Min förstfödda, och sociala medier!


Leia min Leia.
Gick igenom arkivet här på bloggen, tänkte först om jag kanske skulle gjort en årsresumé med året som varit, men vet om ni hade gillat en tillbakablick, hade ni det?

Hittade iaf dessa två gamla bilder på Leia, riktiga favoriter, tycker hon är så fin. Hon är fin både på insidan och utsidan, men jag upplever också att hon är inne i en tuff period. 9 år är en jobbig ålder, där jag märker att hon är mer medveten om saker som händer runt i kring och vi har ett samhälle där man måste passa in. Och med tanke på att allt är så mycket mer tillgängligt nu med sociala medier och liknande så tror jag det är svårt att inte påverkas negativt. Det finns så många tjejer därute att följa som bara tex lägger ut saker de köper och fina dyra saker de har. Jag tycker sociala medier i många fall självklart är bra, jag använder ju själv sociala medier, men jag tror det är  himla svårt att hitta en balans för barnen som växer upp i detta. Vi försöker göra det vi tror är bra och rätt för våra barn. Jag har stenkoll på hennes instagram tex, ser till att hon har låst konto och vilka som följer och inte. Jag upplever ofta det är där som det brister att föräldrar inte har koll på sina barn, har ingen koll på vad de skickar till sina kompisar, vad de skriver eller vad barnen säger till varandra i skola. ♥

Igår bokade jag in Leia på en danskurs nu till våren, jag har länge tyckt att hon ska börja men hon har själv inte velat direkt. Men nu så var hon sugen, så i slutet av Januari startar kursen och jag tror och hoppas det blir roligt för henne, då kommer hon träna en gång i veckan. Hon har ju testat på lite annat innan, gymnastik när hon var yngre och lite fotboll. Men hon är en kreativ själv och jag märker att hon älskar att både sjunga och dansa, hon kan göra det i timmar här hemma. Så därför vill jag gärna uppmuntra det. Så ingen är gladare än jag att hon ville hoppa på denna kurs! ♥

Hoppas ni har en fin tisdag. Kikar in lite senare med ett inlägg gällande graviditeten, och hur dagen barnmorskebesök gick. ♥

3 reaktioner till “Min förstfödda, och sociala medier!

 1. Min dotter blir 9 år i feb. Jag håller med att det där me sociala medier är svårt. Insta o fb har hon inte frågat om än. Däremot tiktok. Men dels är det åldergräns på 12? 13? Kommer inte riktigt ihåg. Men vi försöker hålla på åldergränserna. Detsamma när det gäller spel! Skrämmande när sonen som nu bli 8 i jan, kom hem när han gick i förskoleklass o berättade att kompisarna spelade Fortinite. Då de är 6 år!! Det är 12 års gräns på det me. Det är helt galet! Ett spel där man dödar varandra!! Sa till hans kompis mamma att min son får INTE spela det. Men när det gäller tiktok så sa jag till dottern att jag ev kan ha det på min mob så har jag mer koll. Blir jag som har det o så är jag me när hon använder det. Tycker det är svårt det där me tex insta. Är bra att man kan ha låst profil. Men svårt hur mkt man ska kolla sitt barns konto, o vad kompisarna skriver till varandra. I flödet ser ju alla. Men på dm tex, går man in o kollar även där, el är det o göra intrång på barnets privatliv? Dagbok tex läser man ju inte, om man inte misstänker att barnet far illa. El är det så att om barnet är under åldersgränsen så får man som förälder kolla allt? Hoppas det går o förstå vad jag menar! ? Är liksom bara tankar som jag går o funderar på!

  Jätte fina bilder på din dotter!?

  1. Jag förstår precis hur du menar, kloka tankar och det är oerhört svårt tycker jag och veta vart man ska dra gränsen. Men jag tänker såhär att så länge hon är under åldersgränsen så är jag inloggad och vi sköter själva konton tillsammans med henne. Ingenting delas utan min vetskap tex. sen är hon öppen och berättar gärna om saker som sägs och skrivs, vilket jag är tacksam för.<3

   Tycker det är galet att föräldrar låter barn i den åldern spela fortnite? Varför respekterar min inte åldrarna? Vad växer barnen upp i för värld, de kanske inte bara förstår att det är ett spel och då har vi stora problem tänker jag.

   Tack fina va gullig du är <3
   Ha en fin kväll! kram

   1. Är så jag oxå tänker, att man som förälder får ha huvudansvaret. O så skönt när de ändå känner en sån trygghet o litar på en att de visar allt som läggs ut o skrivs. Tror min dotter skulle göra lika. Vi är väldigt öppna mot varandra i familjen. Har sagt till våra barn att de ALLTID kan berätta saker, att de kan säga allt. Vi blir inte arga. Däremot kan vi diskutera o resonera kring saker o ting. O även understryka när nåt blivit lite tokigt att de inte är dom som personer som är fel, utan handlingen som kanske inte vart så bra. Detta har gjort att de är väldigt öppna mot oss o berättar verkligen om allt. Min önskan o förhoppning är att det även ska fortsätta när de blir äldre, när de skaffar sig tex insta o fb. Såklart ska de inte, då de har åldern inne för sånna saker, behöva berätta om exakt allt. Men de ska veta att oavsett så kan de alltid komma till oss ❤ Jag hade det så under min uppväxt me mina föräldrar o är oerhört tacksam för det. Vi har fortfarande den relationen ??
    Tack detsamma! Kram ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg