V 16 (15+0)

Din midja börjar försvinna, och ett tips för att behålla de vanliga kläderna några veckor extra är att trä genom ett gummiband som extra ögla i knapphålet och sedan knäppa gummibandet runt knappen!

Ditt barn är 108-116mm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 100g. Nu är barnets armar och ben färdigbildade och lederna fungerar. Skelettet hårdnar i och med att benen förkalkas och denna process kallas ossifikation. Barnet kan nu koordinera sina rörelser då nervsystemet fungerar och musklerna svarar på hjärnans signaler. Det är fullt med aktivitet i livmodern, fostret rullar runt, sparkar och gör volter. Ännu kan det vara svårt att känna rörelser då fostervattnet fungerar som en ljud- och rörelsedämpare. Omföderskor kan känna ett litet fladder runt denna vecka. Är det ditt första barn så dröjer det oftast några veckor till innan du känner att det sparkar.

Det går nu att avgöra barnets kön med hjälp av ultraljud.


V16(15+0) ♥

Och hur mår jag nu förtiden då?
Riktigt bra faktiskt, tabletterna vågar jag dock inte sluta med än utan dom får hänga med ett tag till..
men jag mår sällan illa längre, dock äter jag ju hela tiden men vad gör det? 😉 förutom att jag blir fruktansvärt trött på smörgåsar! Idag har jag börjat få lite ont i ryggen, men bara vissa lägen när jag börjer mig osv. Hoppas det är något tillfärlligt och att det snart försvinner, vet att jag hade problem med ryggen med Leia också, ungefär runt samma vecka.. :/
Men allt är bättre än att må illa!
Känner små små rörelser från mini gör jag ju också, och det är underbart! ♥

6 reaktioner till “V 16 (15+0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg