Ta era egna julkort på ett proffsigt sätt.

God morgon. Vaknade upp bredvid två prinsessor imorse, båda hade kommit över till våran säng och pappan i huset hade visst lagt sig i ett av barnens sängar. Det är mysigt att vakna upp bredvid det små liven. Lowa tittade på mig med sina stora ögon och sa ”mamma vad underbart att du är här” Då blir man alldeles varm inombords och känner att denna dag måste bara bli bra, den kunde inte starta bättre! ♥

Förra året vid denna tid hade jag fortfarande kvar min fotostudio. Idag har jag inte kvar den då jag tyvärr inte var där så mycket som jag ville, plus att den låg i en annan stad så med sorg så sa jag upp min studio.
Det var en dagsljusstudio med vita väggar, vitt golv och högt i tak och stora gamla fönster..
Men innan jag flyttade ut alla mina saker så gjorde jag om den till en riktig julig studio och tog bilder inför julkorten. Det var halm överallt med det var det värd för så många sötnosar jag fick träffa.

Därför tänker jag tipsa er om att det inte behöver vara så svårt att ta egna fina kort på era barn som ni kan använda till julkorten. Bara man fixar iordning någon slags liten rekvisita som man tycker om och som passar.
_MG_9344_MG_9548_MG_9591

Här har jag använt mig av mitt fasta objektiv som är ett Sigma art 35mm f 1,4 . jag fotar till 95 procent av mina bilder med detta objektiv.  Ljuset är ju superviktigt när man fotograferar och detta är ett ljusstarkt  objektiv, släpper in mycket ljus med hjälp av sin stora bländaröppning. Det är ett tips ifrån mig, att använda ett objektiv som har stor bländaröppning för att få in mer ljus men även få ett kort skärpedjup ( Suddigare bakgrund).

Bakom mig har jag haft ett stort fönster som gett ljuset i bilderna. Sen fotograferar jag alltid i RAW-format och bearbetar varje bild sedan i camera raw där jag lägger på min egna lilla touch 🙂

Det finns ett porträttobjektiv som är fast 50mm som inte alls kostar så himla mycket och är en bra början för en fotointresserad och som vill ta sitt fotograferande lite längre. HÄR  har ni ett som passar bra för Canon.  Men självklart för finns det ett liknande som passar likabra till er som fotar med Nikon.

julbilder_

Denna lilla sötnos får avsluta detta inlägg. Jag kommer fortsätta att tipsa er så att ni själva med små medel kan fotografera bättre egna bilder ♥

Ni får gärna kommentera om ni tycker om dessa inlägg och vill se fler, och vad ni isåfall vill ha tips om?

Ha en fortsatt härlig dag!

KRAMAR♥

En reaktion till “Ta era egna julkort på ett proffsigt sätt.

  1. Älskar dessa inlägg! Eller egentligen alla. Men eftersom jag själv drömmer om att arbeta som fotograf är dessa underbara. Och jag vill ju ha tips om allt! Kan inte komma på något speciellt faktiskt. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg