Liten börjar bli stor dag två.

God förmiddag. Har ni fått snö hos er? Nu har det kommit lite som lagt sig på marken. Kul för barnen som kan åka lite pulka osv men jag drömmer mig bort till solen 🙂

jag och Leona kom precis hem från inskolning dag två. Hon är så duktig och släpper och går runt men man märker att mycket är så nytt. Mycket stoj och stim vilket gör det lite rörigt för henne märker jag. Vi har pratat om att jag kanske ska gå iväg en sväng imorgon till ett annat rum och sen komma tillbaka, Men jag känner att jag nog vill vänta ett litet tag med det,jag vill att Leona ska få en mer trygghet med henne som skolar in. Jag minns ju inte hur det var när vi skolade in Lowa tex det var ju ett tag sen, men lite mer tid ensam med hon som skolar in tror jag inte är så dumt. Annars tror jag att Leona kommer bli helt hysterisk om jag går därifrån.  När har ni lämnat era små för första gången en kort stund? ❤️

Efter lite lek inomhus följde vi med ut och lekte 🙂 hon är väldigt modig och lämnar mig, även om hon gärna ha koll vart jag är 🙂

Min lilla känns hett plötsligt SÅ stor. ♥

Ni myser vi o soffan hemma innan vi ska käka lite lunch, sen hämta hem de stora kidsen. Ska försöka hinna med att skriva ett Mail gällande en kurs som jag skulle behöva plugga. Sen kolla upp lite andra grejer. Sen tar vi nog en lugn eftermiddag, känner att jag har lite molande huvudvärk?

Hoppas ni får en mysig dag! Kramar/A

5 reaktioner till “Liten börjar bli stor dag två.

 1. Jag jobbar på förskola o vi har absolut ingen stress med att föräldrarna ska gå ifrån. Vi brukar säga att de ska va me hela första veckan. Även om det kan tyckas gå bra så är det dumt o stressa på o riskera bakslag. Ibland kan det även behövas två veckor, iaf för små barn. Men låt det ta den tid det tar. Man känner oftast sj som förälder när det känns ok o gå ifrån, för barnets del. För en annan (förälder) kanske man aldrig känner sig redo ?

  1. Tack snälla för input. Det känns tryggt att det kommer från någon som själv jobbar på förskola.. Ja men precis, och just att jag känner att jag vill att Leona ska ha lite mer tid med den vuxna och att hon får en trygghet i henne,
   Nä men precis, jag vet ju att jag kommer tycka det är jobbigt,haha men samtidigt så märker man som du säger när det kommer gå bra för barnet del, jag tror att det kanske behöver väntas ett tag till för Leona, jag ska prata med dom imorgon.
   Tusen tack för hjälpen! <3

   1. Ja, prata med dom du! Med tanke på att det är fjärde dagen kan de inte neka dig o va kvar. Som sagt, man gör ju det för barnet skull o då måste man följa varje barn o vad som funkar för det. Tänk en så liten som ska lämnas till helt okända vuxna o barn. Klart man som förälder tycker det känns jobbigt! Därför tänker jag som personal att jag engagerar mig minst lika mkt i föräldern som barnet. Känner sig föräldern trygg gör barnet det oxå. Efter 15 år på förskola har jag lärt mig att låt det hellre ta lite tid, det tjänar alla på. O du ska se att när ni är redo kommer det gå bra ?

 2. Jag hoppas inte jag ska lämna innan fredag iallafall, idag lämnade Oliver mitt knä och jag kunde smita på toa men han är absolut inte redo för ett hejdå!

 3. Tror att man ska titta från barn till barn, alla är ju olika. Själv har jag precis skolat in min 1,5 åriga dotter på förskolan och där hon går (och även storebror går) kör de tredagars inskolning. Vi är med från 9-14. Imorgon ska hon få vara där själv. Men självklart kör de längre inskolning om det behövs. Med storebror fungerade solklart. Får se hur det går imorgon! Har turen att jobba på skolan som ligger bredvid så blir det kris får jag springa dit.
  Det kommer säkert att gå alldeles utmärkt den dagen du går ifrån! Men följ din magkänsla! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg