V 32♥

Lillasyster i magen v32! ♥

Eftersom jag varit seg på att ta magbilder så kommer detta inlägg väldigt sent, men bättre sent än aldrig 😉
Förra lördagen gick jag in i vecka 32, och idag går jag in i vecka 33 ;P men vill ändå ha bilder från varje vecka så därför får det bli såhär =)

Text från Gravid.se

Din barnmorska gör vid varje undersökning en bedömning av barnets tillväxttakt och lyssnar på dess hjärta. På vissa håll görs en ultraljudsundersökning den här veckan. Du ökar nu i vikt, snabbare än i något annat skede av graviditeten. Kanske förvånas du över hur stor din mage kan bli. Snart har livmodern intagit det högsta läget som den kommer att ha, ungefär 12cm ovanför din navel.

Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg.Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden – men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon.Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.

3 reaktioner till “V 32♥

  1. Hihi nej det har vi inte, fast kommer nog inte dröja så länge innan vi börjar försöka. Så får nan hoppas att det tar sig. Alexander blev ju till med ivf. Så det var ju kämpiga år innan vi lyckades med honom.
    Så hoppas hoppas att vi lyckas utan hjälp nu. Annars är vi självklart lyckliga och glada att vi fått ett barn 🙂 Puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg