Jakt efter ny lokal och kan jag boka tid hos optiker till Leia?

Idag har vi varit ett par vändor till tippen, snart är det ordning på jobbet! Sakta men säkert! Lite förändringar är på gång. Just nu försöker vi leta efter en annan lokal som är på botten istället. Att vara på våning två ställer till det ibland, och vi behöver strukturera om lite! Men att hitta en lagom stor lokal för de ändamålen är inte det enklaste! Men det är roligt att leta och hoppas vi hittar något snart som passar! Vet ni något bra får ni gärna hojta!

Minns ni att jag nämde att vi väntar på remiss från ögonkliniken gällande Leias ögon för ett tag sen? När vi var hos skolsköterskan förra året så verkade Leia se lite sämre på ena ögat. Vi har fortfarade inte fått någon tid, och eftersom Leia flera gånger i veckan klagar på huvudvärk känner jag att det är viktigt att vi får en tid att kolla upp detta. Förra veckan fick vi ett papper hem från skolsköterskan att de sett att vi ännu en fått tid och att vi skulle höra av oss om vi ville ha en tid! Jag ringde upp imorse, de skulle ringa upp på eftermiddagen, för det första så ringde dom över en halvtimme för sent och sen skulle de se till att Leia stod kvar i kön, men det skulle ändå ta några veckor upp till en månad till att få en tid iaf? Alltså ska det behöva ta typ ett halvår att få en tid att kolla upp ögonen på sina barn? De fick remissen i september? Jag tycker det är fruktansvärt dåligt, och om nu hennes huvudvärk är kopplad till att hon ser dåligt så känns det viktigt att hon ska slippa ha det. Det är säkert ansträngande för henne i skolan för ögonen osv. Alternativt vill jag gärna kolla vidare hennes huvudvärk annars, om det beror på något annat! Jag känner mig lite halvt frustrerad! Kan man boka tid hos vanlig optiker och kolla synen på barn, eller måste man gå via sjukhuset? Jag känner mig lite uppgiven att man bara får vänta och vänta!

Sen har snön hittat till oss nu, mysigt för barnen. Jag hade kunnat vara utan den, men man ser lyckan i barnens ögon , så kan hoppas den ligger kvar ett litet tag 🙂

Har ni också fått snö där ni bor?

Ta hand om er!

Puss & kram / A

18 reaktioner till “Jakt efter ny lokal och kan jag boka tid hos optiker till Leia?

 1. Min son klagar ofta på huvudvärk och jag funderar på samma sak, kan jag boka en tid hos optikern själv? Han ska på hälsobesök hos skolsköterskan nu i 2:an men har fortfarande inte varit där, tänkte om jag ska ta saken i egna händer. Hoppas Leia får en tid snarast, huvudvärk är jobbigt för barn,

  1. Ja det är ju otroligt jobbigt , man vet ju själv hur jobbigt det är. Jag upplever också att det blir värre när hon anstränger sig och använder tex sin iPad, den använder dom dessutom mycket i skolan , därför känns det prio att få ordning på detta. Jag ska kontakta optikern och fråga tänkte jag!
   Hoppas ni också kommer till
   En lösning snart för din son!
   Kram

 2. Ring till optikern och fråga & förklara situationen, men tror du behöver en remiss även för att gå dit. Kanske skolsköterskan kan hjälpa er med det. Ring annars ögonkliniken och puscha på dem. Tyvärr så får man bre på lite för att få vård.
  Hoppas det löser sig för er dotter. Jobbigt det där med huvudvärk, lider själv av det och jag är vuxen.

  1. Ja så kanske det är , fler säger även att barnen måste vara 8år innan man får gå till optikern, men samtidigt hoppas jag att det kanske räcker med att man går året de fyller åtta?

   Jag ringde och puschade dom igår. Förklarade läget med hennes huvudvärk och att den kommer ofta, men det verkade inte hjälpa att skynda på det hela 🙁
   Kramar

 3. Man får inte gå med barnen tyvärr till optikern om de är under 8 år. Vet frustrationen av att vänta så länge på tid till ögonläkaren. Vi stod från mars 2017 och fick tid slutet av november 2017 på sonen. Skulle få en ny tid här i mitten av januari då sonen behövde en lapp behandling fortfarande inte fått någon tid. Skulle man gå till optikern innan barnet är 8 år så gör optikern tjänstefel fick jag information till mig när jag ville gå till optikern med äldsta dottern för 1,5 år sedan. Hoppas ni får en tid snart 🙂

  1. Men alltså det är ju helt sjukt, hur kan det vara så långa väntetider? Det är ju ändå barn det handlar om. Okej jag förstår, har sett fler som skrivit att man ej får besöka innan 8 år, men måste de ha fyllt 8år eller räcker det med att det är året de fyller 8? Leia blir åtta år i sommar!
   Hoppas också ni får en tid snart till er son!=)

   Ha en fin dag!

 4. Hej. Vet inte hur det är hos er landsting men min dotter fick snabbt tid hos ögonkliniken efter BVC skickade remiss. På vårt sjukhus (i Örebro) har de 3 månader garanti som innebär att de ska se till att kalla patienter inom 3 mån. Er dotter borde ha fått tid redan innan jul. Ring och pressa på ögonkliniken. Det är ej ok att din dotter får vänta så länge och har symptom. Tror att barnen under 8 år ska gå via ögonkliniken om de ska få glasögon.

  1. Hej! Vi fick också remiss till ögon när Leia var mindre via bvc, då gick det mycket fortare och då visade sig inget på hennes ögon.
   Ja visst borde hon ha fått det, enligt lappen beror det på personalbrist.
   Jag ringde och pratade med dom igår och valde vi att kunna åka till Linköping istället för att ta tiden här i motala skulle det tydligen gå snabbare, jag förklarade att hon hade symtomen och att det var brådskade, och ändå skulle vi få vänta mellan två veckor en måndag TILL, trots att vi har väntat sen i september. Hade jag inte ringt hade hon dessutom blivit utplockad ur kön. Jag tycker det är under all kritik och jag blir frustrerad! 🙁

   Ja det verkar vara så, det är fler som säger 8 år, dock blir hon det i sommar, så undrar om man ändå kan boka tid eller om de faktiskt måste fyllt 8 år innan, eller om det räcker med året de fyller åtta?!

 5. En kollega pratade om detta idag och sa att man kan boka tid själv till optiker från och med att barnen är 8 år!

 6. Har inget svar på din fråga, men vi bor också i motala och väntetiderna är långa fick vi veta i veckan! Känner igen din frustration. Remiss från bvc skickades till ögon i augusti och först nu i veckan var vi där. Då visade det sig dessutom att hon faktiskt behövde glasögon och gärna så snabbt som möjligt för att inte förstöra hennes syn mera. Då har vi väntat nästan ett halvår! Här har hon gått och klagat på huvudvärk, sutit nära tv, snubblat in i saker osv. Vi hoppas att det nu blir bra med de nya fina glasögonen.
  Hoppas ni får en tid snart också. Ju tidigare insats desto bättre.

  1. Det är ju verkligen galet! Så ska det inte behöva vara. Jag har ändå ringt och varit på dom, men det verkade inte som at dom kunde skynda på det pga av det. Skönt att ni har fått glasögonen till er dotter nu.
   Jag hoppas vi snart får rätsida på detta!
   Ha en fin dag!

 7. Skriven egen remis eller be någon skriva.Man har rätt till inom 3 månader.Vårdgaratin.Ring växeln så kan dom slussa rätt.
  Var som helst landet.
  Ringa och tjata varje ag.Funkar alltid och överdriva ordentligt.

 8. Det är ju vårdgaranti och ni kan då kräva att få åka där det finns tid om ni vill åka förstås. Man kan ju välja att ta lund om dom har inga tider eller umeå och såklart varsom helts men vårdgarantin ska gälla. Kolla om det finns snabbare tid nån annanstans.
  Tyvärr så blir det här bara mer och mer, vi blir ju fler och dom flesta som kommer har väldigt mycket problem så vi får nog acceptera väntetider numera. Jobbar där jag ser att så är fallet. Inget ont menat utan bara en förklaring.

 9. Det som är bra med ögon läkare är ju att de kan se mer om det är förändring på ögat som inte en optiker kan se – ögonsjukdomar etc .
  Men tycker det är förskräckligt att behöva vänta så länge .
  Vore jag som du så skulle jag ringa dem
  Igen och påtala huvudvärken !! Gör det riktigt besvärligt för dem – ring varje vecka och säg att hon måste få komma ?De har ju säker akut tider där med !!
  Va riktigt jobbig så kanske du får en tid .
  Så fick jag göra jämt med mina när de va små .

 10. Vi fick en remiss av BVC i början av maj 2017 fick en tid nu i januari 2018. Besöket gick snabbt och man hann inte fråga något sen när jag gick in och läste journalen upptäckte jag att hon hade brytningsfel men ingen sa något till oss. Brytningsfelet ska tydligen korrigeras med glasögon eller operation men ingen sa något! Ringde upp och fråga och de skulle tala med läkaren och ringa tillbaka. Detta var för snart två veckor sedan…. Ingen har ringt!

  1. Men gud vad dåligt!! Så ska det ju verkligen inte vara! 🙁
   Vi har faktiskt fått en tid nu på posten , efter att jag ringde. Den 9e februari. Men jag hoppas de berättar mer än vad de gjort till er! Men det är ju förjärvligt att man ska behöva ringa och tjata och att de ens inte ringer tillbaka 🙁
   Stor kram!

 11. Va till ögonläkare me min son på 5 år i maj-17. De hade misstänkt redan på 4-års kollen i jan-16 att han såg dåligt. O under det året klagade han på huvudvärk, va lite röd i ögonen o villa inte sitta stilla o pyssla mm. På 5-års kollen i jan-17 sa dom (BVC) att dom fortfarande misstänkte att han såg lite dåligt. Fick remiss till ögonläkare o kom dit i april-17. Han hade översynthet på hela +9 på båda ögonen!!! Han såg praktiskt taget inget!! Allt va suddigt!! Men då han ju inte visste bättre trodde han att det va så man såg. O läkaren sa att det är extremt ovanligt me så hög översynthet plus att det inte märkes mer. Vi förstod ju dock ett o annat. Mycket som vart ”aha!” Samtidigt som man fick dåligt samvete över att man inte förstått. Men att det va så mkt o att det ändå gått så bra för honom är förvånande tyckte läkaren oxå! När han sen i maj fick sina glasögon. Jisses!! Det va som om han såg på nytt. Han studerade oss alla så noga vid middagsbordet o såg oss så mkt tydligare. Jag fick tårar i ögonen! Hela tiden kom det saker som han sj va så förvånad över! Nu, efter så lång tid så kan man inte tänka sig honom utan glasögon. Han sj har inte tagit av sig dom el velat va utan dom sen han fick dom (förutom när han ska sova o så då ? ) Men det jag ville komma fram till, efter ett lååångt i lägg är att det stämmer som några skrivit tidigare. Att det måste va ögonläkare fram tills barnet blir 8 år. Men du kan ju alltid ringa o kolla då hon ju blir det i sommmar! ?
  Hoppas det går bra!!???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer