Jag är trasig!

Jag vill fly. Jag vill fly från vårt egna hem. Det är en stor jäkla ångest. Det känns som någon står bakom mig och försöker kväva mig långsamt med sina händer.. Sån ångest har jag. Hur mycket ska man klara av? Vi är på botten redan, totalt slutkörda. Familjen känns helt trasig. Detta är fan en mardröm! Det hus vi köpt och betalat miljoner för, är inte det huset vi står i idag , i det skicket! Helt ärligt! Vi kunde lika gärna köpt ett stort renoveringsobjekt för halva priset av det vi gett nu och renoverat från topp till tå, om vi hade velat det. Vi ville inte det. Vi känner oss själva så pass bra att vi visste att vi inte skulle fixa en sån grej. Vi är egna företagare, har tre barn varav en som snart är tre månader. Hela hennes första månader i livet har hon bott i ett stort jävla kaos. Våra stora barn, dom får stå och se på hur deras föräldrar kämpar som idioter men motgångarna tar aldrig slut. Det kanske blir bra någon gång, men om det inte blir det då? Vad händer då?

Jag försöker ta reda på så mycket fakta jag bara kan nu . Nu får det vara bra!

Sitter även och kikar på hemnet… drömmer mig bort… kanske skulle köpa ett annat hus och börja om? Vet ni att jag känner mig så trasig att jag inte vet varken ut eller in.

Bilder lånade från Google, hade det inte legat lite fel gällande skola osv så hade jag bokat tid för visning direkt!

Kram / A

32 reaktioner till “Jag är trasig!

 1. Dags att kontakta fuskbyggarna på tv 4??? Lider med er och önskar er all lycka, styrka och kärlek jag kan ge❤️❤️?

 2. Ta det lugnt! Gör bara det nösvändigaste klart nu och bo ett tag och fortsätt sen när motivationen och inspirationen kommer åter.
  Eller har ni stött på mer patrull i stil med kattpisset?

  1. Ja tyvärr har vi stött på mer sådant 🙁 så det är ju lite svårt att inte ta tag i det hela tyvärr :/ kram <3

 3. 1 2 3 andas 4 5 6 andas 7 8 9 10!
  Vad är det som strular nu? Ni har juh redan fixar rummet med den otäcka doften.
  Nu är det väl bara det kosmetiska i reseradnde del kvar?

  1. Tyvärr har vi stött på med trubbel och det är inte endast det kosmetiska kvar.. kram och tack för din kommentar <3

 4. Det där huset är sååå fint ?? Älskar trädgården! Jag hade med velat gå på visning där! Avståndet är inga problem, ni skjutsar ju nu också. Byta skola kan man alltid ❤️?

  Jag lider sååå med er! Det kommer ordna sig och ni kommer gå starkare ur allt det är jag helt säker på!

  Jag hoppas de förra ägarna tar sitt ansvar för allt som behöver göras i ert hus! Som jag fattar det så täcker inga försäkringar? DET måste ju bero på att de förra ägarna inte tog ut besiktningsman och täckande doldafelförsäkring!? Hur kan man vara så jäkla dum undrar jag?! Inget som ni ska må dåligt för egentligen för det kommer ju förra ägarna få stå för ändå! Jag lovar er, helt rättsligt så skulle de inte ha en chans om ni skulle dra allt vidare om ni hittat mera skador på huset!?

  Kattpiss är så vidrigt! Hur kan man ha velat leva i det ? Jag älskar djur också men jag föredrar att leva i ett fräscht hem! Hoppas verkligen inte att det har bott barn i den skiten innan er. Kan inte vara nyttigt!

  Varma kramar till er!

  / hälsningar en gammal dam i Motala

  1. Hej en gammal dam i Motala, kan säga att det har växt upp tre barn i det huset och det är otäckt att läsa om påhoppen på våra föräldrar i den här bloggen. Världens snällaste människor, snudd på pedanter som alltid ä hållt hemmet i skinande skick. Det har ALDRIG luktat av djur, kiss eller varit misär i vårt hem under de 30 år jag vistats där.

 5. Lider verkligen med er! Vi var själva i liknande situation med vårt hus så jag vet hur det känns. Dolda fel som förra ägaren visste om och undanhöll. Vi var beredda att häva köpet men efter kontakt med jurist och en långdragen process fick vi tillslut tillbaka en del av köpeskillingen som vi accepterade. Idag älskar vårt hus men innan vi visste om vi kunde bo kvar var det ett rent helvete. Mitt enda råd jag kan ge är att ta hjälp av en kunnig jurist.

  Kämpa på och håll ut så kommer det säkert att lösa sig. Stora styrkekramar till dig och familjen!

  1. Hej fina Emma!
   Vad skönt ändå att höra att allt löste sig för er och att det faktiskt blev bra efteråt! Tack för tipset! Ska kika vidare gällande det!
   Kram till er! <3

 6. Usch vad tråkigt att du känner dig så trasig! Måste vara jobbigt när man inte förberett sig på sånrenovering:-(
  Går detta på dolda fel ? Kan ju inte vara ok att det ska vara så….
  Ni verkar vara såna kämpar så det är klart ni kommer klara det och ångesten kommer försvinna ❤️

 7. Så jobbigt för er! Har inget att säga för att trösta, mer än att det är för jävligt! Ni har ju blirvit totalt lurade. Är det fortfarande problem med kattpiss efter ni rivit upp rummet och hallen? Trots att jag inte känner dig ”på riktigt” och bara genom bloggen gör det ont i mig att läsa att du mår såhär. Önskar er verkligen allt det bästa! ?

  1. Ja tyvärr har vi stött på mer trubbel.. tackar för din fina kommentar! Den värmer verkligen!
   Ha en trevlig helg! <3 kram

 8. Vi råkade ut för något liknande när vi hade en 2-åring, en fem-månders och en till i magen! Drömhuset blev ångest och depression, och förtog all glädje ett bra tag framåt.
  Jag lider med er och hoppas verkligen att det vänder nu, ta hand om er och barnen så gott det nu går, vet själv att när sådant händer så tar det upp all tanke och det är svårt att släppa..
  Stor kram till er!!❤️

  1. Jag hoppas också det, ja det äe väldig svårt att släppa när man är mitt uppe i det, men hoppas och tror att det blir bra tillslut även om vägen dit är lång! <3 kramar

  1. Ja tyvärr har vi stött på problem ännu en gång :/ ja det är riktigt tråkigt faktiskt! 🙁 kramar <3

 9. Men oj! Har ni hittat massor mera otrevligt i ert hus? Lillskruttan har nog inte märkt och kommer inte komma ihåg det här alls. De stora barnen ser ju sina föräldrar kämpa på trots alla motgångar och det är väl ändå ganska fint, även om det känns tröstlöst.
  Styrkekramar till er!

  1. Ja tyvärr har vi stött på mer otrevligheter 🙁
   Ja det känns jäkligt tröstlös ibland. Att se barnen bryta ihop i gråt dessutom. Men förhoppningsvis vänder det snart! Tusen tack för din fina kommentar, det värmer verkligen <3

 10. Usch jag lider verkligen med er. Fruktansvärt att det startat på detta sättet för er. ?
  Har ni upptäckt mer kiss på andra ställen? Så tråkigt att du känner att du inte vill bo kvar och inte känner den ”kärlek” som man vill göra till sitt hem. ?

  1. Ja första gången man köper hus så borde man känna lycka, det är väldigt tråkigt att vi aldrig fått uppleva det, tyvärr har vi stött oå mer trubbel på andra ställen och det är tufft att ha humöret uppe. Men jag hoppas det löser sig! <3 kram

 11. Hej! Ursäkta men jag vill verkligen inte låta näsvis eller på nått sätt dum men har det blivit något mer än det du skrivit om? I min värld är dessa ”två” saker inte det värsta som kan hända. Förstår verkligen besvikelsen och känslan och helvetet man känner när man flyttar in i nått som sen visar sig vara nått fel men förutom det här som du skrev om så har ni väl varit i huset och sett det, haft en besiktningsman där som ni betalt för att hitta fel och brister. Om det sen visar sig att det är saker som ägaren vetat om och undanhållit deras skyldighet att då betala och ev. till och med betala skadestånd. Om det är dolda fel och ägarna inte haft nån försäkring så spelar ju inte det någon större roll för då får dom bara stå och betala det ur egen ficka. Kan vara så att besiktningsgubben skulle ha sett det och får då stå för det. Har det hänt nått mer? Ni har ju fixat det andra så när som på ytskikt men det kan väl vänta och det är inte så fruktansvärt dyrt att anlita någon heller om man inte orkar själv. Kolla med er kommun om dom som går byggprogrammet kan komma och göra nått för att lära sig. Det låter som om det hänt något mer, är det så? eller är det bara att ni kraschat av det som varit med tanke på att ni började renovera sovrum och barnens rum dessutom. Klart man blir trött och sliten. Är det mer, kan du väl ändå bara kasta ut det på en gång så vi kan komma med råd och kanske hjälpa på traven, är det bara (ska inte skriva bara) för det är det inte men hoppas du förstår vad jag menar, det som varit, så ta en rejäl brejk, stäng rummet och låt det vara stängt, gör inget mer utan lev i det som det är nu och kom tillbaka när ni vilat upp er och orkar mer.

  Så svårt att säga nått när man nu inte vet. Vill bara poängtera att jag absolut inte klankar ner eller nått sånt i den här kommentaren utan hoppas du kan läsa det för vad det är. Svårt att skriva när ett ord kan vara nått man trycker på och menar i nyans nått helt annat.

  Stora styrkekramar på er. Tappa inte sugen, det blir alltid bättre. Förr eller senare, men det blir det.

 12. va händer??
  Dolda fel eller saker ni borde uppmärksammat på besiktning? Låter hur som helst jättejobbigt! Håller tummarna för er att de faktiskt går er väg nu <3
  Vi byggde vårt (då) drömhus när vi hade en liten bebis. Magen var med i planering, ritning inköp osv o en liten bebis från 3mån upp till 9månader medan vi byggde en stor del själva. Tufft, men de går o vilken känsla när de e gjort. Nu önskar vi sälja o bygga nytt. Idag e kidsen större bebisen är tonåring o kan förhoppningsvis hjälpa till lite;-) Men så kommer man till att man skall sälja detta, tänk om här är fel som vi åker på i efterhand, saker vi inte vet om… hjälp…

  1. Vi upptäcker mer och mer saker som vi inte kunnat upptäcka under besiktning, och inte heller besiktningsmannen..

   Jag förstår , men det är säkert ingen fara 🙂 men skulle råda er till att teckna en dolda fel försäkring, en stor trygghet för er 🙂 kram och lycka till med husbygget!

 13. Hej!
  Vad jag tycker synd om er att vara i detta. Vilken följetång.
  Men detta måste gå under dolda fel. Jag förstår att ni vet vad som är rätt
  Men man kan ju inte i sin vildaste fantasi förstå att ett hus kan säljas på detta sätt.
  Har ni nu hittat flera saker som du inte skrivit om.
  Hoppas allting blir bra till slut för er jättegulliga familj.

  1. Hej Birgitta. Ja det stämmer, vi har tyvärr stött på fler problem längst vägen. Jag hoppas oxå det blir bra tillslut, nu är vi ganska sköra allihop i familjen! <3 Kram <3

 14. Vad händer – har det hänt något mer med huset?
  Hoppas ni kommer till ro och blir tillfreds med ert hus.

  1. Ja vi har stött på mer problem tyvärr. Tusen tack för din fina kommentar, det värmer verkligen! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer