Graviditet Lucie♥

Såhär började vår resa till vår bebis nummer 4

Jag är ju oftast som en klocka när det kommer till min mens. Prick på dagen och har aldrig tidigare varit sen förutom när jag väntat tjejerna. Jag brukar även känna mig när det är dags, kroppen visar tydligen när det är dags för mensen att komma.
Jag hade även de senaste månaderna lidit av sån extrem pms, stackars Rickard han fick en utskällning ungefär en gång i månaden, då va han minsann inte vatten värd kraken. Men denna månad hade jag upplevt att jag direkt fått något pms-utbrott.
Jag började misstänka att jag kanske var gravid, men o andra sidan så hade jag fått för mig någonstans inombords att jag nog inte kunde få fler barn. Vad jag grundade det i , kan jag egentligen inte svara på. Hjärnspöken kanske.
Några dagar innan mensen skulle komma så åkte jag iväg och köpte ett gravtest.. trots min misstanke om att jag faktiskt var gravid blev jag SÅ himla chockad när det stod gravid.

Det pirrade i magen, jag var så chockad, men ändå glad givetvis. Jag har varit sugen på ett fjärde barn men inget vi planerat så. Rickard tog det med lugn och sa “ja men det förstod vi ju nästan”
Det är mer jag som varit väldigt hispig, iallafall i början och jag hade lite svårt att ta in det också. Overkligt helt enkelt.
Dagarna gick och man försökte mer eller mindre försöka ta in det, kollade på gravtestet flera gånger tills att de slocknade, har tänkt ibland att jag ska göra fler test, men det räcker ju faktiskt egentligen med ett. ♥

Sen tog det inte många veckor förrän mamma blev så plötsligt sjuk och så himla dålig, jag hade nu inte möjlighet att fokusera på detta alls egentligen, mitt fokus var någon helt annanstans. Jag hade inte berättat att jag var gravid för någon av våra släktingar, de ända som visste var Madde & Micke. Ingen annan. Sen när allt turbulent lagt sig kring mamma och hon hade några dagar hemma och vi trodde att hon var på bättringsvägen så skickade hon på Snapchat att hon ville veta något roligt.
Så då tog jag tillfället och skickade ett sms, där jag skrev att jag varit livrädd för att aldrig hinna berätta detta för henne. Jag fick mycket flaschbacks från när jag var gravid med Lowa och vi miste min mormor i Cancer, så det har varit väldigt många tankar.
Men hur som helst så fick jag äntligen berätta för min mamma att hon faktiskt ska bli mormor igen, då blev det gråtkalajs en liten stund. ♥ Det började nu kännas mycket verkligare, ( tror detta va runt v9).
Såhär i efterhand förstår jag att jag nog behövde de här veckorna för oss själva att smälta det, nu kan jag ju bara prata för mig själv visserligen. Mycket hormoner och känslor på en och samma gång.
Sen dessutom kom illamående , jag har ju alltid kräks och mått illa med alla barnen, så jag blev väl egentligen inte förvånad.
MEN jag måste erkänna att jag verkligen har förträngt det.

Dock är det dessutom värre denna gång, jag kräks fruktansvärt mycket mer, och måste äta hela hela tiden, alltså jag menar verkligen hela tiden.
Eftersom sköldkörtelproverna visat att min ämnesomsättning är rubbad och att jag förbränner alldeles för bra , så kan även detta vara orsaken till att jag mår SÅ dåligt.
Jag har fått brev på posten att jag ska ta nya prover snart igen, vilket känna bra att de gör en uppföljning på det hela,
Önskar jag kunde få något ordentligt som hjälper mot illamåendet, jag äter Lergigan camp men vissa dagar hjälper det tyvärr inte ändå, lika fasiken får jag slänga huvudet över toalettstolen.
Jag som verkligen har problem med att kräkas.

Han & Jag, tänk första gången vi fick se vår fjärde lille bebis för första gången tillsammans! ♥

Sist vi var på mödravården och skulle göra ultraljud så fick jag kräkas på toaletten där, alltså det är ju SÅ pinsamt för det hörs ju ut. men jag tänker att jag är säkert inte den första. Jag hoppas verkligen att de ger med sig snart så jag slipper ha det såhär resten av graviditeten. Det kommer va sjukt jobbigt och påfrestande.


Tänk att något så litet kan få en att må så dåligt.
Tre stolta systrar över lilla bebis. De två stora förstår ju lite mer vad det innebär, men det ska bli spännande att se hur Leona kommer att reagera, när hon får lite konkurrens och inte är minst längre.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är nojig denna graviditet, med tanke på att jag arbetar Neo, så har man en helt annan syn och man tar inget för givet, kanske är det också därför jag i början inte vågade ta till mig det hela?  Jag var också otroligt nervös inför ultraljudet och kuben, men allt såg jättefint ut, låg risk för både havandskapförgiftning och kromosomavvikelser. Det var verkligen en lättnad för mig, Vår ultraljudsbarnmorska är helt fantastisk, lugn och noggrann och känner mig alltid så trygg i hennes händer. Efteråt när vi satt och prata så kom även Madde& Micke in och kikade på det lilla underverket på skärmen, Det var så roligt att hon hade återkontroll samma tid och samma dag som vi skulle göra UL, Det är fint att få dela detta med dom. ♥ och det kändes så underbart att äntligen få visa bilder för barnen. Lowa tyckte det var lite tråkigt att bebis inte var så stor så hon fick veta om det skulle bli en lillebror eller en lillasyster. Hon är visst lite otålig. 🙂
Vi får snällt vänta några veckor till, för vi kommer vilja ta reda på vad det är , jag är alldeles för nyfiken för att inte göra det.
Min magskänsla säger att vi kommer få en liten tjej till, vet att jag skrev så med Leona med och det visade sig rätt. Så det ska bli roligt och se om jag har rätt även denna gång.
Blir det en liten pojke, så har Rickard ett namn som han velat ha sedan Leia låg i magen, jag har inte varit ett stort fan av det namnet egentligen. Men visar det sig nu att det är en liten pojke, så får jag nog helt enkelt ge med mig och låta honom få det namnet. ♥

Jag är så nyfiken på dig lilla vän, och längtar redan tills vi ska gå på nästa ultraljud, Det blir av nästa månad så hoppas de veckorna går fort. Jag har också bytt barnmorska denna gång, inte för ultraljudet för då har jag min underbara Marie, tänk att hon följt tre av fyra graviditeter. Känner mig alltid så trygg i hennes händer.
Men min andra barnmorska som jag ska gå till, världens gulligaste och det kändes verkligen SÅ bra med henne. ♥ Tacksam att bli bra omhändertagen.

Så roligt att ni vill följa oss på ännu en resa till bebis, Ni får gärna lämna ett avtryck och berätta vem ni är och hur länge ni har läst. Blir så nyfiken på er ibland förstår ni! ♥
Ta hand om er!
Kramar / Angelica

28 kommentarer

 • Linda

  Hej Angelica!!
  Grattis till barn nr 4 ❤❤. Vad roligt!! Jag följer din blogg varje dag och läser varje dag! Jag har lämnat avtryck 2 ggr innan här. Jag kommer att fortsätta följa dig och din familj ❤❤ tack för en fantastisk blogg ❤❤

  Kram Linda

  • angelica

   Hej Linda. Tack så jättemycket, det ska bli väldigt roligt och spännande med en liten bebis till <3
   Åh vad roligt att du kikar in här varjedag, det gör mig verkligen varm i hjärtat och tack för dina fantastiska ord. <3

   ha en fin dag, Kram Angelica

 • AnnaLena Strandh

  Vad fint skrivet man blir varm inombords.Denna babies kommer att få så mycket kärlek av er alla men mest tror jag från dig Angelica du är en sån otrolig varm och kärleksfull kvinna.Lycka till nu och ha det så gott tills vi hörs igen kram kram i mängd❤️??

 • Julia

  Så roligt för er med en ny familjemedlem 🙂
  Jag har följt dig i ca 4 år tror jag. Såg på Instagram någon bild du hade tagit och så började jag följa dig på Instagram. Alltid varit så imponerad av hur duktig du är på fotografering. Jag är själv hobbyfotograf.
  Hoppas du snart slipper kräkas mer. Ha en bra dag 🙂

  • angelica

   Tack Julia vad roligt att höra att du följt oss så länge! Kul!
   Ja det hoppas jag också, tack snälla, ha en bra dag du med. =)

 • caroline

  Grattis till lilla underverket ☺️
  Jag har följt dig några år nu, kom in på ditt Instagram efter att jag följt Madde sen familjenannorlunda ?
  Jag väntar nu mitt första barn (sjukt nervös) men samtidigt jätteroligt.
  En liten kul sak tycker jag är att Leona är född samma dag som min systerdotter (dom är exakt lika gamla) och nu väntar du igen fast samtidigt som mig ? dock är jag ett par veckor före ?

  • angelica

   Hej Caroline, vad roligt att höra att du följt oss under några år:) Men åh vad häftigt att de föddes på samma dag och att vi får följas åt denna graviditet, stort grattis till bebis. Vilken vecka är du i ? Kram=)

 • Jennifer

  Åh, jag blir så himla glad för er skull! ?
  Jag är en 26-åring som lever med en kronisk sjukdom med mycket smärta, så tyvärr har jag inga egna barn än så länge. Drömmer om en stor familj men får vara glad om jag kan få ett barn.
  Tills vidare passar jag på att låna vänners barn och de känns nästan lite som mina bonusar.
  När jag inte sover eller passar barn så ägnar jag min mesta tid till att sy, mitt stora intresse. ❤️ IsaDesign heter min sysida på Instagram.
  Stort grattis igen! ❤️

  • angelica

   Tack snälla <3
   Det låter tufft att leva med en kronisk sjukdom, jag hoppas du får uppleva att bära ett eget barn i framtiden.
   Ta han dom dig, Kram <3

 • .Monica

  GRATTIS. Följt dig några år. Tycker om hur du skriver. Hoppas du snart får må bra o njuta av din graviditet.
  En mormor/Monica

 • Lotte

  GRATTIS❤ Sååå himla mysigt!! Hoppas bara du slipper ditt illamående men det är ju sånt som en annan förträngt. Då har vi snart 4 var men nu är jag nöjd, tror jag, mannen är iallafall och säger att jag inte får träffa bebisar för mycket för jag säkert blir sugen… Fick ett brorsbarn i augusti och hoppas hon skriker mycket när vi ses så jag kan lämna tillbaks med nöje ?

  • angelica

   Åh tack snälla du, ja tänk att vi snart har 4 var hihi. Ja då får vi hoppas att bebis skriker så du kan lämna tillbaks med nöje hihi. Svårt att inte bli bebissjuk!
   Ha en fin dag! <3

 • Angelica

  Hej Angelica! STORT Grattis till barn nummer 4??❤️? Följer dig på insta och läser din blogg och tycker du lägger ut så fina bilder och härliga inlägg❤️ Tycker det är extra roligt då även jag väntar bebis i mars? KRAM /Angelica

  • angelica

   Hej! Tack snälla <3 Det ska bli mysigt med en liten bebis! O så varm jag blir i hjärtat när du skriver att du går in och läser här och tycker om det , tack snälla.
   Vad roligt att du också väntar bebis så likt med!! <3 när har du BF? Kram/Angelica

   • Angelica

    Hej igen! Jag har inte fått något exakt datum än mer än att det blir i mars. Går där i mot in i vecka 14 på lördag? Jag hade faktiskt inte en aning om att jag var gravid denna gång??? Har mått så dåligt under 6 veckors tid och googlat mina symtom då graviditet inte fanns med på kartan för såhär har jag aldrig mått då. Och googla symtom vet kanske alla att man inte ska och framförallt inte om man lider lite av hypokondri som jag gör. Enligt Google var jag döende?? Men efter 6 veckor med ont i magen (fast högt upp i magen) ont i ländryggen, huvudvärk, yrsel och kände mig så fruktansvärt klen och inte vågat söka läkare så blev min man sur efter att jag nästan svimmat och sa att han skjutsar mig raka vägen till akutennu. Han släppte av mig och jag var helt skräckslagen av vad jag skulle få höra att jag led av? Gick in och berätta hur jag mått i 6 veckor och vart jag haft ont och att jag nyligen höll på att svimma, dom tog det på största allvar och gjorde EKG, tog blodtryck, massa infektionsprover och urinprov. Efter ett tag kom en sköterska och satte sig på sängen och jag blev så rädd över vad hon fått fram och fick panik för en stund. Så sa hon att alla prover visa normalt men du är gravid!? Jag kände mig så otroligt lättad att det “bara” var det men så chockad för det fanns inte med på kartan just nu då vi har en bebis redan, en liten Edvin på 7 månader som jag sluta amma för en månad sen. Hon fråga vilken vecka jag kunde vara i och jag kan verkligen inte svara på det för jag har inte haft min mens sen innan jag blev gravid med Edvin. Så jag blev skickad till mvc och fick göra ett ultraljud och det visa en pigg sprattlande bebis i vecka 12???❤️ Så detta har ju vi precis fått veta. Det blir vårat 7e barn❤️?? Så jag ska göra kub på tisdag i stan och tänker att DÅ får jag ett exakt datum? Men såååå kul att följs dig som ska ha samtidigt??❤️ Nu blev det ett långt inlägg? STOR Kram

    • angelica

     Men oj, vilken rolig historia du delar med dig av, och vilken tur att det “bara” var en liten bebis som ställde till ditt mående. Men förstår att det kom som en chock, men grattis till bebis! Ja superkul att vi är beräknade så lika! =) Lycka till och grattis till bebis i magen <3
     kram

 • Karin

  Grattis till nummer 4.Njut och hoppas illamåendet släpper snart.
  Se till att du får mycket egentid och bara vara.Grattis så roligt du som pratat om det.

 • Agneta

  Så underbart. Beundrar er alla som för livet framåt. Så glad för eran skull. Ska bli underbart att följa eran gravid resa. // Agneta mormor till 7 gullungar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.