Hem och inredning,  Leona,  Vardag

Piffat i sovrummet, liten babbelkvarn och är det tidigt?

God eftermiddag. Idag är jag så otroligt trött, jag hade så svårt att somna igår kväll, vet inte om det beror på att jag vaknade av åsksmällen natten innan eller att jag helt enkelt bara hade en grubbelnatt. Ni vet när man vänder och vrider men aldrig somnar, man kan ju bli tokig för mindre. Medans resten av familjen sov som stockar, det är ju också typiskt. Men det är bara att kämpa på, jag försöker få in massa text i mitt huvud i kursen, alltså just nu är det ett lite krångligt kapitel och då måste jag verkligen läsa flera gånger för att få in det märker jag. Inte direkt som det var förr när man var ung och knappt behövde plugga.

I helgen så bäddade jag rent och piffade lite i sovrummet, jag har verkligen ett favoritpåslakan som är så skönt, jag har det i två olika färger av randigt, men för ett tag sen köpte jag även ett rutigt i samma. Jag var lite skeptiskt mot rutigt först, men det blev faktiskt riktigt bra. Jag bytte ut överkastet och kuddarna till beiget, passar superfint verkligen till gardinerna och sänggaveln.Nu är jag ännu mer sugen på att måla om väggen bakom, och sedan byta ut taklisterna. Tror det kommer bli superfint, när jag väl tar tag i det, som ni ser så fattas det av listen i taket sen vi renoverade garderoberna.


Längtar redan tills jag ska krypa ner i sängen igen, och ikväll borde jag verkligen somna med tanke på hur trött jag är!

Har eran vecka startat bra? Jag tycker alltid måndagar är lite jobbiga och det känns så väldigt långt till helgen.
Denna helg som vi har framför oss längtar jag verkligen till, då vi är lediga allihop igen tillsammans, lediga helger har verkligen blivit lite heliga för oss. ♥ Nu räknar vi också ner dagarna tills Rickard börjar sitt nya jobb, det känns lite långt bort men jag tror det kommer gå fort. Sen ser jag fram emot slutet på denna vecka också. ♥

Nu har barnen kommit hem, Leia tog med sig kompisar hem, Leona och jag myser en stund i soffan innan det är dags att hämta upp mat som jag beställt på nätet och sen förbereda kvällsmat, idag blir det kycklinggryta och potatis!

Leona har verkligen börjat prata så mycket, fler ords meningar och man kan nästan ha långa konversationer med henne, tycker det känns tidigt? Hur gamla var era barn? hon är ju bara drygt 2 år, men det är så mysigt när hon bubblar , man undrar verkligen vad som försigår inuti hennes lilla skalle=) Är det något våra barn kan så är det att prata minsann, man behöver inte vara orolig för att de ska sitta tysta direkt, utan här bubblas det tills öronen blöder ibland 😉
Häromdagen hade hon gömt sig när vi lekte kurragömma, svårt att lista ut var hon var ändå….


Puss & kram / A

6 kommentarer

 • Sanna

  Min första började prata väldigt mkt vid 2.5 år, tyckte då det va sent ? men då pratade hon väldigt lite fram tills dess. Medans hennes lillebror pratade flerords meningar redan som 1.5 åring! Haha! Såg o lät så himla kul!? men tror han hakade på syrran sin som ju är så nära i ålder ?
  Jobbar på förskola o det är verkligen så olika på när talet kommer, men av erfarenhet så när det väl börjar släppa så rullar det på!?

  • angelica

   Hihi ja men så roligt att höra de små bubbla sådär, och ja de är ju individuellt de där=)
   Önskar dig en fin dag! <3

 • ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ★

  Det blev verkligen jättefint :). Sonen var sådan som pratade tidigt, ibland inser jag att det var helt galet hur många diskussioner vi hade tidigt i hals liv. Samtidigt så himla roligt, tror mycket beror på hur mycket barnen hör talet runt sig. Jag pratade med sonen redan från han låg i magen, läste böcker och pratade med honom så fort det gick. Upplever att de barn som blir pratade till av föräldrar, syskon eller andra i sin närhet pratar massor. Så klart inte alltid, men ofta 🙂

  • angelica

   Tack snälla 🙂
   Ja men visst är det roligt när man kan tänka tillbaka så 🙂
   O jag tror det ligger mycket i det du säger, att man liksom pratar med barnen, <3 För mig är det så långt ifrån att man inte gör det, men såklart är ju alla människor olika=) Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.