Mina bästa spartips!

-Annons i samarbete med sambla.se-

Är ni ekonomiska i eran familj?
Jag kan ärligt erkänna att jag är en riktig ”slösa” om vi jämför med Rickard. Han är mycket med noggrann med att spara pengar, framförallt när det kommer till elen. Jag tänder lampor och han släcker. Men nu när vi har flyttat till hus, då inser tillomed jag att vi sjävklart behöver vara med sparsamma. Därför tänkte jag tipsa er om om mina bästa spartips:

* Se över ert elavtal. När vi flyttade till huset sa vi upp vårt elavtal och bytte, vi har genom det halverat vår elkostnad varje månad.

*Skriv ner veckormatsedel och veckohandla. Detta har vi blivit jättemycket bättre på och vi sparar SÅ mycket pengar på att inte småhandla.

* Gå/Cykla istället för att ta bilen. Vi har börjat gå promenad till affären istället för att ta bilen om det nu är så att vi missat något eller behöver komplettera upp något i kylen.

* Vi har nu gjort upp en budget som vi ska klara oss på varje månad. Har ni räkningar som ni betalar på varje kvartal? Ändra då istället så att ni betalar varje månad . På det viset har vi alltid samma månadskostnader.

*  Något som jag blivit bättre på när jag handlar i affärerna är att kolla kilopriset på saker och ting. Jag köper även billigare alternativ till plastpåsar , bakplåtspapper etc.

*  Vi har även sagt upp alla våra tv-kanaler. Tidigare hade vi ett abonnemang med många kanaler, som vi aldrig utnyttjade. Vi insåg att vi alltid streamade och kollade på alla program när det passade oss. Så därför streamer vi nu allt vi kollar på. Vilket betyder att vi inte har dyra abonnemang med lång bindningstid.
* Har ni många krediter? Hos olika banker?Jag vill tipsa om att ni kan kontakta Sambla. De jämför alla banker och ni kan få det absolut bästa alternativet som passar just er.

Hoppas ni får en fin dag! Kikar in ikväll när vi kommit hem från huvudstaden! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer