Förberedelser, och tänk på att det är vårt ansvar som föräldrar!

God morgon, har ni sovit gott? Jag har ändå sovit gott tycker jag, känner mig iallafall inte totalt slutkörd som man kan göra vissa gånger. ♥

Mailen börjar fyllas med roligheter inför hösten , roliga samarbeten att sätta tänderna i , hoppas på att få lusten tillbaka att skapa, på någotvis i sommar så har det blivit att jag självmant inte tagit med kameran i högsta hugg vad vi än har gjort, skönt och avslappnande på visst sätt, det har nog varit bra för mig tror jag. Att lägga bort och försöka samla på så mycket energi man kan.
Jag har haft en liten släng av magkatarr också, och då känner jag att det är viktig att lyssna på kroppen och försöka stressa ner lite. Men efter några dagar med omeprazol och bubbelvatten känner jag mig mycket bättre igen.

Små trädgårdsbuketter, även om det inte blivit så bra som jag tänkt mig så är jag ändå tacksam över att jag lyckats plocka några buketter iallafall, jag som inte har så gröna fingrar 🙂

Nu tänkte jag kikar runt lite och beställa hem lite namnade nappar och även namnade små klisterlappar, jag är verkligen sämst på att namna barnen saker till förskolan osv. Så tänkte att jag skulle bli lite duktigare på det ! Det finns ju så mycket smidiga saker nu för tiden! Köpte några nappar i våras innan hon började förskolan, men tänker att jag ska uppdatera med lite fler, med lite nya färger osv. Men tycker det är fantastiskt att man kan beställa vilken sorts napp man vill och bestämma själv hur den ska se ut!Lilla gosunge. Kan fortfarande inte förstå att hon redan blivit så himla stor. Det är klyschigt att säga att det går så himla fort , men ack så sant, ♥

Tänk hörni att mina äldsta barn börjar klass fem och klass tre. Det känns så himla galet på något vis. Det är tufft att ha barn i skolålder, just för att jag tycker att klimatet stundtals i skolan kan vara så fruktansvärt tuff. Barn är elaka, fryser ut varandra osv. I somras fick jag tillexempel ett mail från en annan förälder vars barn hade fått olika påhopp i snapchatgrupper, tacksam för att ingen av våra barn var delaktig i det hela och inte ens fanns med i gruppen. ( men hur som, jag tyckte så synd om denna flicka som ska behöva känna ångest på sommarlovet och inte ens vilja gå tillbaka till skolan) Detta är INTE OKEJ!

MEN här har vi som föräldrar ett stort ansvar, vi MÅSTE hålla koll på våra barn , vad de gör på sociala medier , visar dom rätt och fel.
Så många gånger jag torkat tårar på mina barn för att andra barn beter sig dåligt i grupper på snapchat. Jag tycker det är vårt ansvar att tillrättavisa våra barn vad som är rätt och fel , hur ska de annars lära sig?
Men jag tycker över lag klimatet blivit otroligt hårt, lågt ner i åldrarna. för att inte tala om vilket språk de använder, jag får ont i magen jag bara skriver om detta. Men tror det är viktigt att belysa. Man är inte ensam, och tillsammans hoppas jag att vi kan se till att våra barn växer upp bra och respekterar varandra.
Så tänk på det, prata hellre än gång extra med era barn, än inte alls.

Nu ska jag ta tag i dagen, fixa med tvättberget som växer, hinna med att beställa hem lite kläder och sedan ska jag ge mig ut på en promenad med barnen, Leona som lärde sig cykla utan stödhjul från ena dagen till den andra vill ut på en liten tur!

Hoppas ni får en fin dag vänner!

STOR KRAM

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg