Idag är jag extra trög och så gick det hos barnmorskan.

Kikar in lite snabbt. Idag är det fullt ös verkligen. och mitt huvud fungerar INTE alls. Herregud, jag är lika trög som min egen mamma känner jag. Skulle jag inte haft med mig Rickard till mödravården imorse hade jag säkert gått fel. Nästan otäckt hur disträ.. Men det kanske berodde på situationen också.

Tänkte uppdatera er lite snabbt hur det gick. Fick träffa en ny barnmorska som hette Jessica, jättetrevlig, mysig och noggrann. Jag är så tacksam för alla bra barnmorskor som jag fått träffa som verkligen tar hand om en på bästa sätt.
Vi började med att ta blodtrycket, även denna gång låg det lite högt, dock var det övertrycket som var för högt denna gång, det låg på 140 när vi kom dit. Men det misstänkte jag också eftersom jag blir väldigt andfådd eftersom jag tar trapporna upp. Är man hissrädd så är man 😉

Fick även lämna ett urinprov som hade lite äggvita i sig. Vilket man kan ha såhär i slutet av graviditeten, inte skyhögt men man ska givetvis dra öronen åt sig, framförallt om blodtrycket inte sjunker dessutom, för då kan det vara början till havandeskapsförgiftning. Jag har aldrig varit med om detta tidigare så det var lite ny information och hur man ska hantera. Men Jessica förklarade väldigt bra och jag fick lägga mig på britsen och vila en stund för att se om blodtrycket sjönk. Vilket det tack och lov gjorde. Efter vila låg övertrycket på 110. Så det kändes riktigt bra. Hon var inte orolig, men om jag fick fler symtom skulle jag ringa förlossningen. Sen fick jag order om vila. Att jag verkligen måste vila så mycket jag kan och sänka mitt tempo. Så det kanske är dags att börja lyssna nu på kroppen! ♥ Ska även tillbaka till mödravården på fredag morgon, där jag ska lämna nytt urinprov och kolla blodtrycket. Hon tyckte det var likabra så att ingenting sticker iväg och man inte håller koll.

Järnvärdet kollade hon också vilket var lågt som tusan , kanske bidragande faktor till att mitt stackars huvud värker, så måste börja äta niferex om jag vill få bot på den. Jag känner mig måttligt road att sätta igång med allt detta nu när det är så kort tid kvar..
Avslutade besöket med att lyssna på lillasysters hjärta som slog så fint! ♥


Dagens bula! <3

Kikar in senare ikväll efter alla möten är fixade. Imorgon har barnen studiedag vilket betyder en ledig dag. Det känns faktiskt skönt. Längtar efter att få mysa lite extra med dom. Vi får väl se vad vi hittar på för skoj , kan hoppas vädret är fint.

Älskade ungar! ♥

5 reaktioner till “Idag är jag extra trög och så gick det hos barnmorskan.

 1. Jag har haft havandeskapsförgiftning 2 gånger så säger bara ta det så lugnt du kan. Fast jag kan tänka mig att om du får det väljer de att sätta igång förlossningen direkt då du är så långt gången. Lycka till!

  1. Åh vilken vecka fick du havandeskapsförgiftning i?

   Ja precis, om det skulle uppstå så skulle de sätts igång det 🙂 så tur att man är så långt gången som man är 🙂

   1. Jag fick havandeskapsförgiftning i v 36+0 och sattes igång 36+6
    och sedan i 36+4 och sattes igång 37+5

 2. Jag fick också ta äggviteprover flera ggr det var aldrig något men fick ta gång på gång, bra att det gick bra på BVC

  1. Jag ska ta igen på fredag just för att det visade att jag hade lite äggvita i urinen och att de vill hålla fortsatt koll och inte vill släppa helt vilket jag tycker jag superbra! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg