Leonas nya säng, ikeahack Sundvik säng!

God morgon fina ni.
Har ni sovit gott?

Vi har haft en okej natt ändå måste jag säga, bättre än natten innan. Då vaknade Lucie på kvällen precis när vi skulle gå och lägga och och bara skrek rakt ut, jag vet inte om hon hade drömt något, för hon var otröstlig.. så jag fick gå runt med henne och nästan väcka upp henne ordentligt och sitta och gosa och busa en stund för att få henne lite lugn. Så höll vi på ett par timmar, för hon somnade om flera gånger man vaknade upp hastigt och grät igen. Tillslut somnade hon bredvid mig och vi sov gott den natten, men det blev inte så många timmars sömn, men på något vis så fixar man det ändå. 🙂
Inatt har vi sovit bättre, men vet inte om jag är utvilad för det, är man någonsin utvilad?

Leona är iväg på förskolan idag, de har ändrat tider nu efter årskiftet så hon går mellan 08.30.13.30 istället, så lite tidigare mornar blir det för oss de dagar hon ska iväg. Men hon älskar verkligen att vara på sin förskola, det är roligt att hon trivs och hon pratar väldigt mycket om sina kompisar där, jag har ju haft henne hemma mycket när Lucie var nyfödd och pga pandemin, så hon är så glad när hon kan gå ♥
Idag packade hon sin egna väska och hängde på hjälm, de skulle ha en hjälm på hyllan så de kan vara redo om de får för sig att åka lite pulka nu när det är snöigt.

Mina småttingar, de flesta bilder på dessa ser ut som den till höger 🙂

Jag har faktiskt också sökt förskoleplats till Lucie, det gjorde jag för några veckor sen, usch det var ett stort steg att ta, för mig är hon ju fortfarande liten och typ nyfödd i huvudet haha. Har inte förstått att de redan gått så himla fort. I slutet av nästa månad blir hon 1 år. men snälla?  Var tar tiden vägen? ♥
Eftersom hon är född den 29/2 skottdagen , så kommer vi de år de inte är skottår att fira henne den 28/2 alltså sista februari, men jag har också läst att det år hon fyller 18 alltså blir myndig, så blir hon inte det förrän 1 mars. 🙂 Knepigt det där, tänk att hon valde att komma just skottdagen, jag ska erkänna att jag i början med alla hormoner tyckte det var lite jobbigt att hon valde att komma just den dagen, tyckte synd om henne att hon i framtiden skulle lida av det 🙂 Men  nu när allt har landat sådär 10 månader senare så inser jag att de inte är så. Det blir hur bra som helst även om hennes ”vanliga” unika födelsedag inträffar en gång var fjärde år! Ganska härligt egentligen! ♥

Jag tänkte att jag skulle visa vad jag gjort för lite Ikea-hacks inne i Leonas rum, nu är det så att hon och Lucie delar rum sedan en liten tid tillbaka, och eftersom rummet är väldigt avlångt så tycker jag det är svårtmöblerat, dessutom så har jag valt att ha ett stort linneskåp därinne med, jag älskar skåpet men det tar mycket plats. Innan hade Leona en hussäng som vi har byggt, men även den tog väldigt mycket plats av rummet, som gjorde att de hela kändes ännu mindre.
Så därför har jag kikat på massa olika alternativ, jag har även kollat på äldre gamla sängar på olika loppis, men så bestämde jag mig för att köpa en ny på Ikea istället, och med enkla medel ”hacka” den lite.
Det blev så himla bra verkligen.
Vi köpte Sundvik växasäng, och sedan köpte jag till knoppar som jag limmade fast uppepå i hörnen!


Såhär såg den ut innan! 🙂

Köpte även knopparna på Ikea, som jag tror är knoppar till köksluckor tex,

inte så fasligt dyra heller, tror de kostade 49kr för två stycken. De blev precis lagom i storlek på sängen!

Jag gjorde det enkelt för mig och limmade fast det, det fastnade riktigt ordentligt sen när jag målade in säng och knoppar i samma kulör!


Sen har jag alltid sån beslutsångest när jag ska välja kulör, jag brukar alltid köpa hem hundra olika burkar och sen testa innan jag bestämmer mig, men denna gången bestämde jag mig för att köra på den kulören jag tänkt direkt. Så jag köpte färgen och åkte hem, innan jag hann att ångra mig.


kulören jag valde har Anna kubel tagit fram , och den heter kubel sandy grey!

Jag tycker den blev väldigt fin, beroende vilket ljus så tycker jag den är grå/beige och även slå lite åt det gröna hållet. 


med små enkla medel så blev det en helt annat säng, den känns verkligen inte som en vanlig Ikeasäng!

Hoppas ni gillade detta lilla Ikea-hack!

Nu ska jag fortsätta att greja här hemma och mysa med Lucie , innan resten av gänget kommer hem igen. Ser att det snöar ute också, ganska så mysigt ändå, trots att jag ska erkänna att jag längtar lite till vår och sommar!
Ha en fin dag. så hörs vi snart igen !
Kramar / Angelica

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg