Vardag

Jag undrar geniuint hur ni brukar göra?

Måndag och en ny vecka framför oss. Haft en väldigt fin ledig helg. Älskar när Rickard är ledig och kan laga lite extra god mat och skämma bort mig. Jag tycker verkligen inte att det är speciellt roligt att laga mat så när han är hemma så lämnar jag det gladeligen över till honom.
La upp på instagram en bild på hans kycklingpasta han lagade igår. Så himla god, det är en av mina favoriträtter som han lagar, och det var 94% som ville ha receptet , så jag tänker att jag ska skriva ner och dela det med er. Jag tycker definitivt ni måste testa den! Himmelskt god!

Jag måste lyfta en fråga med er. Något som jag tycker är väldigt svårt och vill gärna höra era andras erfarenheter gällande detta. Det handlar om det här med att släppa sina barn och låta de få testa sina vingar och utvecklas. Ni som läst ett tag vet ju att jag är en hönsmamma, men försöker också arbeta med detta och släppa på saker och ting. Förstår och vet att de växer upp och behöver klara av mer själva. Leia blev 9år i somras, men jag låter inte henne cykla vind för våg överallt, jag känner mig inte alls trygg i att låta henne cykla och korsa flera vägar o sånt, för jag anser inte att hon har det trafikvettet ännu. Jag har även läst och då står det på transportstyrelsen att barn inte har trafikvett på cykel och sånt förrän dom är 12år. Sen vet jag inte när man ska börja släppa barnen till att gå och äta på diverse matställen? vad tycker ni? Vilken ålder har ni släppt era barn utan dess kontroll?
Det blir liksom en liten krock när hennes kompisar får göra mer. Jag vill givetvis låta henne vara med, men jag känner mig inte trygg i att låta henne strunta i att vara på fritids när jag jobbar för att gå och äta mat och cyklar runt utan att man har någon som helst kontroll var hon är någonstans?  Ni får väldigt gärna berätta hur ni har gjort, för jag är verkligen genuint intresserad av detta. ♥ Alla får självklart göra som man vill, jag är bara otroligt nyfiken, för jag tycker själv denna fråga är så väldigt svår.

I helgen satte vi upp lamporna i sovrummet, det blev verkligen så himla bra, nu är det bara lite detaljer som saknas, men det blev verkligen stor skillnad bara att byta ut sängborden och sen sätta upp lamporna! Visst blev det fint? =)

Hoppas ni får en härlig start på veckan ♥

3 kommentarer

 • Sanna

  Det där me vad barnen får göra tycket jag oxå är väldigt svårt! Min dotter är 8.5 år. Hon får cykla till kompisar (o mormor o morfar) som bor ca 5-7 min cykelväg bort. Men då korsas inga vägar utan det är cykelvägar. Hon får ofta ha me sig en mobil, en av våra gamla, så hon kan ringa om det är nåt. El vi henne. Men den är till endast för det o det funkar jätte bra!
  Hon o hennes lillebror på 7.5 cyklar även till o från skolan själva, den ligger ca 3 min bort. Inte heller där behöver de över nå vägar. Jag är hemma när de cyklar o när de kommer hem.
  De har varit själva hemma ca 1-2 timmar några ggr. Men då måste de va inne. Dörrarna är låsta o de får inte öppna för nån. Om inte vi ringt o sagt att tex mormor kommer, då brukar hon knacka på fönstret så de ser att det är hon. Det har funkat jätte bra. De öppnar inte för nån, inte heller kompisar som knackar på. Vi har testat ? De har mobil hemma så vi kan nå varandra. Nån gång har de gått hem själva från skolan o ingen varit hemma. Men då har jag kommit hem efter 20-30 min. De skickar att de är hemma o jag har inte varit längre bort än att jag kan va hemma på ca 10 min. Vi tänker att göra så här är för o träna dom, ta det lite stegvis ? Sen bor som sagt mormor o morfar deras en gård bort bara (vi bor i stan) o är för det mesta hemma så de finns där som en backup ??
  När det gäller äta ute, tänker du typ McDonald o så? Det skulle jag inte låta min dotter göra själv med hennes kompisar, har inte ens tänkt på det än faktiskt för det är inget som hennes kompisar heller börjat me än. Men jag tänker att de då ska hantera pengar oxå ? Men vet egentligen inte vad jag känner! Haha! Måste ta mig en funderare på det tror ja! ?
  Hon har cyklat till affären o handlat en/ett par saker. Men då har vi skickat med nästan exakta kontanter. Börjar lite smått liksom ?

  Till viss del är det skönt när barnen blir större o större, o till viss det väldigt jobbigt ? Haha! Dyker upp många saker man ej tänkt på. O så det där me o släppa lite på dom, inte det lättaste ?
  Kram på dig ❤

 • Camilla

  Jag minns inte riktigt hur jag gjorde men jag tror att mycket ligger hos dig. Du har ju dessutom lärt dig av din egna hönsmamma. ❤️ Jag tror inte det kommer kännas tryggt någon gång så när det är dags är det nog bara att riva av plåstret. Men du får nog gå lite på magkänslan. Tror du innerst inne vet hur mycket du kan lita på Leia. ?

 • lina

  Åh, ja visst är det svårt! Är också hönsmamma och kan lätt tänka på allt hemskt som kan hända barnen. Två döttrar (7,5 år och snart 10 år) går tillsammans till skolan (tar 15-20 min i deras tempo). Båda har nu telefon (lillasyster fick sin nu när hon började 1:an), våra gamla iphones så man kan se var de är (eller iaf var telefonerna är) mha ”hitta min iphone”. Stora har slutat fritids sista terminen i 3:an, går nu hem själv efter skolans slut 13:30-14:00. Lilla går hem själv när jag ringer till fritids så är vi hemma samtidigt ungefär kl 16:30. Den stora cyklar fritt i området, men vi har inte så många stora vägar. Ett par gånger har hon cyklat till torget, ca 3km härifrån, med kompisar för att handla något. Då korsar de en väg där bilar kör väldigt fort. Men har cyklat med henne många gånger den vägen och sagt att hon måste gå över den vägen (har hänt flera olyckor med bil och moped där). Svårt med frigörelse, men naturligt. Man får försöka ta det i steg som känns bra även för föräldrarna. ? Blir ju inte enklare när ”alla andra” får göra något. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.