Jag,  Vardag

Jag ska försöka tänka om, och era bästa tips på spa!

Precis krypt ner i sängen, vi fastande framför en film på tv. Här hemma avlöser den ena sjukdomen den andra. Nu har Leona feber och är lite hostig. Lilla snuttan. Lowa är hemma efter att ha kräkts natten från midsommarafton. Känns inte alls rätt med magsjuka mitt i sommaren, man ska ju slippa sånt då. Det verkar som resten av familjen klarat sig vilket känns bra. ♥

Imorse hade jag en telefontid med kuratorn. Det räckte med att hon läste upp vad jag sagt till sköterskan förra veckan så grät jag. Jag fick prata och förklara hur jag kände mig. Jag har alla symtom för utmattning. Det är hårt, bara tanken av att inte orka med som vanligt gör mig så ledsen. Flera gånger per dag blir det kaos i huvudet och jag vet inte hur jag ska reda ut vissa situationer. Känslan av att känna sig värdelös för att jag inte orkar. Jag ska försöka hitta mitt sätt att slappna av och tanka energi, jag vet dock fortfarande inte hur. Jag har två presentkort på massage, det ska jag boka in. Sen ska jag försöka komma hemifrån, en liten semester att tanka energi på. Rickard och jag firar 10 år tillsammans på torsdag!

Skulle vilja åka iväg själva ett dygn till ett fint spahotell. Slängde ut en förfrågan om era bästa tips på instagram, fick många tips som jag ska kika in, men vill ni tipsa ert bästa spa-hotell så får ni gärna göra det i kommentarerna. Tack på förhand!  ♥

Jag ska börja med mindfulness och börja försöka suga in nuet, och stanna upp och vila korta stunder , men inte förlänge för att då kommer grubbeltankarna. Jag har så mycket nytt att lära om mig själv. Mycket skrämmer mig. Att börja tänka om, mot vad man gjort tidigare. Och har jag en bättre dag med lite mer energi, så ska jag inte använda den ( super enkelt att bara köra på då , vilket jag gjort!) istället ska jag fylla ryggsäcken med energi tills den är fylld igen… Jag känner mig ärligt talat lite vilsen i mig själv. Men jag ska fixa detta. Små steg i taget. Jag ska komma tillbaka!

Imorgon ska jag försöka få tag i vårdcentralen igen ( sjukt att telefonkön blir fylld innan lunchtid)   och se om jag kan få en läkartid att ta prover bland annat. Det verkar tydligen svårt…

tack för att ni kikar in här!

Love/ A

3 kommentarer

 • Karin

  Ta långa promenader i skogen.Med ett barn eller utan.
  När du blir bättre ta med någon att kunna prata med på promenaden.
  Dricka te.
  Gör en rolig sak om dagen som får dig att må bra.
  Har fler tips om du vill.
  kram

 • Hanna

  Gränsö slott och spa i Västervik! Spat är nyrenoverat och jättefint, maten är det godaste jag någonsin ätit!! Varit där tre gånger och varit supernöjd varje gång! Åk dit ?

 • Åsa

  Är också sjuk i utmattning och har varit sjukskriven sedan i höstas. Först för någon månad sedan började jag märka att det börjar bli bättre. Det tar lång tid att bli frisk igen så stressa inte och försök skynda på. För min del tog det många många år innan jag förstod att jag var utmattad – jag var van att vara trött och anpassade livet efter det utan att jag var medveten om det. Det kommer ta lika många år att bli frisk och ändå kommer jag inte att vara den jag var förut. Ta det lugnt i din återhämtning, det är lätt att det också blir en prestation utan att man märker det och då är man där igen i duktig flicka fällan. Jag lyssnar mycket mer på mig själv nu, vad jag vill och vad jag orkar, tar vilopauser för att återhämta mig (förut kunde min kropp inte återhämta sig men nu efter månader av vila så går det bättre), försöker släppa på mina inre krav eller i alla fall göra mig uppmärksam på vilka de är. Det får vara “gott nog” nu.
  Jag önskar dig all lycka! Var rädd om dig! Du är viktig!
  Vill också tipsa om Säröhus på Särö utanför Kungsbacka, där har du fantastiska möjligheter att gå ner i varv. Dit återvänder jag och min sambo gång på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.