Magsjuka, och jag känner mig besviken..

Från ena sekunden till den andra så blev det kaos igårkväll. Jag tyckte Lowa sov lite oroligt hörde hur hon vände och vred sig. Tillslut hör jag hur hon kräks! Innan igår så har jag tänkt i mitt bittra preggo liv, att nu kan det inte bli Värre… men visst fasen kunde det bli det. Magsjuka. Min största fiende. Jag verkligen hatar den sjukdomen, och jag minns så väl när jag fick den sist jag var gravid. Jag ville påriktigt dö lite. Fy. Magsjuka är jobbigt i sig, men att va gravid dessutom. Jag önskar inte min värsta fiende det. Så därför är jag så less på att den hittat till vår familj exakt just nu. Jag hoppas SÅ att det inte sprids vidare utan att resten av oss klarar oss, snälla håll en tumme. Men jag vet ju hur känslig och mottaglig man är som gravid så med min otur så kommer jag garanterat få det. 🙁 Inte så kul att ha magsjuka i familjen när man har mindre än en månad kvar till BF.

Känner mig faktiskt en aning besviken och uppgiven över att information om att det faktiskt går magsjuka på avdelningen på förskolan inte nått till oss föräldrar, är inte personalen skyldig att berätta sånt? När det finns flera fall så kanske man som förälder vill veta det? Jag kan bara prata för mig själv, men i den mån jag kan vill jag givetvis försöka förhindra att vi får magsjuka. Framförallt nu, när jag som sagt är höggravid och väldigt mottaglig för alla sorters baciller.. Hade jag vetat att det gick magsjuka på avdelningen hade jag definitivt försökt pussla ihop livet med jobb osv och försökt att Lowa ej skulle va just då. Men eftersom vi inte ens fått denna information, vi har inte fått chansen att ta det beslutet att faktiskt ha henne hemma. Det gör mig frustrerad. Jag tycker inte det är ok! Då kanske vi hade kunnat förhindra detta. Jag vet självklart att man inte kan skydda sig mot allt, men att utsätta sig för detta i onödan just nu i den situation vi är i…

Hur är det på era förskolor? Får ni som föräldrar information om magsjuka? Sätter dom upp lappar? Eller hur funkar det? Ni får gärna berätta! ♥

Jag vaknade dessutom upp imorse med migränhuvudvärk, det var hur längesen som helst som jag hade det, men efter några alvedon och en kall handduk på huvudet så gick det över. Jag har sedan jobbat och Rickard har varit hemma och vabbat. Lowa har peppar peppar inte kräkts mer, men hon är tagen och har dessutom fått feber. ♥ Så båda barnen blir hemma resten av veckan. Jag tycker inte det känns ok att lämna Leia och eventuellt smitta ner fler i hennes skola.

Nu håller jag alla tummar för att resten av familjen klarar oss ifrån denna hemska sjukdom.

Puss / Angelica

 

6 reaktioner till “Magsjuka, och jag känner mig besviken..

  1. Men hualigen, ja men tycker också att de kan informera det bättre, sätta upp lappar, eller skicka ut gruppsms till föräldrarna eller nåt, men de får nog inte det.

  2. Går ju på samma avdelning och har inte hört ett ord heller! ? Borde inte vara så svårt att meddela tycker jag! Speciellt jag som är hemma med en liten och utan problem kan ha stora hemma för att undvika… blir oxå riktigt arg!

  3. På vår förskola och nu förskoleklass gick det inte automatiskt ut till alla föräldrar. Vår dotter är infektionskänslig pga funktionsnedsättning så oss ringer dom alltid. men tycker det skulle vara policy att alla får veta. Bra att ni håller hela familjen hemma, så brukar vi med göra. Krya på

  4. Här får vi veta både genom personalen och att de skriver det på sina tavlor så vi kan se det när vi hämtar våra ögonstenar. Tråkigt den infon brister på sina ställen, som hos er.

  5. Jag arbetar själv som förskollärare och vi brukar vara supersnabba att skriva på tavlan så fort vi hört att något barn har fått magsjuka. Även smsa till de som har sina barn på förskolan bara 15 h och även andra föräldrar som har bett om det. Vi vill ju stoppa smittan så snabbt som möjligt, det är ju ingen som vill åka på magsjuka! Jag är själv gravid i v.40 och har lyckats åka på magsjuka 2 gånger det här året, man har ju så dåligt immunförsvar som gravid. Jag hoppas verkligen att du slipper det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg