Hjälp mig!!

Hjälp, jag tror jag blir tokig.. den här beslutsångesten. Det känns som att all min vakna tid tillbringar jag på Pinterest, det finns verkligen så mycket fint. Undrar lite hur man ska tänka, eftersom hela köket känns så mörkt idag så tänker jag att allt ska vara vitt… men kan de blir för vitt? Jag tror jag vill ha något som bryter av lite… frågan är vad?

Är rädd att välja något som vi sedan kanske kommer ångra oss om några år. Att renovera köket är ju ändå ganska stor grej! Så ibland kommer jag in på grå luckor, så jävla snyggt tycker jag! Men man kanske ångrar sig och tröttnar, vitt är alltid vitt liksom.

skulle bli så otroligt glad om just DU skrev vad du tycker , känner att vi har kört fast totalt! Tack på förhand! ♥

Sitter med lilla Leona i famnen, lite extra närhetssugen. Sprutorna gick bra idag, hon blev så himla ledsen först men sen gick det över snabbt. Får se hur natten blir.. hon växer och går upp precis perfekt enligt sin kurva. 65cm lång och 7490g. Liten börjar bli stor! Lilla älskling. ♥

Leia klagar på huvudvärk idag också, snuttan… Lowa har varit sin första dag på förskolan kom hem superglad efter en härlig dag, hon hade skapat en egen mobiltelefon och har låtsas pratat nu ikväll. Jag blir så full i skratt när jag lyssnar på henne.. ” nej vi kan inte gifta oss igen, vi är inte ihop mer” ” han bara ringer och ringer även om jag stänger av telefonen” .. Vad får hon allt ifrån?! Hahaha!

Tänkte påbörja ett lite nyttigare liv ikväll, sluta upp med onyttig choklad och äta frukt i veckorna istället. Får se hur det går,det vattnas i munnen bara jag skriver ordet choklad!

Puss på er, och tack för att ni lämnar alla era kommentarer här.

23 reaktioner till “Hjälp mig!!

 1. Skrev just på förra inlägget att jag nog hade satsat på helvitt, allt i vitt men att det är ju väldigt snyggt med grått också. Förstår att det är jättesvårt att välja. Så snygga kök på alla de bilder du visar här ååh.. på den översta bilden är det ju supersnyggt och ja på de övriga bilderna också förutom på sista bilden så gillar jag inte det kaklet. Kram och lycka till!

 2. Mitt tips! Extra bred häll och extra stor diskho.
  Tänk logiskt, behöver ni diskställ? Annars så är den ytan kanske bättre vid hällen?
  Smarta skåp som du visade innan är super.

  Jag som gillar vin hade prioriterat en vinkyl.

 3. Vitt är ju såååå tråkigt. Grått är urläckert och tidlöst, extra fint med marmorbänkar till och skålhandtag. Vitt kakel med fasad kant till är så snyggt och kompleterar looken. Hade nog inte valt att ha en köksö i ett så litet kök heller, det känns klumpigt och kompakt, det tar liksom bort den ”luftiga” känslan.

 4. Jag tycker absolut att ni ska köra på vita, rena luckor, då detta är en stor kostnad och bör vara så tidlöst som möjligt. Handtag i stål eller aluminium, som är enkelt avtirkningsbara. Tänk på att ha så få ytor som fett och damm kan samlas på som möjligt, exempelvis speglar på luckorna eller kraftiga (breda/djupa) handtag. Något som är väldigt snyggt och samtidigt extremt praktiskt, är rostfri diskbänk med droppkant. Den är superenkel att göra ren, hygienisk och hindrar vatten från att rinna ner på golvet. Detta gäller främst bänkytan i anslutning till diskhoarna, övriga kan vara i annat material. Måla gärna köket i någon kul färg, då detta är enkelt att ändra när man tröttnat. Ett tips är också att ha stänkskivor bakom spis etc i glas, och tapetsera bakom med någon rolig tapet. Att byta tapeten bakom glasskivan är ett förhållandevis enkelt och billigt sätt att förnya köket.

 5. Grått är visserligen snyggt, men vitt är nog mer klassiskt. Tänker att grått även kan bli tråkigt om man associerar till grått/mulet väder, mörka november, det blir murrigare och kanske påverkar negativt…
  Läste en inredningsartikel i GP, någon kändis som berättade om sin renovering; hon tipsade om att gärna välja vitt i köket, men att inte välja en viss nyans av vitt (kommer inte ihåg vilken) men gå in på GP.se och kolla om du är intresserad ?
  Lycka till!

 6. Hej! Har inte skrivit här förut o bara läst din blogg ett par månader. Men kände att jag ville ge dig lite tips ang kök ?
  Vi har ett långsmalt kök me en lite större matplats. Men sj köksdelen påminner om erat lite. Jag va oxå sugen på gråa luckor men. Det vart vita! Tror grått passar bättre i ett större o luftigare kök. Vi valde vita luckor, rostfria vitvaror o ett väldigt mörkgrått kakel. Vart såååå nöjda!! Älskar vårat kök! ? vi flyttade hit i mars o total renoverade köket då. Där vi bodde innan renoverade vi oxå (2012) då oxå vita luckor men oxå vitt kakel o vita vitvaror. Vart fint men tyckte faktiskt det vart för mkt vitt! Så att göra om detta bara 5 år senare va rätt bra faktiskt! Då vart det lite ”gör om, gör rätt” ? Tror det andra köket vi hade hade varit kanon om vi bara valt rostfria vitvaror. Så mitt tips är att inte köra på totalt vitt, men definitivt vita luckor! ???

 7. Vi ska renovera vårt kök inom de närmaste två åren och vi kommer helt klart att köra på grått. Jag kollar redan runt och i nuläget har vi fastnat för Veddinge från Ikea, tycker den ljusa grå färgen är precis lagom och att sedan kombinera den med vit bänkskiva, vitt kakel och vita väggar kommer bli kanon ???

 8. Kör på ljusgrå luckor och vitt kakel. Bara vitt blir nog lite sjukhuskänsla. Tänk vad fint med röda och grå julgardiner sen ??

 9. Jag har haft både grått och vitt i mitt kök. Jag upplever att vitt blir ljusare och får köket att kännas större. Ett grått kök blir mer synligt. Själva köks skåpen är det som man ser mest. Medans ett vitt kök bara finns där, och det blir färgen eller tapeten. Samt bord stolar, gardiner, blommor och den egna inredningen som sätter prägeln och stilen på köket. Även när man ska välja tex, duk på bordet och gardin. Upplever jag att man blir mer begränsad i vad man kan välja som ser bra ut till just den gråa nyansen man har på luckorna. Så ett vitt kök är lättare att förnya och förändra och byta stil på genom åren genom att byta inredning runt om. Och om man en dag ska av ändrade familjeförhållanden eller familjen blir för stor för huset, sälja huset är vitt något som jag tror alla kan leva med medans grått som sagt blir mer en egen stil, som vissa trivs med och vissa inte. När jag har haft vitt kök har jag även upplevt att det är lättare att förnya köket genom en sån liten detalj som att byta handtag eller knoppar. Tex vitt med vita handtag ger mer lantlig kännsla, silver handtag på vit lucka, ger mer modern stilren kännsla. Och svart handtag på vit lucka ger mer kontrast och i ögonfallande lite tuffare stil. Så även där tycker jag vitt ger mer valmöjlighet att förnya och förändra. Så vitt får min röst helt klart. Och man kan välja en ljusare kännsla med ljus bänkskiva och mer markerat med en mörk bänkskiva. Ett vitt kök tycker jag har varit lättare att hålla rent, konstigt nog. På grått fick man gno lite mer för, upplevde att finger avtryck och små flottfläckar kunde synas som små blänka fläckar i vissa ljus även om man nyss torkat av.

 10. Hej Vi håller just på att färdig ställa vårat kök. Har valt bara vitt o svart allt o sen kan man byta ut färger runt omkring på gardiner mattor osv. Har inget kakel utan vit panel med glasskiva ovanför diskhon o spis. Lycka till. Är inte roligt medan man gör om men sen är det lycka☺.

 11. Vitt är så snyggt och högblankt.Grått är så murrigt och trendigt nu men om ett par år.
  Satasa på rostfritt och snyggt kakel som du kan du kan foto.Heter fotokakel.Tänk enfärgade gardiner blir så snyggt ihop.
  Har vitt och har aldrig ångrat oss.

 12. Jag hade absolut valt vitt högblankt tegelkakel med fasadkant, kan inte bli fel, snyggt, tidlöst och lyser upp. Gråa luckor med kromhandtag, och vita el ljust marmormönstrade bänkskivor. Eller vita, släta luckor till och så rostfria vitvaror. Viktigt att tänka funktion, praktiskt och bekvämlighet också så att ni verkligen trivs sen med hur allt är utformat.

 13. Jag tror att grått kanske är mer förlåtande gällande smuts o kladd (barnfamilj!) men samtidigt så är ju vitt såå snyggt. Om ni kör på vita luckor så hade jag valt en bänkskiva som är lite mer färg, lite mörkare trä som det var på 5 bilden (så jäkla snyggt!) och dessutom praktiskt. Men grått är verkligen också riktigt snyggt. Hade nog valt en väldigt ljus nyans grå dock, annars blir det nog lätt mörkt och murret.
  Lycka till, vet inte om det här hjälpte överhuvudtaget haha

 14. Jag håller nog oxå på ljusgrått. Kanske med vitt kakel. Vi renoverade köket för ca 4 år sedan.
  Är redan trötta på de vita luckorna. De blir så smutsiga lätt. Tänker att ljusgråa luckor ger mer ”liv” i köket. Man kan ju alltid ha vitt kakel, vita väggar osv som bryter av.
  Jag ångrar såå att vi valde vita skåp.
  Lycka till!! 🙂

 15. Jag hade valt ljusgråa luckor med bara knoppar till handtag eller såna där läderflärpar! Sen en porslinsdiskoho =)

  Vad det än blir är jag helt säker på att det blir dösnyggt, med den smak och inredningsstil ni verkar ha!
  Sen om möjligheten finns (ni skulle ha en ö va?) Mycket förvaring nertill och inte så många överskåp. Kanske nått hyllplan i björk vore rent och snyggt till det gråa

 16. Kritvita luckor, svarta handtag, svart kakel, ekskivor eller svarta skivor, vitt golv och vitt tak sen kan man ändra tapet/färg i det oändliga. Allt det passar till vilka färger som helst. Det tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer