En olustig känsla!

God förmiddag! Hur har ni det? Jag tittar in lite snabbt och säger hej, just nu sitter jag och jobbar med massor papper , alltid lika tråkigt på något sätt, men inget man kan strunta i direkt. 🙂 jag ska fixa det sista innan det är dags för ett kvällspass på neo. Känner mig lite krasslig och snuvig, det bara kom över mig häromkvällen på två sekunder känns det som, så jag hoppas det försvinner lika fort som det kom. Jag hatar och vara hängig och snorig.

Träffade Nina igår igen, ( min undersköterska på Leonas förlossning) varje gång jag träffat henne så har vi pratat om att jag ska hospitera en dag på förlossningen, ni vet ju att jag skrivit om det tidigare. Men jag var känt en skäckblandad förtjusning… nyfikenhet. Blandat med känslan, hur är det att vara på andra sidan? Kommer man bli avskräckt? Men sen tänker jag, hur fint och fantastiskt det är. Just nu när jag jobbar på neo så stöter vi ju endast på de barn som är väldigt sjuka / förtidigt födda. Tänk att få se alla som det går bra för.. Det är ju verkligen magiskt att få barn. Så jag hsr bestämt mig för att jag ska våga gå bredvid och kika hur det är. Så jag hoppas vi får till det snart 🙂

Igår hände en liten märklig grej på Lowas dagis. Som gör mig väldigt besviken och även förbannad.

Rickard skulle hämta Lowa som vanligt, varpå hon ser honom i fönstret, springer och tar på sig sina ytterkläder och säger jag ska gå hem nu. Detta säger hon till en person som finns på hennes avdelning för att lära sig det svenska språket. ( jag uppfattar som att ingen ordinarie personal finns i närheten just då?)
Personen som hon säger till förstår tyvärr inte det svenska språket så bra, och jag tycker det är konstigt att hon ens låter Lowa gå ut genom dörren och stänga om sig utan att ha sett en vuxen som bekräftar att hon blir hämtad?
Rickard går iallafall in för att visa att det är han som är där och hämtar och försöker leta upp någon ordinarie personal, vilket han inte hittar. Han sätter sig i bilen och åker hemåt, jag är påväg hem från Linköping och pratar med honom i telefonen. När han berättar detta så diskuterar vi om någon ens uppfattat att Lowa blivit hämtad. Jag säger att jag tycker allt känns olustigt, så vi bestämmer oss för att Rickard ska ringa avdelningen bara för att dubbelkolla!

Han får då tag i en ordinarie personal, och säger ” Detta kanske är en lustig fråga, men vet du om Lowa har blivit hämtad?”
Personalen i andra änden svara då: ”Näe , Lowa har inte blivit hämtad ,hon är här.” Då har det gått ca 20 minuter från att Rickard hämtade Lowa tills att han pratar med personalen. Under 20 minuter har dom alltså ingen koll?
Vart blir det fel? Är dom så underbemannade att dom inte kan hålla koll på alla barn? Ligger ansvaret hos de personer som är där för att lära sig språket och inte kan det ännu?
Hur som helst så fick Rickard förklara att han hade varit och hämtat Lowa , men ville poängterad att detta inte är okej någonstans. Hur ska vi som föräldrar känna oss trygga när det känns som dom inte har någon koll? Barnen ska inte bara kunna gå iväg helt själva utan att någon har koll på vart dom tar vägen, vem som hämtar?
Tänk på alla dom som har personer i deras omgivning som inte får hämta barnen. Listan kan ju göras hur lång som helst.
Jag är så frustrerad och uppgiven. Detta är inte OK någonstans. Detta är andra gången jag känner mig otrygg att lämna mitt barn. Tyvärr har båda gångerna varit på Lowas avdelning.
Men jag funderar på om vi skulle ta detta vidare, prata med rektor , för sånt här får bara INTE ske. Hur hade ni gjort?

Nu ska jag slänga i mig lite lunch innan jag ska köra ett kvällspass på Neo. ♥

Hoppas ni får en fortsatt fin dag!

28 reaktioner till “En olustig känsla!

 1. Gå in och titta på förskoleuppropet på Facebook så får du en ärlig bild av hur situationen ser ut på landets förskolor. Personalen har en omöjlig uppgift att lösa och det är endast på grund av deras engagemang och professionalitet som det ändå för det mesta fungerar riktigt bra. Jag förstår er oro men personalen är inte de som bestämmer bemanning och ekonomi. De gör allt de kan! Föräldrar har stor makt och inflytande, ta det med de som verkligen kan påverka.
  Hoppas att det löser sig bra för er!

 2. Jag hade absolut tagit det vidare till förskola chefen (jag jobbar sj på förskola) sånt där får absolut inte hända!! Jag har varit i kontakt med förskolechefen på mina barns förskola både en o två gånger. För är det så att de är underbemannade så är det förskolechefen mn måste gå till. Självklart ska man prata me personalen oxå. Men vissa saker ligger på förskolechefen att lösa. Jag tycker jag har fått bra respons av våran när jag har hört av mig. O då har det oxå varit så att jag har kunnat hämta mina barn utan att nån ser/reagerar. O även att det bara varit nya vikarier där som sagt att jag ska säga till en ordinarie att vi går hem. Då har jag fått gå IN (fast dom va ute) o letat men ändå inte hittat nån o gett upp efter en stund. Så ska det inte alls va!!!! Sonen har oxå blivit kvarglömd inne på toan o instängd i ett mörkt uteförråd. Det va droppen kan jag säga!! Det är snart ett år sedan o efter det har inget sånt el liknande hänt. Jag har bytt avdelning på honom där personalen är kanon o det är extremt stor skillnad!!!
  Så absolut, kontakta förskolechefen!! Han/hon behöver veta vad som hänt!!!
  Tack för en bra blogg!!☺️

  1. Men FY! jag blir mörkrädd av det du skriver! jag förstår att du bytte avdelningen till slut, fy så hemskt.
   Jag var med en annan gång när dom inte visste var Lowa var, då var det en vikarie som inte hade koll. Hon letade och kollade om hon stod i torkskåpet?! Varför nu hon ens skulle stå där?
   Det var inte många minuter jag inte hade koll på henne men det var fruktansvärt att ingen hade koll, jag fick panik. Jag var så skärrad att det slutade med att jag råkade backa på en bil dessutom på parkeringen direkt efter.. jag var lagom road. men jag gick vidare med detta och den vikarien har jag inte sett sedan dess.

   Jag ska absolut kontakta chefen har jag bestämt mig för! Tusen tack för att du delar med dig av din historia och din inputs! STOR kram <3

   1. Tack för svar!?
    Ja, man blir verkligen mörkrädd!! Det är ju ens allt man lämnar o man vill känna sig trygg. Man SKA få känna sig trygg! Hoppas det går bra me att gå vidare me detta!!??
    Kram!!

 3. Tycker absolut att ni ska ta upp detta med rektor,det får inte gå till såhär. Jag blir livrädd när jag läser, ett barn kan alltså bara gå rakt ut o försvinna utan att personal märker det?Vi lämnar ju de finaste vi har till någon annan o räknar med att dom kan sitt jobb. Nä usch jag ryser vid tanken på vad som kan hända o vem som kan stå utanför grinden o smyga?
  Berätta gärna om ni går vidare med detta.

  Kram❤️

  1. Men eller hur, jag känner också så <3

   Jag har tänkt gå vidare med detta och kontakta chefen. Personalen på avdelningen har pratat med oss idag, och jag tror de insett att de brustit i sina rutiner, men jag känner ändå att jag vill att det ska komma fram till chefen. Som du säger, man lämnar det finaste man har och i dagens samhälle kan man aldrig vara nog försiktig. <3
   Sjävklart kommer jag uppdatera hur det gick, Stor Kram och tack för input <3

 4. Jag jobbar själv på förskola, och som många andra här skriver så är vi ofta underbemannade. Fast jag tycker inte det är någon ursäkt kring det som hände er idag. Det ska alltid finnas någon på plats som ser och tar emot de barn som lämnas och hämtas, och som prickar av på schemat. Så känns rätt tydligt att något allvarligt har brustit på just er förskola. Tycker absolut att du ska kontakta chefen, för såhär får det absolut inte gå till.

  1. Eller hur, jag tänker också så. Så jag har bestämt mig för att kontakta chefen. Tack för din input <3

 5. Ta det vidare..jag tänkte faktiskt på det igår när jag hämtade lily om dom ens notera att jag hämtade henne. .Vi har fler saker vi ska ta upp. ..
  Kram ??

  1. Jag förstår, tänker att det ändå är skönt att fler känner lika, jag har tänkt att jag ska ringa chefen. Gör det du också om ni har saker ni vill ta upp tycker jag! <3
   Kramar <3

 6. Gå vidare, det är bara vi föräldrar som har makten att kunna förändra. Personalen är anställda och får kassa arbetsvillkor. Så länge inte vi föräldrar drar i bromsarna händer inget. Föräldrar sitter tyvärr på mer makt än pedagogerna i såna här lägen.

  Tycker förresten du ska testa att jobba som uska på förlossningen. Du kan ju prova en gång och se om det är något för dig :).

  1. Ja jag tänker så också, att vi förhoppningsvis har mer makt. Jag har bestämt mig för att kontakta chefen , även om personalen pratat med oss idag, så känns det ändå bättre.

   Jag har tänkt att jag ska prova på en gång, väntar bara att få till ett arbetspass som passar=) Men jag ser verkligen fram emot det!

 7. Jag tycker absolut att ni måste gå vidare, så får det inte vara. En annan sak jag reagerade på var att du ska åka och jobba på neo med förtidigt födda barn när du som du skriver ” Känner mig lite krasslig och snuvig” . Det är inte heller ok tycker jag.

  1. Vi ska gå vidare med detta har vi bestämt. Det känns viktigt att prata med chefen om detta! =)

   Det var ingen fara att jag jobbade , så länge jag inte har någon feber eller liknande så får man jobba. Jag har sjävklart kollat upp detta innan jag åker dit..
   Men handhygienen är så hög på avdelningen så det är ingen fara! =)

 8. Självklart gå vidare.
  Kanske byta dagis skulle aldrig lämna mitt barn när det funkar så.
  Tack lov så är mina barn vuxna nu.
  Så var det aldrig när dom var små.

  1. Jag förstår din tanke. Vi har alltid varit så nöjda med hennes avdelning från början. Tyvärr har det på senare år roterat väldigt mycket personal och det är ofta vikarier tyvärr. Men Lowa slutar till sommaren så det är några månader kvar, Och sen när det är dags för Leona att börja dagis så blir det inte det, för det ligger för långt ifrån mot vart vi bor. Så det känns bra att börja på något annat=)

 9. Jag tycker ni ska prata med ordinarie personal och ta upp det med förskolechefen. Så får det inte gå till och om det beror på att de är underbemannade så är det bra att föräldrar tar upp saker med chefen – det biter oftast mer.

  1. Ja du har säkert rätt i det, att det biter mer om vi hör av oss, vi kommer kontakta förskolechefen. Det känns viktigt att det kommer fram , även om de på avdelningen pratat med oss idag, vilket är bra, så känner jag ändå att jag vill prata med chefen om detta.

 10. Ni ska anmäla detta. Det här är inte rätt och riktigt nånstans. Hur kan det vara så oansvarigt att säga att barnet är där 20 min efter att barnet hämtats och nu tack och lov av pappa. Vem som helst kan gå in och ta ett barn där. Inte ok nånstans. Skulle aldrig lämna mitt barn där igen. Finns ingen ursäkt att man är underbemannad eller har för många barn. Chefen har ansvaret och chefen är den som ska ta denna fruktansvärda sak. Jösses, jag sätter i halsen. Pengar finns, men på fel ställe. Så här är det när man ger ut retroaktiva bidrag på miljoner till väldigt många personer. Då finns det pengar. Det här är sant. Jag jobbar inom ämnet. Det måste dras in på sjukvård, barnomsorg, äldrevård och skola för detta. Det är ett val vi gjort i det här landet. Vi är skyldiga till det här. Ingen annan än vi. Är det här, det vi vill ha? Tydligt.
  Skulle inte vara säker en enda dag om jag hade lämnat mitt barn där. Skulle ha ångest konstant. Sorry men så är det.

 11. Men herregud.
  Jag hade gått vidare med det, och syftet är att jag hade känt ett ansvar att det absolut inte får hända mina eller någon annans barn något.

  1. Vi har bestämt att vi ska gå vidare och prata med chefen. De på avdelningen har pratat med oss idag också, men jag känner ändå att vi vill ta det enskilt med chefen ändå.

 12. Tycker det låter lite fel i mina öron att du ska gå in o jobba bland små bebisar som redan har det tufft när du säger att du känner dig lite krasslig o snuvig. Men alla tycker vi olika. Vad tycker resten av personalen o föräldrarna på avdelningen?

  1. Det var ingen fara att jag jobbade , så länge jag inte har någon feber eller liknande så får man jobba. Jag har sjävklart kollat upp detta innan jag åker dit och förstår din tanke. Men handhygienen är så hög på avdelningen så det är ingen fara! =)

 13. Hej! Jag studerar till förskollärare och är snart klar, att läsa detta gör mig riktigt arg. Så här får det inte gå till!! Personalen ska för det första inte låta ett barn springa ut själv, dels ska man titta föräldrarna i ögonen och säga hejdå och sedan pricka av att det har gått. Det ska ha full koll på att ditt barn har kommit och att de har gått. Sedan att det inte alltid finns en ordinarie på plats kan handla om att de är på rast och att det då finns en vikarie på plats, men vikarien ska ha koll också. Ring förskolechefen, så hoppas jag att detta kommer tas upp på ett personalmöte så att det INTE händer igen. Sådant här får inte hända. Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg