Graviditet Leona ♥,  Vardag

Minskade fosterrörelser, när ska man kolla upp det?

Ingen sovmorgon idag, uppe med tuppen. Dock skönt att slippa stress, bara ta allt i lugn takt. Ska fortsätta tvätta upp vårt tvättberg, tvätta upp fler kläder till bebis som ska ner i förlossningsväskan.. Känns skönt att förbereda. Ska se till att ta mig ner till stan i veckan och handla på mig det sista som behövs.

Igår hade jag en liten jobbig dag med knasiga tankar. Jag tyckte hon va ovanligt lugn i magen. Jag har alltid känt tydliga rörelser hela denna graviditet, men just igår tyckte jag hon var lugnare än vanligt. Jag verkligen hatar det för jag vet hur jag blir. Nojig och det bara snurrar runt i huvudet. Minns att jag var orolig över rörelser i magen med Lowa också, Dock var det senare i graviditeten… jag fick då komma upp till mödravården och göra en ctg. Då blev jag lugn , men hon va nog lugnare i magen för att hon var redo att komma ut för hon föddes två dagar senare sen. ♥

Men jag tycker det är svårt just med dessa rörelser och nojigheten man kan få. Ska man ringa in och få en koll eller inte? Man är ju säkert orolig i onödan tänker jag? Och då vill man inte ta upp deras tid i onödan. Samtidigt kan man ju inte rå för sina känslor, och man kan ju släppa på ett annat sätt när man fått saker bekräftat.

Jag ska försöka att känna efter ordenligt idag och se om något är avvikande, jag har iaf känt henne röra sig redan så det känns tryggt. Vad har ni för erfarenheter av rörelser såhär i slutet av graviditeten? Jag vet att hon inte har lika mycket utrymme där inne längre, men som jag förstår så ska man känna lika mycket som tidigare? 

Nu ska vi fixa lite frukost här hemma. Sedan har barnen önskat att åka iväg till en lekpark, vad har ni för planer?

God morgon! ♥

 

4 kommentarer

 • Sandra

  Hej! Är i v 36+5 och har känt som du… att bebis rör sig mindre vissa dagar…
  Ringde förlossningen och fick tips att ligga på vänster sida i 2 timmar och räkna rörelser…
  Minst 10st rörelser (inte bara sparkar) på två timmar … men kände man sig orolig ändå skulle jag åka in för koll…. så det har jag använt mig av i oron man får… dricka sött ska oxå hjälpa säger de❤️ Hoppas något hjälper dig

 • Cissi

  Åhh jag känner igen det där.
  Var själv in idag själv och kikade, tyckte att hon hade brutit från sitt rörelsemönster.
  Som sagt, hon har rört sig super super mycket denna graviditet och jag tror man ska lyssna på sin hjärna. Den kör inte igång i onödan, man ska lyssna på den.

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare & doula ★

  Man ska åka in så fort man känner minsta oro säger rekommendationerna, så känner du minsta oro åk in. BM och läkarna på förlossningen är där för dig <3. Åk heller in en gång för mycket än en gång för lite. Det är ju också lugnande för sig själv, för bara några år sedan sa man ju att minskade fosterrörelser var normalt. Idag har man frångått den saken och anser att det är avvikande så åk in <3. Det lugnar dig :). Sjukvården är till för patienterna, utan patienterna hade man inte haft någon sjukvård brukar jag resonera.

 • Jessica

  Drick kall och stark saft! Det har jag gjort några gånger! Händer inget efter en stund då då skulle jag ringa fl.

  Vi var på bio och såg babybossen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.