Inskolning och födelsedagsbarn!

Jag har så mycket att skriva, eftersom jag sällan tar mig tiden att sätta mig här. Varje gång jag gör det så tänker jag, att jag vill göra det oftare.. Men nu vet livet!

så var är vi i livet nu, jag har äntligen tagit tag i att riva av plåstret och börja skola in Lucie, saker som jag tycker är jobbiga är jag expert på att skjuta framför mig, men sen var det liksom dags att ta tag i det, men vi har också en bra plan vilket känns bra.
jag kommer inte gå tillbaka och jobba helt på neo förrän efter sommaren, jag har sparat ihop lite föräldradagar så att jag kan va ledig hela sommaren , vilket känns SÅ bra. ♥ Men fram tills dess så kommer jag fortsätta att jobb lite ströpass på neo blandat med mina sociala medier, Perfekt kombo.
Så första veckan har gått av inskolningen, det går ändå bra måste jag säga, jag har inte lämnat henne helt ännu, men idag gick jag till ett annat rum som jag kunde stå och smygkika på henne hela tiden, och det gick bra, stod där kanske en kvart eller så. Det mesta av inskolningen sker ju utomhus med tanke på Corona, men så har vi tagit några dagar där vi kan få bekanta oss även inne, vilket jag tycker är SÅ skönt, jag hade inte känt att det hade känts bra i mitt hjärta att bara skola in henne utomhus och hon inte hade blivit trygg inomhus också. Jag tycker förskolan sköter detta superbra, vi har en bra dialog och ser till att vi inte är för många inomhus osv. Dessutom känns det också tryggt och bra att veta om att både jag och personalen är vaccinerade! ♥


Här är lite bilder från telefonen när hon är redo för att gå ut. Hur fint är inte regnstället? 🙂

Nu är vi lite lediga över helgen, ( eller jag jobbar på lördag) Men annars tar vi nya tag med inskolningen på måndag igen.

Det är inte så enkelt för storasyster Leona heller att vi skolar in , hon tycker stundtals att förändringen inte är det enklaste. hon har många olika känslor i den där lilla kroppen på fyra år. Samtidigt som hon är stolt över att vara storasyster och hon tar mer än gärna hand om Lucie, så kan hon nästa stund vara ledsen att hon är stor, ” jag vill inte alls bli stor, jag vill vara lika liten som Lucie” Igår när vi skulle gå hem från inskolning så ville hon följa med hem, vilket hon givetvis fick göra, men när vi satte oss i bilen så ångrade hon sig. Men det blev bra ändå . Vi myste hemma och hade det bra. Men förstår det är mycket för henne, en annan som är vuxen tycker vissa förändringar är jobbiga, tänk då hur det är för en liten fyra åring.

Idag är det också hennes födelsedag, som hon har väntat på denna dag.  Äntligen är den här. Så ikväll ska hon få välja kvällsmat, det får alltid födelsedagsbarnet göra i vår familj, det har blivit tradition, Vi får se om hon fortfarande vill ha chop chop , det var vad hon sa imorse. ♥

Nu ska jag förbereda lite lunch och sen ska jag hämta upp varor på maxi som vi handlat online, och i eftermiddag ska vi baka tårta, men tror Leia kommer stå för det mesta när det kommer till bakningen. ♥
Hoppas ni får en fin dag.

En annan sak, fick en kommentar på ett gammal inlägg om vägglisterna i vårt sovrum, tänker jag ska knåpa ihop ett litet inlägg med mått och hur vi har gjort, det kanske kan vara roligt att inspireras av ifall ni får för er att göra likadant?

Missa inte att följa oss på instagram för lite mer snabba uppdateringar. ni hittar oss HÄR: 

puss på er! 

2 reaktioner till “Inskolning och födelsedagsbarn!

 1. Vad kul med inskolning. Eller ja det är alltid blandade känslor. Hur kommer det sig att all personal redan är vaccinerad på fsk?
  Hur tänker ni med att skola in nu och sen vara lediga hela sommaren? Ge mig gärna tips.

  1. Ja det är lite blandade känslor, idag lämnade jag henne själv en timme, men hon hade varit ledsen så fick sms att jag skulle komma, hon var så himla trött så tror mycket det spelade in, nu sover hon sött här hemma. men det är jobbigt att skola in, även om det i slutändan självklart blir bra.
   Jag tror inte all personal är vaccinerad, men de som skolar in är det, och tror det handlar om att de har åldern inne för att vaccinera sig, sen hade jag tyckt över lag att de inom förskolan skulle prioriterats som vi i sjukvården. ( men det är ju min personliga åsikt) 🙂 Snart håller jag tummarna för att alla är vaccinerade! HEJA HEJA!
   Min tanke är att skola in nu, för att hon ska kunna var lite grann, inte fulltid, men lite så att jag kan jobba både med mina sociala medier och enstaka pass på sjukhuset( neo) Sen ska vi vara lediga hela sommaren tillsammans och då får vi köra en liten enkel inskolning efteråt också vilket jag tror kommer behövas, men kanske inte lika lång som nu, <3 så är min tanke, det känns bättre för oss att skola in henne lite mer nu, när det " bara " är hon som skolas in, i höst kommer det vara fler barn som ska skolas in och då känns det tryggt för mig att hon ändå är van vid personal och även förskolan! <3 Hoppas det hjälpte lite!
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg