Ett jobbigt beslut.

_14A3121För ett par veckor sedan fick jag hem en bakbox, en härlig box med ingredienser och ett recept att följa. Supersmidigt. Vi fick hem den mitt i bland dessa 5 veckor vi hade av sjukdomar, så den har liksom inte blivit prioriterad. Men i helgen tänkte jag vi skulle testa oss på denna jag och barnen. Hoppas de är lika peppade som jag. Tänker att vi ska ha en liten pysselhelg. De älskar att pyssla, baka och dona. Så jag tycker det är viktigt att uppmuntra och låta de hållas och få vara med.♥

En och annan husvisning ska vi hinna med också, vi har varit på ett par stycken och vi var lite intresserade utav ett. Men efter lite överläggning med varandra så insåg vi att det tyvärr var för mycket att göra på det. Det är lite jobbigt om det hinner bli skilsmässan innan vi ens hunnit gifta oss 😉 Så vi passade på det huset och letar vidare.
Det har kommit ut en del andra hus som kan vara intressant också.
Men sedan några veckor tillbaka så har de tagit nya beslut i Motala kommun angående vilket område barnen tillhör gällande skola. Och eftersom Leia redan fått en skola som hon tillhör nu innan vi flyttar så känner man sig ännu mer begränsad.

För låt oss säga att vi hittar ett hus som vi vill köpa som tillhör ett annat upptagningområde, Leia får givetvis gå kvar på den skolan hon börjat på, ( om vi inte väljer att flytta på henne förstås) Men det tar emot i mig, hon har alltid sedan hon var liten haft svårt för förändringar på förskolan och olika personal osv. Blir lätt ängslig och orolig. Så när hon väl börjat på en skola i höst så kommer jag ha lite svårt att förfytta henne. Iallafall vad jag känner nu men det kan ju ändras såklart.
Hur som, flyttar vi till ett annan upptagningsområde så kan ju det leda till att när det är dags för skola för Lowa så hamnar ju hon på en annan. Och helst vill man ju såklart inte att de ska gå på olika skolor, man vill ha en trygg punkt för båda och en smidig lämning på morgonen, och när de blir ändra ska de kunna gå tillsammans till skolan osv.
Så det är verkligen en hel del att tänka på. Som tur är sitter vi inte i sjön i vår lägenhet och kommer därmed inte köpa första bästa hus heller. Utan tänka igenom noga. Vår tid kommer.
Det är iallafall superkul att vara igång och kolla på visningar osv.

sienna_miljo

Tänk sen att äga sitt egna hus, jag kommer fylla det fullt med inredning från jobbet. Jag har verkligen snöat in mig på guld.

Gjorde en liten enklare dukning i helgen med våra servettringar i mässing.. Lite to die for.
miljo_dukning
Snart kommer en ny porslinserie, vi hade en säljare hos oss igår och jag blev så KÄR. Helt otroligt fina saker verkligen. Jag trivs verkligen med att ha sadlat om till detta. Även om det ibland gör lite ont i hjärtat att kroppen begränsar fotograferingen så får jag ändå göra en kombo nu. Det fungerar bra. Jag älskar att arbeta med inköp och inspirera andra ♥ Servett-ringarna hittar ni HÄR

Nu till något annat. Ett beslut jag inte trodde jag skulle behöva ta men jag är nog så illa tvungen. Det skär i hjärtat.
Hur ska jag berätta för barnen utan att de bryter ihop?
Vi har sedan en tid tillbaka haft lite problem med vår ena katt, han är inte sig lik och man märker att han mår dåligt. Det blir bara värre och värre, och vi har gjort allt men inget hjälper. 🙁
Jag tänker och funderar , fram och tillbaka hur vi ska göra. Jag vill ju inte att han ska lida. Men hur förklarar man för barnen så att de förstår att han är sjuk och kanske måste flytta?-Det är verkligen inget lätt beslut. Ska tänka och fundera igen och igen. Jag ska nog lägga mig i ett bad.
Så får det bli, och låta tankarna snurra.

Ni med husdjur och barn, hur har ni förklarat på ett bra sätt att ni har varit tvungna att tex förflytta djuret?Ni med erfarenhet, dela gärna med er.

Kram till er alla <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg