Graviditet Lucie♥,  Vardag

Tänk att de blev en fyrklöver i tjejer! ♥

Tusen tack för alla era härliga grattishälsningar på förra inlägget ♥
Känner mig rik som ska berikas av ännu en liten tös. Tänk att magkänslan varit rätt hela tiden. Det känns verkligen magiskt. Fyrklöver i flickor. Hormonerna lär spruta här hemma om några år och Rickard kommer väl få fly fältet när alla har mens samtidigt och jag i klimakteriet haha. ♥

Men något som kan göra mig både lite ledsen och provocerad det är hur människor runt omkring nästan tror att vi blivit besvikna över att de är en tjej till. ” det hade väl varit roligt med en liten pojke” eller ” jaså de blev en tjej till” och känslan av att man nästan måste förklara sig att man faktiskt är glad. För mig spelar det inte någon roll vad för kön vi får. Jag har inte hoppats på varken det ena eller det andra. Vi skaffar inte barn för att den bebisen ska födas med ett visst kön, utan för att vi vill ha ett barn till. ♥ För mig är jag SÅ tacksam att vi har kommit så långt som vi kommit idag, v 21 idag ( 20+4 ). Jag kommer va otroligt tacksam om jag får hålla en frisk bebis i min famn igen. Nu kanske jag har blivit lite yrkesskada, men det är verkligen ingen självklarhet för någon. Så därför kan jag bli både lite ledsen och besviken när folk tror att vi blev besvikna över att vi väntar en tös till. ♥

Kunde inte hålla mig från att köpa hem lite rosa kläder. Har ni sett dessa söta leggings? Så mjuka och fina. Köpte både ljusrosa och ett par beiga. ♥

Sen köpte jag även lite andra små söta kläder för ett tag sen.
Det är faktiskt det första som jag köpt nu till bebis. Tycker det känns lite läskigt att köpa grejer på något vis. Det känns så magiskt att skriva till er samtidigt som jag känner att bebis sparkar och far därinne, den känslan är verkligen obeskrivlig. ♥
Ser framför mig hur bebis föds i mars och vi missat att förbereda allt. haha. Vi har börjat kika på lite vagnar, mest online just nu, men ska väl ta en dag framöver där vi åker till affären och klämmer och känner lite.
Vi sålde ju våran Bugaboo donkey precis en månad innan vi plussade, bra planerat 😉 Sålde även iväg babyskyddet, så nu behöver vi både nytt babyskydd och ny vagn.
Vagn känns verkligen som en hel djungel, har kikat lite på Emmaljunga, silvercross och även en bugaboo fox.
Men tänker att vi nog ska gå ifrån trenden från Bugaboo även fast jag verkligen älskar deras vagnar, så skulle det vara roligt att testa något annat. Vad har ni för tips på vagnar? Dela gärna med er, ni brukar ha så mycket bra tips! ♥

Idag har vi haft en riktig mysdag här hemma, regnet har öst ner utanför fönstret, har egentligen haft tusen måsten att göra, som att rensa och greja bland allt skit vi har, men jag har verkligen inte orkat, så idag bestämde jag mig för att bara strunta i allt helt enkelt. Det som behövs rensas finns ju kvar nästa dag också eller hur, ibland är det skönt att bara släppa allt och bara vara. ♥
Klockan har ställt om till vintertid också, jag gillar verkligen inte det här med att ställa om och dra tillbaka tiden. Jag hoppas det blir sommartid hela tiden framöver så man slipper detta trassel 😉
Hoppas ni haft en fin söndag.
Kram på er!

6 kommentarer

 • Linda

  Jag tror man tänker att varje graviditet är 50/50 och då är ändå fyra lika ganska extraordinärt. ? och så härligt med tre systrar, jag som alltid velat ha en. ?
  Självklart har du rätt i att det viktigaste är att man får ett friskt barn och jag tror inte någon skulle byta ett barn mot ett annat med ett annat kön. Det är ju inte heller det som i slutändan avgör om man ska skaffa fler barn, för som sagt det blir aldrig andra odds än 50/50 så det som avgör måste ju vara att man vill ha ett till barn. Men jag kan också förstå dem som längtar och dem som sörjer att de inte fått båda könen. ? Sjukt känslig fråga som många inte vågar prata öppet om.

 • Emelie

  Jag har 4 pojkar och får konstant frågan om vi inte ska skaffa en flicka. Det har jag fått höra sen barn nr 1. När personer får höra att jag har 4 barn brukar det låta ”oj men nu är det slut eller hur” när de sedan frågar efter kön och jag berättar att det är 4 pojkar säger nästan alla antingen ”men ska ni inte skaffa en flicka?” Eller ”vill du inte ha en flicka?”. Jo det hade varit roligt med en flicka men nu har jag pojkar. Den värsta någonsin var min mans mormor! När hon fick veta att det var en 4:e pojke vi väntade så sa hon ”hade det varit jag hade jag bytat ut barnet/barnen mot en flicka”. Värsta jag någonsin hört. Alla dessa frågor gör en bara ledsen. Jag har sörjt att jag aldrig kommer få en mini-me men jag skulle aldrig byta ut mina barn. De är mitt liv ♥️

  • Emelie

   Förresten, en läkare berättade under min senaste graviditet (född i maj i år) att de upptäckt att vissa karlar har mest av ena könets sperma 🙂

 • Lisa från Skåne

  Grattis till fyrklövern mysigt med fyra tjejer. Själv har jag tre flickor och en av dem har också tre flickor, någonstans hittade hon att det var 11% som hade tre flickor , hur många som har fyra vet jag inte men kan inte vara så många.
  När vi fick tredje flickan fick vi också en massa kommentarer om att synd det inte blev en pojk, n i får försöka igen. Precis som man skaffar barn för könets skull, det viktigaste är ju att barnet är friskt.
  Lycka till hela familjen.

 • Lina

  Precis så fick jag också höra när vi väntade vår 4 efter tre pojkar. Även när trean fötts kunde jag få kommentarer som att det var synd att det inte blev en tös. Man är glad över att kunna få ännu ett barn o som är friskt. Jag hade turen, eller vad jag ska, att min fyra blev en flicka och oj va konstigt det kändes. Trodde ju att tvåan eller trean kunde vara en tös men aldrig att fyran skulle bli det efter tre pojkar. All Lycka till er. Kram

 • Sanna

  Vissa kommentarer är bara så onödiga! Vissa tänker verkligen inte sig för innan de öppnar munnen. Vi har två barn, en flicka o en pojke. Vi hade bestämt oss för två barn oavsett om det vart två av ett kön. Eftersom jag inte klarade fler graviditeter. När vi skulle kolla ultraljudet på 2an så ville vi kolla om det va en en tjej el kille. Mest för o testa o veta då vi inte visste med första. Hela tiden hade vi inställningen att blir det en till tjej så blir det! Viktigast va att allt såg bra ut o att bebisen va frisk. Visst, ska inte sticka under stolen me att jag är väldigt glad över o ha en av varje ❤ O framför allt då jag inte klarar av fler pga kroppen. Men oavsett så va det viktigaste inte det. Många tar för givet att alla vill ha minst en av varje. O de verkar oxå tro att det går o välja ? Nej, så länge de är friska o mår bra ❤ Jag tycker det är häftigt att ni får fyrklöver ? i flickor!??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.