Vardag

Vi säger nej till skadliga kemikalier.

-Annons i samarbete med EV Sverige-

I dagens samhälle blir man dagligen påmind om hur viktigt det är att man äter rätt, att man bör äta ekologiska produkter för att det är skonsamt för miljön. Vi ska vara måna om miljön och vår värld och inte släppa ut för mycket skadliga kemikalier. När jag städar hemma så använder jag flertalet olika produkter som jag köpt i vanliga mataffärer. Något som jag aldrig tänkt på tidigare är att läsa bruksanvisningar för dessa. Har ni gjort det? Har ni sett hur mycket varningstrianglar det är på dessa? Har ni läst vad det står på dom? Jag ska ärligt erkänna att jag aldrig vänt på flaskorna och faktiskt läst på dom.


Alla dessa produkter har jag i mitt städskåp, och på flertalet av flaskorna kan man hitta varningstexter som ” orsakar allvarlig ögonirritation” ” Orsakar allvarliga frätskador på hud och ögon” Dessa produkter städar jag med dagligen hemma i vårt hem där det bor tre barn.

Jag skäms och känner att jag borde varit mer insatt i detta än vad jag varit tidigare.
Därför vill jag tipsa er om en maskin som rengör alla tänkbara ytor i hemmet med ENDAST kranvatten.

Detta är en ångtvätt som du kan städa hela ditt hem med, med endast kranvatten. Du behöver inte använda någon som helst skadlig kemikalie.
Denna maskin är precis ny här i Sverige, den finns sedan tidigare i andra delar av Europa och USA. Jag känner mig stolt över att få vara en av de första som visar upp denna maskin och kunna tipsa er om den.
Vi fick en visning av maskinen precis i samband med vår flytt.Maskinens behållare är gjord i rostfritt stål med livstids garanti, vilket betyder att vattnet kan hålla en hög temperatur och skapa något som kallas “mättad torr-ånga”. Det positiva med det är att den typ av ånga innehåller väldigt lite fukt, endast 5 – 10%.  Andra ångtvättar på marknaden har oftast behållare gjorda av plast, vilket gör att de inte kan hålla samma temperaturer, vilket leder till ett sämre städresultat, se vad som händer med plast om den blir för varm.

Dock vill jag understryka att trots att maskinen tål väldigt hög värme så är ångan som kommer ut ur den inte alls är varm på lite avstånd.

Som jag redan visade er igårkväll, så var våran ugn inte i det renaste laget ;P Men vi har endast kört med EV-maskinen och fick resultatet som ni ser nedan.
Det är nästan så man inte tror att det är samma ugn..
Här ser ni ett skinande resultat.

Rickard fick testa att renöra gallret, och bara efter en “strykning” så ser det ut så här..

Slutresultatet. Hela våran lägenhet flyttstädades med EV-maskinen. Så himla smidigt. Man kan göra så mycket med en och samma maskin. Du kan rensa avlopp med den på ett enkelt sätt.
Maskinen har ett tryck(7 bar) som gör att röret blir rensat upp till 7 meter ner. Du kan givetvis även göra de mer vanliga sysslorna, som att skura golv, tvätta fönster osv. Men även tvätta bort besvärliga fläckar från soffan.

De kemikalier vi använder när vi putsar fönster skapar en hinna som gör att smutsen drar åt sig och sätter sig igen.
Det ser man tydligt när man tex tvättar fönstren.

Där ångan inte fastnar på fönstret, har vi tvättat med EV3000i, ytorna bredvid är faktiskt tvättade 4 dagar innan, med en fönstervätt som finns på marknaden och med “fönsterputs”. Slutresultatet blev helt ofattbart.

Något annat som vi verkligen kommer använda maskinen till är att desinficera snuttefiltar och liknande, tänk er bara att tvätta era barns snuttefiltar på några sekunder. Dessutom är torktiden nästan obefintlig eftersom fuktmängden är så liten. Snutten blir totalt bakterie-fri på nolltid. Ett smart tips vi fick på vår visning av maskinen. Jag vet inte hur era barn är, men jag vet inte hur många gånger både Leia och Lowa suttit framför tvättmaskinen och storgråtit över snutten som snurrar runt där inne. 🙂

Vi har använt maskinen ett par veckor nu här hemma och vi är så nöjda, vi har bland annat gjort rent fogar i köksgolvet i huset. Det är helt galet, det har alltså varit en städfirma som städat hela huset i en hel dag och ändå får vi bort massor ingrott smuts.

I samarbete med EV-Sverige kan jag nu erbjuda er en kostnadsfri visning av maskinen i ert hem. För att boka er fria visning klicka HÄR och fyll i era uppgifter, så blir ni kontaktade.

Nu ska vi åka iväg och få kvällsmat hos svärmor , lyxigt. Sen blir det att försöka få kidsen i säng någorlunda skapligt, för imorgon är det dags för rutiner igen.♥ Har ni kommit in i rutiner eller har ni fortfarande sommarlov/Semester?

Ta hand om er.
Kramar / Angelica

5 kommentarer

  • Emma

    Låter ju rikigt bra. Kemikalier försöker jag själv undvika i största mån som går, men vissa saker är helt hopplösa att städa, typ ugnen. Ser ju ut som att detta är ett mycket smidigare sätt att städa på. Värt att kolla vidare på!

    • angelica

      Hej. Det är en ganska stor investering – maskinen och alla tillbehör som gör att du kan städa hela hemmet och mer därtill kostar ca: 30 000kr. Man kan dock välja en förmånlig delbetalning på upp till 36 mån räntefritt. Vi räknade över hur mycket pengar vi lade på städprodukter varje månad och de uppgick till ca: 300kr, så på mindre än två år sparar man faktiskt in pengar genom detta köp. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.