Pottelipotta!

Igår provsatt Leia pottan för första gången ordentligt! Duktig tjej!
Detta med potta är inget jag vill tvinga fram utan låta henne ta steget och sätta sig när hon känner sig redo.
Så hon har med andra ord provsuttit i några sekunder och inte gjort något på den än.. Men det kommer! Ingen stress! 🙂
Skulle vara intressant att veta hur ni andra mammor har gjort när det gäller pottan? 🙂 Berätta gärna ;D

8 reaktioner till “Pottelipotta!

 1. Jag minns inte riktigt hur vi gjorde med Hillevi. Jag tror att det var sommar och hon sprang mycket utan blöja, så det blev naturligt för henne att gå på pottan. Men med Tuvali är det svårare. Hon tycker att pottan är kul, men att göra något på den vägrar hon. Hon kissar hellre bredvid pottan än i…. Men vi får ta det i hennes takt. Men i sommar hoppas jag att hon vill göra saker på den 😉

  Hoppas ni har en trevlig fredag!
  KRAM

 2. sedär ja=)
  vi har inte köpt något potta än, men det tänkte vi göra och ha den ståendes där. ingen stress, utan hon får sitta på den om hon vill:)

 3. Vi har haft pottan framme sedan förra sommaren (när Signe var 8 månader). Då gjorde hon faktiskt något på den, men nu var det länge sedan. Jag vill inte stressa henne utan låter den stå där och hon får gärna provsitta när hon vill. Just nu tycker hon det är väldigt roligt att sitta i mitt knä på toaletten och låtsas kissa och torka rumpan. Ja, hon har ju blöjan på så jag vet ju inte vad hon gör eller inte gör, men så länge hon tycker det är roligt får hon fortsätta 🙂

 4. Nej, inte potta! Lär henne gå på toaletten direkt. Inget krångel när man sen måste byta från potta till toalett ändå och mycket lättare när man är någonstans där det inte finns potta. För att inte prata om hur äckligt det är när de väl gör nått i pottan, typ nr 2. Mitt tips: toalett! Ingen av mina tre har haft potta och alla tre har varit blöjfria vid 2,5. Så igen: ingen potta! Lycka till med mage och släppablöjan!

 5. Vi låter Melvin själv sätta sig när han vill och hur länge han vill. Vår grabb är lite mer än 2 och säger till varje gång han har bajsat och kissat i blöjan så han är medveten när han gör det men pottan/toaletten lockar inte ännu tyvärr! Någon gång har de kommit där men inte jätte ofta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg