v 26, känslor kring graviditeten och förlossning.

God eftermiddag, hur har ni det i höstmörkret? Tänk att jag inte minns sist vi såg solen, börjar bli lite tröttsamt nu. Jag som inte ens tycker om snö längtar verkligen efter den för jag vill ha ljuset ♥

Tänkte jag skulle skriva ner en liten graviduppdatering, igår gick vi in i v 26 ( 25+0) Jag tycker det går snabbt och långsamt på samma gång, men mest snabbt just nu. Kulan växer och jag känner henne mycket, det är tryggt att känna hennes buffar, sen knölar hon ju mest runt när jag ska sova på kvällarna och när jag vaknar på morgonen. Som att hon vill hälsa godmorgon.
Kan bli så otroligt nyfiken på henne ibland att jag spricker. ♥

Dagens kula. ♥ galet att jag fortfarande får på mig mina jeans, men oftast tycker jag det är skönt att ha leggings eller strumpbyxor eller helst mysbyxor.

Hur mår jag annars då? Jag äter fortfarande en tablett ondanstreon mot illamående, har testat att vara utan den ett par gånger, men då mår jag illa igen, så den där lilla tabletten gör magi. Tacksam också att jag klart mig med en tablett om dagen av den, Lergigan har jag kunnat sluta med helt, så det känns bra. Men sist jag var på apoteket löste ut tabletter för typ tredje gången så var hon på apoteket osäker på om gravida fick äta den här tabletten. Jag var själv supernojig när den skulle skrivas ut, ( för den är inte lika frisläppt som Lergigan comp) Men läkaren och jag gick igenom allt i lugn och ro, och jag litar på hennes kompetens, hon tyckte jag kunde äta tre tabletter om dagen om jag behövde utan att hon skulle vara orolig, o jag har allt bara ätit en , eftersom jag är lite löjlig. Så när hon på apoteket höll på och började ringa till läkaren och ifrågasätta så blev jag ju ännu mer nojig, igen!! Men pratat med barnmorskan och känner mig lugnare, och litar på min läkare. ♥ men vissa är verkligen inte så smarta, nu är ju jag kanske extra nojig denna graviditet men ändå, man kanske inte behöver hispa upp en gravid 😉 Det kanske är så att de måste göra så enligt deras system, men det är ju ingen annan från apoteket som ringt läkaren , så tyckte det var himla konstigt.

Min nojighet går upp och ner, vissa dagar känner jag mig stark och oroar mig typ ingenting, vissa andra dagar kan allt äta upp mig inom mig. och jag spinner gärna vidare på en tanke.. Men det har också blivit mycket bättre sen jag börjar känna henne varjedag, det är verkligen en trygghet. Såklart hon har det bra därinne, gör ju allt jag kan för att hon ska må bra. ♥ Tänk att jag nästa år ska hålla henne i min famn.
En annan sak som är annorlunda denna gång, det är att jag har blivit lite rädd inför själva förlossningen, Aldrig känt så tidigare. Just för att jag haft så himla bra förlossningar. Allt har ju verkligen varje gång gått så bra, och klart det gör ont, men aldrig upplevt det olidligt.
Tror jag är så himla nöjd me alla de sista, och framförallt Leonas var ju fantastisk även om den var snabb, så vill jag att det blir så nästa gång också. Ni kan läsa om hennes förlossning HÄR  Hittade även Lowas förlossningsberättelse, den hittar ni HÄR. ♥ Krystvärkar med Lowa var 1 minut och Leona 3 minuter.
Men när jag får alla dessa tankar så försöker jag tänka att det givetvis kommer gå lika bra denna gång, försöker hela tiden slåss mot mina tanker och oftast kan jag räta till tankarna själv. Annars tjatar jag ihjäl Rickard, så tacksam för att han står vid min sida och står ut med allt tjat 😉 ♥  Sen har mina fogar verkligen börjat göra sig till känna, känner av ljumskarna väldigt mycket, speciellt när jag jobbar. Tufft ibland, och jag går inte så snabbt längre.. Håller tummarna för att det inte blir värre. ♥

Nu efter skolan sitter kidsen och dekorerar sina pepparkakshus som vi satte ihop igår. Mysungar, men Leona vet inte hur mycket dekoration det blir, tycker mest en och annan godis åker in i munnen på henne. Jag ska kika lite på de nya tavlorna jag fått hem, Rickard fixade med överdraget till soffan igår, det blev faktiskt riktigt bra. Så ljust och fräscht, Bara jobbigt att jag vill  måla om väggarna i en annan kulör 😉 
Sen ska vi ha en riktigt myskväll jag och tjejerna. Rickard jobbar sent idag, och kommer inte hem förrän 22 ikväll. ♥
Nu är det många dagar tills vi är lediga tillsammans, i helgen jobbar vi om varandra, satt och kikade på att försöka komma iväg ett dygn hela familjen, nu i december, men det verkar vi inte heller få ihop med våra scheman, så tråkigt för det hade varit välbehövligt. ♥

Hoppas ni har det fint, har ni fått snö hos er än? ♥
Kram/ A

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg