Visst vill ni höra hur det gick?

-inlägget innehåller adlink-

Hösten är verkligen här nu och snart även vintern.. Känner mig inte redo för kylan, samtidigt som jag dock tycker att det ska bli lite mysigt med jul.. jag är verkligen inget julfreek så, men tycker det är mysigt att göra lite lagom mys för kidsen. Och detta år, blir kusin Sveas första jul, så extra mysigt att få fira med dom. ♥

Jag gjorde faktiskt ett bra köp för ett tag sen på vinted , en ny jacka för 60KR, den är verkligen i nyskick.hur bra med återbruk egentligen.

Perfekt nu för hösten, men sen måste jag även köpa mig en ny vinterjacka också , tycker alltid det är extra svårt. Skulle verkligen vilja ha en snygg rejäl jacka, som inte är alltför dyr förstås. Alltid många krav;)

Jag fick vara med om en epidural

Till något annat, för några dagar sen hospiterade jag ett pass vägg i vägg min arbetsplats, nämligen på förlossningen.  Jag har väldigt länge velat arbeta på förlossningen, fått jobb där för många år sen men valde sedan att vara kvar på neo för att jag verkligen trivs där och för att jag hej svejs fått några barn till efter det.
Eftersom jag gärna skulle vilja arbeta någon gång på förlossningen så tänker jag att jag åtminstone vill gå bredvid ett pass för att se hur det är. Jag har inte blivit mindre sugen på denna typ  av arbete så att säga efter att jag utbildade mig till doula. Eftersom jag har en nyfikenhet på jobbet på förlossningen så känner jag att jag så gärna skulle vilja prova på det och se om det kan bli bra. Med tanke på min erfarenhet från min nuvarande arbetsplats samt att jag är doula, plus fött fem egna barn, så känns det som att det kan bli väldigt bra.

Tänker att ni är många som vill läsa om hur passet var så tänker att jag ska berätta lite för er. Jag gick bredvid på ett kvällspass med en supertrevlig tjej som heter Matilda och en barnmorska. Jag fick vara med hur det går till när man skriver in en patient och hur rutinerna är kring det, jag fick också en bra överblick över mycket runt i kring jobb som man gör… men också vara med och stötta ett par som väntade sitt första barn. Det var SÅ fint att få dela denna stund med dom, jag fick vara med när de la en epidural och osv…
Jag tyckte verkligen om själva arbetet, mycket är ju helt annorlunda mot vad jag är van vid när jag jobbar på neo. På mitt jobb på neo är våra patienter bebisarna, men också väldigt mycket stöd för föräldrarna när de hamnar hos oss. Mycket amning och stöttning. Vårat arbete är väldigt brett beroende på vilken typ av patient.
och så tror jag även att det är på förlossningen, men där är patienten de vuxna. Men jag är verkligen glad att jag gjorde detta pass, och blev inte avskräckt att vara där utan faktiskt ännu mer sugen om jag ska vara helt ärligt.
tyvärr fick jag inte vara med på någon förlossning just det passet jag hospiterade, utan vi lämnade över till andra skiftet när mamman var öppen 10 cm=P lite snopet, men så kan det vara:)
Men är så nöjd med mitt pass, håller tummarna för att det blir fler…. Tänk att få stötta kvinnor när de föder barn men också stötta partner .. eller den person som är med som stöd för kvinnan. Fortsättning följer…..

 

Hittade för övrigt en sån fin matta till Lucies rum för ett tag sen, i perfekt storlek dessutom. SÅ nöjd. ♥

Men är så sugen på att köpa en ny lampa hit som jag har sett..
Vad tror ni om DENNA? den finns i fler färger också. SÅ fin. ♥

Vi hörs snart igen.
KRAM/ Angelica

En reaktion till “Visst vill ni höra hur det gick?

  1. Oh vad mysigt att få prova ett pass på förlossningen. Har sen jag varit liten drömt om att få jobba som barnmorska. Men hamnade inom barnomsorgen och läste som 30-åring till förskollärare för det kändes mest relevant då. Hade jag fått välja om hade jag helt klart valt barnmorska. Älskar förlossningar och möten med människor. Hoppas du får prova fler pass, om du funderar på o läsa vidare, våga satsa om det känns rätt.
    Kram Hanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg