Graviditet Lucie♥,  Vardag

Uppdatering kring mitt mående och hur det gick hos läkaren igår!

Hej på er. Tänkte uppdaterat er igår, men igår blev visst idag. Leonis har varit lite febrig och mammig så då har det mesta fått ställas åt sidan. Idag är hon mer kry även om hon fortfarande är förkyld så känns det som febern släppt, får hoppas att den inte kommer tillbaka.

Igår hade jag en tid hos läkaren på mödravården. Herregud vilken gullig läkare, jag kramade om henne flera gånger innan jag gick därifrån. Jag fick svar på proverna gällande sköldkörteln som jag tog häromdagen, och de har normaliserat och hon sa att det inte misstänker något kring det längre. SÅ skönt. Så det här med illamående är helt enkelt relaterat till graviditeten. Känns ändå skönt att det inte var något allvarligare, men också skönt att de varit så noggranna med att kolla upp allt och hålla koll.
Jag har i dagsläget sedan jag började må illa i denna graviditet ätit Lergigan comp. Utan egentligen så bra resultat, den har gjort att jag inte kräks hela tiden utan bara vid enstaka tillfällen men jag har ändå fortsatt kräkas. Jag upplever faktiskt att det så mycket värre denna graviditet än vad det varit med de andra tre tjejerna, läkarren sa med glimten i ögat, du har inte varit såhär “gammal” tidigare. O visst är det skillnad på att vara 22 och 32, det får man ju inte glömma, och inte heller att det faktiskt är min fjärde graviditet. Försöker att inte jämföra med de andra tre, men oundvikligt ibland, sen har jag säkert förträngt en del också.
Men det underlättar verkligen när man får träffa en underbar läkare som tar en på allvar , är nogrann och verkligen lyssnar och förstår ♥
Jag fick även ett par nya tabletter utskrivna mot illamående , ondasteron, hon sa att jag skulle märka stor skillnad, och jag tog en för första gången igårkväll i samband med att jag åt kvällsmat.
Imorse vaknade jag upp utan något illamående alls, helt jäkla otroligt, det kändes så fruktansvärt underbart och jag har njutit av varje sekund. Jag är väldigt försiktig när det kommer just tabletter, är alltid löjlig och nojig att ta tabletter, speciellt när jag är gravid, så min tanke är att först ta en per dag och hoppas jag klarar mig på det, svårt kanske att utvärdera efter endast en kväll, men jag lovar att uppdatera. Så glad för att vakna upp och inte må illa så det tänker jag leva länge på!
Finns det någon härinne som ätit dessa under era graviditeter?


Vad gillar ni min bukett jag köpte häromdagen? Visst är den fin, jag älskar att kunna välja ut det jag vill ha så bilder de ihop buketter helt enligt mina önskemål! Så nöjd! ♥

Idag jobbar Rickard sin sista dag på sitt nuvarande jobb, Ser verkligen fram emot att han ska jobba här i stan istället, så det ska vi fira med lite god mat ikväll och kika på idol, min mamma skulle kika förbi sen och mysa tillsammans med oss om hon mådde tillräckligt bra, så det håller vi tummarna för!

Om en liten stund ska jag visa upp förändringen som jag gjort på väggen vid vårt matbord, känner mig supernöjd verkligen! Det får ni inte missa, vi hörs snart igen!

Hoppas ni får en fin fredag och helg, har hört att det ska bli soligt och riktigt varmt, så hoppas Leona inte blir sämre utan att vi kan njuta lite av vädret, sedan ska jag även kika över och fixa höstkläder till barnen och Lowa har vuxit ur sitt regnställl!

Puss & kram/ Angelica

 

3 kommentarer

 • Johanna

  Så tråkigt att du mår så illa denna gång! Jag fick Lergigan Comp utskrivet att ta 3ggr/dag i kombination med Primperan 3ggr/dag ihop med åksjukearmband. Jag kräktes dock ändå ca 3ggr/dag men det var mycket bättre än utan medicinerna. Jag frågade specifikt om Ondansetron, men enligt min läkare och FASS rekommenderas det inte till gravida så jag körde min kombination fram till tredje trimestern när jag inte längre fick ta Primperan. Nu är jag i V.36 och äter fortsatt Lergigan Comp 3ggr/dag, mår fortfarande mer eller mindre illa varje dag men kräks bara ca 2-3ggr/veckan. Kan erkänna att jag känt mig ganska klar med denna graviditet en längre tid ? Hoppas du får bukt på ditt illamående, det tär ju tyvärr så himla mycket både på en själv och i vårat fall även vår parrelation innan det rättade till sig någotsånär igen.. Håller tummarna för dig! Kram

 • MH

  Härlig bukett och det är så fina färger precis som din tröja. Grattis till ett nytt litet liv, trist det där att må så illa, men det lägger sig säkert vad det lider.
  På min tid nu lät jag lastgammal men det är snart fyrtio år sen jag fick min förstfödde, så mådde jag så dåligt men det var inte tal om något för det om det ens fanns nåt då. Drack nyponsoppa och mariekex innan jag steg ur sängen.
  Du väntar nog en liten gosse, du har kvar din skönhet, det sägs att flickebebisar tar skönheten från mamman det är då många får utslag och andra plitor i hyn. Hur som är ett nytt liv den finaste gåvan som vi kan få.
  Lycka till och njut av tiden den rusar snabbt framåt./MH Österlen

 • L

  Jag äter den mot illamående men jag trodde inte man fick äta den när man är gravid. Kanske har du kommit över den tiden då den inte ev. är bra. Den är som sagt super. Hade jag fått äta den när jag var gravid dom 3 sista ggr hade jag varit överlycklig men tror att den är relativt ny. Bra dock.

  Kolla att den inte är som neurocedyn. Vill inte skrämma upp dig. Bättre att överleva illamående. Det gjorde jag med näringsdryck.
  Om du är gravid eller ammar, tror du kan vara gravid eller planerar att skaffa barn, rådfråga läkare eller apotekspersonal innan du använder detta läkemedel.
  Ondansetron passerar förmodligen över i modersmjölken. Kvinnor som tar Ondansetron Bluefish rekommenderas därför att inte amma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.