Renovering huset,  Vardag

Finbesök från Piteå och så ska vi fixa vårt sovrum.

God Morgon på er. Eller god förmiddag är det nästan. Vi har precis ätit lite frukost här hemma. Vi har verkligen vänt på dygnet denna sommar. Det är iofs skönt att man inte har måsten att ställa larm och gå upp och stressa iväg på morgonen. Även om vi inte har semester så lägger vi ändå om jobbet så pass att vi inte ställer klockan varje dag. Det är semester för oss. Barnen är vakna längre på kvällarna och sover också längre på morgonen. Mysigt och skönt.
Även om jag tycker om rutiner och vardag också. Att sitta och få egentid i soffan framför en bra serie eller film när kidsen somnat är bland det bästa jag vet.
Jag har fått tips om en bra film som vi ska se någon kväll framöver, tydligen gråter man mycket till den , jag tycker om sånt när man får sitta och fulgråta lite framför tvn. Dock måste man känna sig upplagd för det, det har jag inte riktigt gjort ännu.

Igår förmiddag fick vi besök ända ifrån Piteå. David och Jasmine kom förbi, det var på besök en snabbis här i Motala när de ändå var och semestrade i Örebro. Denna gången hade de med sig Jasmines tre söner, jätteroligt att träffa dom också. 🙂Leia ville inte vara med på bild ;P

Som jag skrivit tidigare ska vi ta tag i sovrummet i helgen, eftersom heltäckningsmatta kommer nästa vecka. Jag har beslutångest vad jag ska göra med väggarna verkligen. Herregud. Lite i mig är sugen på att ha en fondvägg med lite liv i, därför tog vi med tapetprover hem. Men Rickard min kära han är helt inställd på less is more. Om han får vara med på ett hörn så blir det en grå fondvägg. En mörkare grå än den tjejerna har i sitt rum. Jag tog hem färgprover för ett tag sen på dessa.
Jag och Jasmine kikade igår på lite olika alternativ. Alltid bra med lite inputs. Eftersom jag har så svårt för att bestämma mig. haha.


Den till vänster har tjejerna i sitt rum och den till höger tänker jag mig i sovrummet. nu ser de ganska ljusa ut båda två på bilden. Men den högre är lite mörkare och jag tror den kommer bli riktigt snygg både till mattan och bryta av med vita väggar. Sen tänker jag att man enkelt kan få in färg med olika textilier , bäddset och gardiner osv. Tror det kommer bli bra, och jag tror väl vi har bestämt oss för att börja såhär, just för att få bort de mörka tapeterna som sitter idag.
Såhär ser sovrummet ut idag.

Lister och fönster och fönsterbrädor ska bli vita såklart 😉 Och tänk er en ljusgrå/silver heltäckningsmatta istället.. Åh det kommer bli så fint ♥


Det finns verkligen många fina tapeter dock, och jag skulle kunna tapetsera många olika tapeter överallt. Men jag vet också att jag kommer ångra mig säkert och vilja ändra snart igen, så därför är det väl bättre att köra på färg först och sen kanske ta en tapet sen när vi bott in oss lite.

Men jag måste ändå visa er den fina tapeten som jag blev lite kär i..

Tänk er denna på en fondvägg bakom sängen mot en snygg vit sänggavel. Jag blev förälskad i den verkligen 🙂

Vi tackar dessa fina för besöket denna gång, hoppas vi ses snart igen 🙂

Dagen avslutade vi med ett dopp nere på stranden. Eftersom det var molnigt så var vi helt ensamma. Så skönt verkligen. Vi njöt av glada barn och lugnet vid stranden.
 

Igår blev denna lilla donna 2 månader. Helt galet fort det går alltså. Sötnosen ♥

Yoyo-vagenen är verkligen så perfekt, Jag är SÅ nöjd att vi köpte den den här gången. Vi hade inte klarat oss utan den verkligen. Med hjälp av adaptrarna så sätter man smidigt på babyskyddet uppspå vagnen, som ni ser så är liggdelen under, så kan man enkelt klicka bort babyskyddet och göra den till liggvagn. Sjukt smidigt! 🙂

Nu ska jag kicka igång dagen här hemma, vad ska ni göra idag?

Puss o Kram/ A

2 kommentarer

 • Linda

  Oh va fin den grönblommiga tapeten ä?? gud så snyggt med vitt o grått o guld till den?? den röstar jag för ?
  Vilken kollektion tillhör den?
  Den skulle ja vilja ha? fast i hallen…

  Gud va ni gör de bra?

  • angelica

   Visst är den snygg!! Jag blev SÅ förälskad i den, men vi har bestämt oss för att köra färg nu i början, så bor vi in oss lite och sen tänker jag vara modig och köra en fondvägg 😉

   Tapeten kommer ifrån Engblad & Co, från kollektionen Arkiv Engblnad. Jag tror att motivet heter näckros 😀
   Kanske den hamnar i din hall då 😀 Vore ju superroligt!

   Tack för alla renoveringspepp!

   Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.