Välkommen V 28! ♥

Älskade lilla du!♥

Egna tankar:
Jag upplever bebis som mycket mer aktiv i magen än vad Leia var.. far runt och trycker och sparkar riktigt hårda sparkar, mysigt, men ibland obehagligt! 🙂
Tycker att det känts en aning segt nu igen, men snart är det vecka 30 och sen lär det nog gå fort. ♥
Har fått lite illamående attacker lite till och från, men som tur var är dom inte så långvariga och jag hoppas dom snart försvinner helt!


Från Gravid.se:

Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ettglukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds

2 reaktioner till “Välkommen V 28! ♥

  1. grattis till ny vecka!
    jag känner också mer nu än vad jag gjorde med Moa i magen. men då hade jag livmodern i framvägg, nu ligger den i bakvägg och då känner man ju också mer och tydligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg