Graviduppdatering v26 + Barnmorskebesök och olika blodgrupper.

Varjedag tänker jag att jag minsann ska sluta noja och börja njuta ordentligt. Jag vet att jag kommer ångra mig sen att jag inte njöt tillräckligt under tiden.
Men det är verkligen något speciellt när man är gravid,  just att man nojar och oroar sig så himla mycket. Med andra saker in livet så nojar man ju sig också, men på något vis känns det inte på samma sätt. Man har ju alltid en oro för tex sina barn eftersom det är det finaste man har, men jag blir ju inte supernojig så fort någon av dom går utanför dörren.
Antar att nojigheten kring graviditeten beror på att man känner att man inte har kontroll. Man förlitar sig helt på sin kropp liksom. ♥

Allt är ju väldigt individuellt såklart, och alla känner säkert inte exakt samma.. Sen kanske det beror på hur den här graviditet startade också, med blödningen och ena missfallet av en tvilling.  Det är just detta den senaste tiden som jag brottats med, tycker det var jobbigt att vi fick covid här hemma.. Även om man fick det lindrigt så har det ändå satt sig i huvudet att man är i riskgrupp, och när tankarna börjar snurra, så slutar dom ju liksom inte. Det är jobbigt att känna oro, vill ju kunna slappna av och njuta, så det är mitt mission nu framöver. ♥ Men har pratat med fler barnmorskor och har blivit lite lugnare efter det. tacksam för att man har fina människor runt omkring som gärna hjälper till. Var dessutom på barnmorskebesök hos min barnmorska i onsdags, Äntligen.
Inte träffat henne sedan inskrivningen som måste varit runt v10. Jag har samma barnmorska som med Lucie och det känns så himla bra, Man har redan byggt upp en relation och hon lyssnar verkligen på hur man mår.

Vid barnmorskebesöken just nu så får inte partner följa med, i vår region får endast partner följa med vid ultraljud. Så himla lustiga bestämmelser det finns, hela landet öppnar upp och man får trängas på restauranger, klubbar och annat. Men man får inte ha med sin partner på barnmorskebesök där man träffas ja max tre personer i ett rum isåfall. För mig helt galet. Jag filmade iaf en liten sekvens från när vi lyssnade på bebisen hjärtljud. ♥ Även om vi har en sån maskin som vi kan göra det hemma, så är det ändå magiskt att få göra det första gången hos barnmorskan. o dessutom få veta att det låter bra och inte är något avvikande. Hon behövde inte ens leta utan hittade fint hjärtljud direkt efter att hon känt efter hur hon låg. ♥
Hon mätte också SF-mått på magen, denna gången var det 25. Lite roligt att kunna gå tillbaka och kika vad SF- mått varit de andra gångerna , Lowa vad SF- mått 24 i samma vecka, Med Leona var den 22cm i samma vecka 🙂 Och med Lucie 23 cm . ♥

Gjorde en liten jämförelse av magen med lillasyster. ♥ Till vänster vecka 18 och till höger v26. ♥

Måste också köpa på mig lite nya leggings, älskar att gå i det och klänningar/kjolar när jag är gravid. Så bekvämt men ändå snyggt. ♥

Men tillbaka till barnmorskebesöket, som jag nämnde i tidigare inlägg så skulle jag få reda på vad bebis hade för blodgrupp o magen, och hon var positiv, precis som tre av fyra andra kids. Lucie är den enda som är negativ i sin blodgrupp precis, som jag. ♥ Och eftersom jag är negativ i min blodgrupp och bebis positiv så finns det en risk att min kropp bildar antikroppar mot bebisen i magen, och det vill man inte. Det som är lite ”nytt” sedan iaf 2017 i vårt landsting är att de håller koll på detta redan under graviditeten. Men våra två första barn så gjorde man inga kontroller under graviditet, utan tog endast reda på bebis blodgrupp efter förlossningen genom att ta blodprov på navelsträngen. Och sedan fick jag då en spruta efter förlossningen om det var så att bebis inte hade samma blodgrupp som mig. Vilket de inte hade=)

Nu när de kan se redan såhär tidigt i graviditeten så kommer jag även få en spruta nästa barnmorskebesök i mars, tror jag kommer va kring v28/29 när jag får den, de kommer också ta prover för att följa upp så att min kropp inte bildat några antikroppar. Senast jag gjorde allt detta var när Leona låg i magen. ♥
Men jag känner mig i trygga händer och just nu inte så orolig för just detta. Dessutom känner jag att jag har mer koll på detta nu efter mina år på neo. När Leona föddes så skrämde den läkaren upp mig rejält OM vad som kan hända efter att bebis fötts och om bilirubinet går upp väldigt fort. Men från det till att det skulle tex bli ett blodbyte för bebisen, är ganska långt. Först och främst får man sola om bebis har högt bilirubin, blodbyte är otroligt långt bort.

En liten Leona. ♥

Jag pratade också om mina fogar som börjat göra ont, med Lucie i magen hade jag en galen foglossning, så jag hoppas det inte blir lika illa som sist, men jag tänkte det var lika bra att försöka boka in en tid hos fysioterapeut så fort det går, fick en tid i mars , dagen innan jag ska till BM nästa gång 😉 Så ganska lång väntetid. Men skönt att ha en tid inbokad.

Idag känner jag mig tacksam att få göra denna resa igen, vi är många här hemma som börjar bli nyfikna och det känns helt otroligt och overkligt att vi snart kommer ha en liten bebis till i huset. ♥

okej slut på bebisspam. ♥ Var bara tvungen att lägga in dessa när jag hittade dom på Liten Lucie. ♥

Kram / Angelica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer