Så gick tillväxtultraljudet och beräknad vikt på bebis i magen ♥

Nu hörrni kom sjukstugan hit ordentligt. Leona kändes fortfarande inte helt hundra så Rickard är hemma och vabbar med henne.
Och även Lowa fick feber igår, så just nu är det endast Rickard och Leia som är friska här hemma.

Dom myser och spelar det nya fiskespelet hon fick i julklapp. Hon gillar det verkligen, små magneter på varje fisk så man enkelt kan fiska upp fiskarna.


Vi köpte på oss en ny febertermorterter igen, sist köpte jag en som man kunde mäta i pannan, smidigt när barnen sover, men annars inte , plus att jag tyckte att den inte var lika pålitlig, så vi köpte en nya örontermometer, skitbra verkligen.

Jag brukar sällan bli sjuk eller förkyld peppar peppar, men nu är jag verkligen så förkyld. Att vara gravid och förkyld är verkligen ingen hit alltså. Jag sover så dåligt om nätterna, vaknar varje gång man ska vända sig pga foglossning och sen måste jag snyta näsan. Plus att man ska kissa hundra gånger också. Jag hoppas verkligen det börjar kännas lite bättre snart, det är så otroligt jobbigt att inte sova ordentligt på nätterna. Man är ju helt slut och känner sig som en zombie hela dagarna. ♥

Tänker att jag ska börja tvätta upp bebiskläderna lite smått och börja planera lite vad som ska finnas i bb-väskan. Än är det ingen brådska men att påbörja lite vad man ska ta med sig kan vara mysigt.♥

Ska uppdatera er lite hur det gick på tillväxtultraljudet som vi var på igår. Bebis var riktigt envis i magen och vägrade visa upp sig alls. Dock såg vi att det fortfarande va en liten tjej i magen, och vi fick se hur hon låg och snuttade på tungan och svalde fostervatten, Så himla gulligt verkligen. Hon låg med huvudet neråt, moderkakan låg bra, den hade dock förflyttat sig från sist, men den låg inte på något konstigt vis så den störde. Kändes skönt. Flödet i navelsträngen var också bra, inget avvikande någonstans, dessutom kikade hon ordentligt på hjärtat , vilket också såg helt normalt och friskt ut. ♥
Sen mätte hon henne och kollade storleken, allt såg bra ut och uppskattad vikt just nu var 2400g. Uppskattad vikt vid förlossningen trodde Marie skulle va 3700-3800g. Stämmer det så kommer de bli våran största bebis. Kände att jag fick lite panik , vet att jag inte borde få det,, för det är ju en helt normalstor bebis. Men om man jämför så har väl våra andra tjejer varit lite ”små” på deras 3300 gram. Det ska bli spännande och se vad hon väger när hon kikar ut, håller alla tummar för att jag slipper gå över tiden denna gång. ♥


Det känns overkligt att vi snart kommer ha en liten bebis hos oss igen, det börjar kännas mer verkligt nu på något sätt. Jag längtar verkligen efter henne. Det tar verkligen på psyket att ha sån foglossning som jag har. Sen bli förkyld på det, alltså herregud, man är inte katig alltså. Hoppas allt försvinner lika fort som det kom! ♥
Nu ska jag sluta gnälla, tänk snart ligger hon i våra famnar. o man kommer snosa doften av henne. Man blir så sjukt nyfiken på dom små därinne, när man väntat så länge, och sen känns det som en evighet i slutet. ♥

Nu satsar vi på en ledig helg och hoppas minsann alla baciller försvinner. Inga planer alls för helgen, vi håller fortfarande på att kika och fundera på bilar. Tror minsann snart att vi kanske bestämt oss 😉
Förhoppningsvis har vi snart en sjusitsig bil här hemma, redo att montera fast babyskyddet. ♥

Hoppas ni har en fin fredag och en bra start på helgen!
Kram/ Angelica

6 reaktioner till “Så gick tillväxtultraljudet och beräknad vikt på bebis i magen ♥

  1. Våran första vägde 3600 men lillebror vägde ca 1200gram mer ? det var också en chock. Hoppas hon inte blir för stor ?

  2. Min första vägde 3000 g andra 3900 och började med stl 62 direkt på förlossningen. Och tredje 3700 g o hade stl 68.

  3. Våran första kom i v.37+3. Vägde 3010g o va 49cm, rätt lagom ❤ andra kom även han v.37+3 (rätt kul ?) han vägde dock 3770g o va 51cm lång. Lite större me andra ord ? så glad att han kom tidigare ? Annars hade han varit ganska mkt större ? Jag va väldigt orolig för det då jag vart så stor med honom (vart ju gravid igen 2 mån efter första, så det påverkade ju såklart en del oxå) Men när han kom ut sa jag att han ju inte va så stor ändå! Haha! Dom tyckte dock han va stor då han ju ändå kom när han kom ?

    1. Jag fick också en son v. 37 och han vägde 2960 gram och vi tyckte han var stor eftersom storebror bara vägde 1485 gram.

      1. Oj! Det va inte mkt! I vilken vecka kom lillebror? Jag kände att när han vägde 3770 i den veckan, hur mkt hade han inte vägt om han kommit 4 veckor senare!? Läkarna todde närmare 4500 ? Tyckte dottern på 3010 va lagom ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer