Redigera i Camera raw.

God kväll!
Fick en kommentar om vad som är mina vanligaste inställningar som jag gör i Camera  raw.  Så jag tänkte jag skulle sammanfatta ett litet inlägg och tipsa er om hur jag redigerar mina bilder.

Först går jag alltid igenom mina bilder i Bridge, eller Lightroom som jag också använt mig av. Men för tillfället så använder jag mig av bridge.  När jag gjort mitt urval så öppnar jag upp bilderna i Camera Raw.Skärmavbild 2015-07-20 kl. 23.48.00
Eftersom bilden är tagen i motljus så är den lite smått underexponerad. Så därför börjar jag med att dra på lite extra ljus på bilden.
Skärmavbild 2015-07-20 kl. 23.53.33Mina favoritreglage är exponering , kontrast, högdagrar ( dra ner denna om bilden blivit något utfrätt, alltså för vitt). Eponeringen använder jag till att göra bilden så ljus som jag vill, Kontrasten för att få lite mer färg i bilden.
Sen använder också svärta och skuggor ibland. Allt handlar lite om tycke och smak. Vad man gillar och vad man har för stil 🙂 Jag som gillar ljusa bilder gillar att trycka på exponeringen en aning extra! 🙂
Skärmavbild 2015-07-20 kl. 23.53.25
Före till vänster efter till höger! Detta är en typiskt redigering av mig i Camera Raw. Sen öppnar jag även upp bilden i photoshop och redigerar den lite extra där också för att få den exakt som jag vill! 🙂

_MG_7029Färdiga resultatet. Fina Therese och hennes Emil. ♥

Vill ni ha fler sånnahär tips? Kommentera gärna! Alltid roligt med lite respons från er läsare! ♥
Nu ska jag slänga mig i sängen och leta efter ett fint hotell. Jag och Rickard har tänkt att ev åka iväg på tu man hand. Vi är riktigt löjliga sådär och har inte gjort något sånt själva sen vi fick barn 😉 Vi hörs imorgon!
KRAM

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Jag ♥ Er.

-innehåller adlinks- God förmiddag. Här hemma har vi höstlov. Världens sämsta väder känns det som, det har nog regnat ända

Läs mer