Vad tycker vi egentligen om kryappen och otacksamma barn.

God kväll. Vi fortsätter att vabba här hemma. Igår fick vi domen halsfluss på vårdcentralen för Leia och inatt vaknade Leona upp med feber, snorig näsa och hosta. ♥ Snälla låt alla sjukdomar försvinna fort nu.
Som jag skrev igår så var jag så glad över att ett samtal med läkare via kryappen. Har använt den appen tidigare och har bara goda erfarenheter, men efter igår känner jag mig faktiskt inte alls lika positiv.
Efter samtalet med läkaren via appen så fick jag en remiss skickad till min mail, där det stod info om att vi kunde åka till vårdcentralen Lyckorna och ta en halsodling.

Vi skrev snällt ut remissen och åkte till vårdcentralen, när vi kom dit var det hur mycket folk som helst, och jag var lite stressad eftersom jag snart skulle hämta Leona på förskolan. Så vi gick direkt bort labbet där man i vanliga fall tar blodprov osv. Jag tyckte iofs att det lät lite märkligt när jag pratade med läkaren att dom skulle ta halsodlingen där, men tänkte att det stämmer säkert för han sa att det var dit vi skulle gå.
Vi satt och väntade i en halvtimme tills det blev våran tur. När jag kommer in där kollade dom på mig och trodde väl att jag var helt vilsen. ” det där provet tar inte vi här, det gör en sköterska och du måste boka tid via telefon för att göra det”
– Så jag måste alltså ringa hit, sätta mig i telefonkö, bli uppringd och hoppas på att det finns en tid för oss här idag?
Ja precis så måste du göra.

Jag bara kände hur det kokade i mig, då kunde jag lika gärna ringt vårdcentralen från allra första början, kontakten med KRY var ju helt förgäves och jag bara kände hur jag blev svettig och irriterad..
När vi var påväg ut mot utgången mötte jag en sköterska, jag frågade även henne om det verkligen var så att jag behövde ringa och hur ska jag göra när man får en sånhär remiss av kry? Hon tittade på mig och sa att ja så behöver du göra egentligen.
Men så undrade hon vad vi skulle göra och vad det stod på remissen, jag ska få komma hit och göra en halsodling på Leia.
Hon visade in oss i ett rum och sa att vi kunde följa med. Hon kikade på Leia i halsen , tog tempen, som fortfarande dag 6 visade 38.4. ” Fick till svar att hon ser inte görsnygg ut i halsen så jag vill ta en odling på henne” Hon poängterade även att ” vi gillar inte kry så mycket här, för det är inte första gången dom bara skickar hit folk”
Sen fick vi vänta i väntrummet i 10 minuter på svar som visade positivt på streptokocker. Pencilli i 10 dagar.
Jag var henne EVIGT tacksam att hon tog sig tid för oss och undersökte Leia så hon snabbt fick en kur av medicin och jag hoppas äntligen det går åt rätt håll för hennes skull. Ibland ska man stöta på bra personer in om vården, och då blir man verkligen superglad. ♥ Men jag tror att jag kommer bojkotta kry framöver faktiskt. Var har ni för erfarenheter av kry-appen?

Just nu känner jag mig så less på alla sjukdomar, vi är inne på vecka tre nu, känns sådär faktiskt. Vill att alla ska vara friska nu.
Leia märker jag börja bli frisk för hon är tillbaka till sitt vanliga ja, där hon stundtals på dagen hatar mig när jag ställer ett och annat krav. Just ikväll känner jag mig väldigt uppgiven, man viger oftast hela sitt liv åt barnen och gör allt för dom, men dom ser inte allt som bara sker runt om dom. Helt plötsligt så står maten på bordet tex. Men likafasen kan det gnällas som vilken måltid som ställs fram, brukar säga att de kan tänka på barn i andra länder som skulle bli överlyckliga för att få äta maten som serveras. Tänk om de kunde sluta vara så otacksamma. Men ibland känns det som att man pratar för döva öron. Jaja. jag vet att alla dagar inte är såhär, men ibland blir jag bara så trött och ledsen. ♥ Imorgon blir en bättre dag. Hoppas jag får lite mer sömn än vad jag fick natten innan.

Ska sätta mig i soffan och mysa med Leona, hon är som ett litet element.

Kram och TACK för att ni kikar in här. ♥

3 reaktioner till “Vad tycker vi egentligen om kryappen och otacksamma barn.

  1. Förstår PRECIS vad du menar med ”otacksamma barn”. För att lätta upp din deppighet – gå in å kika på @mammasanningar på Insta! Sååå rolig å sååå verklig! Finns även en podd med samma namn – ärlig och rolig!
    Hoppas morgondagen blir bättre för er alla!

  2. Känner igen det där me otacksamhet… Brukar säga att jag inte är någons betjänt. O när de gnäller för middagen brukar jag oxå säga att i vissa länder är barn glada om de får nån mat alls. O de skulle inte klaga om de så fick ris 7 dagar i veckan. Då brukar de faktiskt skärpa till sig lite. Vissa dagar är de dock väldigt tacksamma. Men när dessa dagar av otacksamhet kommer så blir man så leds. För tänk så mkt man gör för dom!
    Hoppas ni kryar på er snabbt i sjukstugan!?

  3. Jag som jobbar i vården bojkottar kry och liknande privata appar eftersom de har som affärsidé att konkurrera på oschyssta villkor. Just på detta vis- de gör de allra lättaste besöken via video, de som inte kostar så mkt att tillhandahålla, patienten betalar vanlig avgift men Kry fakturerar det landsting där du listad på vc hela kostnaden. Sen så fort det krävs lite mer jobb eöler nåt som inte kan göras via video så dumpar de det på hemmavcn som får göra om jobbet. Den vcn får alltså både betala Kry för besöket där OCH göra om samma jobb en gång till. Sen ju mer folk använder apparna, desto mindre pengar har vcn kvar till dem bprden som kostar mycket att erbjuda. Tex samordna kring multisjuka äldre med hemsjukvården, avgipsa och rehabilitera ortopedpatienter, göra spirometri och ekg på folk, följa upp dåliga blodtryck, följa upp sjukskrivningar och förklara saker så försäkringskassan förstår….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg