var rädd för att gå på toaletten själv. Det är fasen förjävligt, dessa människor borde förstå vad det utsätter våra stackars barn för. Jag blir galen bara av tanken av hur många idioter det finns i världen.

Mina barn är det finaste jag har men hur fasen ska jag lyckas skydda dom från allt det onda?

Tack för mig!

8 kommentarer

 • V E R O N I C A ♡

  Det måste ju vara skrämmande för barnen ändå att där står en man. Även om han kanske inte är farlig men varför just vara där som är barn? Men skönt att dom gör något åt det hela. 🙂 Kram! ♡

  • angelica

   Ja exakt, det behöver ju inte betyda som du skriver att han är farligt, men onödigt att vara där alla skolbarn är. usch.

   Kramar <3

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Åh fy jag ryser! Sånt här skämmer upp en som mamma och även sina barn. Så fruktansvärt hemskt! Förstår verkligen att din dotter känt sig rädd! Förstår inte såna där märkliga människor som smyger runt på skolor. Det var en man ett tag som åkte runt och försökte dra in barn i bilar här i Falun. Vi föräldrar fick helt enkelt gå med barnen till och från skolan, och hämta på plats varje dag. Det där var jättetufft för vissa som inte hade bil, så många började samåka.

  • angelica

   Ja visst är det otäckt, helt galet! USCH! men fy så obehagligt, förstår att ni följde barnen till skolan ,man skulle ju aldrig förlåta sig själv om något hände.

 • Mirre - Sweetwords

  Ja uscch så tänker jag med, och reagerar många ggr då jag lämnar tösen eller går till jobbet att jag tycker vissa barn är så unga och går själv till skolan, jag kommer vara hönsmamma, samt bra att skolan agerade så bra och snabbt

  Fina bilder

  • angelica

   Ja, det kommer ta jättelång tid innan jag vågar släppa barnen, jag är också en riktig hönsmamma=P
   Men ja stor cred till skolan som sagt som agerade väldigt snabbt! Känns tryggt!

   Tusen tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *