Barn ska ej spela spel på surfplattan…

Jag läste en artikel i expressen för ett tag sen där psykologer och professorer varna att barn ej bör sitta med surplattor/ datorer.  ”Barnen hindras att lära sig kontrollera tankar och känslor” När man läser artikeln så skrivs det att barnen kommer att ha svårt med sociala reaktioner och att de kan få psykiska problem i tidig ålder. Barn måste få en chans att självreglera sina känslor utan att bli distraherade av spel. Ni kan läsa hela artikeln HÄR _14A1131 _14A1134 Så, låter ni era barn använda sig av surfplattor/Datorer? Från vilken ålder? Jag låter mina barn att spela både spel och titta på olika program ( oftast youtube eller svtplay) på både datorn och surfplattan. Jag tycker det är helt okej om de används om de används sunt. Man ska inte ta till surfplattan som någon slags ”barnvakt” , men jag vet att surplattor för ett par år sen började användas i förskolor och förskoleklasser och uppåt i lärande. Det tycker jag är superbra, att man följer med utvecklingen. Jag vet att det finns massor av bra appar tex för lärande och jag märker att mina barn lärt sig mycket med stavning , bokstäver och hur olika djur låter. _14A1136 _14A1137   Dela gärna med er om era erfarenheter!   Idag firar jag och Rickard sex år som förlovade! o jag har blivit minst överraskad av honom idag, mer om detta imorgon 🙂 kram

En reaktion till “Barn ska ej spela spel på surfplattan…

  1. Det ska börjas i tid!

    Mina barn får i princip en surfplatta direkt på bb 😀 Nej riktigt så är det väl inte, men faktiskt, jag som har varit väldigt negativ till att denna utveckling sjunkit så lågt ner åldrarna har tänkt om.

    Dessa paddor underlättar något enormt i inlärandet.

    Sen är det ju upp till oss föräldrar att se till att begränsa användandet.

    Men nu måste du berätta vad din sambo överraskade dig med!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg