Dat-Positiv och hon har fått ett namn ♥

Förlåt för min frånvaro. Ska man ens behöva förlåta sig förresten? Jag är nyförlöst och lever i en liten bubbla. Jag kan fortfarande inte förstå att hon är hos oss lillasyster. Vi myser och myser. Tittar på henne. Och lär känna henne. Världens bästa systrar. Jag tror det är lite ovant för dom, men de är så försiktiga stolta och duktiga. ♥

Men vi har också haft det lite tufft nu i början. Självklart kommer jag summera hela förlossningen, jag hade en superbra förlossning och barnmorskan och undersköterskan som fanns i rummet var helt underbara verkligen. Men jag vill gärna göra ett eget inlägg angående det , för att få det samlat. Vi ska tillbaka till BB-mottagningen imorgon, ta ett pku-test och då tänker jag att jag ska be om hela min förlossningsjournal.. Har bara mottagit delar av den nu.

Men tillbaka till första tiden med lillasyster. När vi låg på BB i söndags förmiddag så var det dags för läkarundersökning. Vi ville inget hellre än att bli godkända och åka hem till stolta storasystrar. Det var dessutom morsdag och det hade jag inte så stor lust med att fira på BB utan hela min familj samlad. Som jag tidigare nämn så har jag blodgrupp rh-negativ, och vi visste redan innan att bebis i magen vad positiv. Som våra andra två barn. Men det vi fick reda på var även att lillasyster är något som heter DAT-positiv. Vilket betyder att jag i slutet av min graviditet börjat bilda antikroppar mot lillasyster blod. Detta kan leda till kraftig gulsot hos bebis och det kan även komma väldigt fort om man inte håller koll på det hela. Så första läkarundersökningen så avrådde dom oss från att åka hem för att det ville hålla koll och ta tester under hela söndagen. Men vi fick åka hem en stund på permission och hälsa på storasystrarna och visa upp lillasyster, men sedan har vi åkt tillbaka och varit inlagda på BB söndag kväll och sen fick vi sova hemma över natten för att sedan åka in Måndag morgon ingen för att ta nya prover. Superbra att dom håller sån koll på henne, men det har varit påfrestande psykiskt, man har varit ganska orolig för vårt lilla hjärta. När de röda blodkropparna bryts ned så bildas ett ämnen som heter bilirubin och det är det som ger en gulaktig ton. Nästan alla bebisar har lite gulsot, men hon låg i riskzon för att få mycket, just för att vi har olika blodgrupper. Krångligt och något vi aldrig tidigare varit med om. Omtumlande och det har inte blivit att man satt sig ned och tagit sig tid att skriva rader om det här.

Trots allt så har hennes värden sett bra ut, och hon äter bra och bajsar och kissar som hon ska, det är huvudsaken, För bilirubinet lämnar kroppen främst via urin och avföring. Så det känns så skönt att hon sköter sig gällande det. Men vi ska ta ett nytt prov imorgon när vi ska tillbaka till BB och hoppas det fortfarande ser bra ut och att vi slipper sola henne. Vi har även haft henne liggandes i dagsljus här hemma så mycket som vi kan! ♥


Igår när vi kom hem så firade vi lite extra med en bakelse. Den smakade riktigt bra, och det blev lite extra att fira både morsdag och att vi hade fått komma hem och ha familjen komplett! ♥

 

Sen har vi också bestämt namn på den lilla nu. Vi har haft några namn som ni vet som jag skrivit om tidigare, det har varit Lykke och Luna som varit arbetsnamnen.. Men sen när hon väl kom ut så har inget känts rätt. Sedan igår har Rickard börjat prata om ett namn som han tyckte om. Jag har funderat och låtit det sjunka in. Jag gillade det , men var ändå tvungen att fundera en liten stund. Men ikväll har vi bestämt oss. Det passar henne helt perfekt.

Välkommen till vår familj Leona! ♥

Jag blir alldeles tårögd, fasen så känslig man är såhär i början efter förlossningen. Mycket känslor och tankar. Jag är så stolt över alla våra tre barn. Håll tummarna för att det går bra inne i Linköping imorgon.

Ta hand om er!
Puss och Kram ♥

20 reaktioner till “Dat-Positiv och hon har fått ett namn ♥

 1. Stort Grattis igen! Så fin liten skrutta och väldigt fint namn!
  Jag vet ju precis vad du pratar om när det gäller att bilda antikroppar mot bebisens blod, det var ju precis det som hände när Frans låg i dotterns mage för två år sedan. Det gick ju bra det också, efter ett blodbyte och flera dagars solning. Nu vid två års ålder har han precis blivit friskskriven! Håller tummarna att allt är bra med er lilla imorgon. Tycker inte hon ser gul ut på fotot iallafall! //Camilla

  1. Tack fina du! <3 Ja jag vet ju det, så skönt att det gick så bra som det gick och att han är friskskriven nu! Härligt att höra!

   Det gick bra för Leona idag, dock ville de dubbelkolla en sista gång , så vi ska tillbaka på fredag, men hon ligger så pass under kurvan så de har inte behövt ta något blodprov heller vilket känns skönt. Men det är nytt detta för oss, eftersom vi tidigare inte varit med om det. Men det blir ju en erfarenhet som kan vara bra om man ska ha fler barn framöver haha;)

   Kramar

 2. Oh så fina bilder och det blir ett jättefint namn, så söta de är tillsammans =D
  Hoppas att allt ska gå bra imorgon så det ser bra ut

 3. Grattis till sötnosen!
  Vad bra att de har koll på henne. Vår lilla är inte DAT-positiv men hade förhöjt bilirubinvärde, vi fick åka hem från BB med orden att det går nog bort av sig självt. 3 dagar senare hade vi återbesök på BB och hon behövde sola… Är så besviken på att de inte hade bättre koll på henne…så är glad att höra att de tar er lilla tjej på allvar! Vi hade tur i oturen och kunde med hemsjukvård sola henne i hemmet 🙂

  Ha en mysig dag!

  1. Hej Lisa.

   Tack så mycket <3

   Ja visst känns det skönt att de håller koll. Förstår du blev lite besviken att det inte höll bättre koll. Men skönt att ni kunde sola henne hemma=)

   Vi ska tillbaka en sista gång på fredag och göra ett sista prov, dock såg provet idag bra ut, men de ville ändå titta en sista gång, så det känns bra!

   Ha en mysig dag du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg