Nu har vi sökt förskoleplats, kallsådd och En sån där podd!

Lilla Line, har hunnit att bli hela 10 månader, snart blir hon elva och sen i början på juni fyller hon 1ÅR ( ! ) Vad sker? Jag blir alltid lika förvånad varenda gång hur fort våra älskade små växer. Två små gryn till tänder har hon fått, hon kryper och ställer sig mot allt nu. Älskade lilla barn. Hon vill gärna göra sin röst hörd, alltså antingen har jag förträngt att de tycker det är roligt att skrika när de hittar sin röst, eller så har de andra barnen inte skrikigt rakt ut, hon skriker om jag ger mat för långsamt eller när hon vill har uppmärksamhet, mina öron blöder ibland. Hoppas det är övergående fort.

Jag är också expert på att köra ner huvudet i sanden när det kommer till lite jobbiga saker, som tex ansöka om plats på förskolan i tid. Det känns som att hon blir så stor när man gör det, sen vet jag att man inte kan vara hemma föralltid ,men ändå. Man bör söka fyra månader innan man vill ha en plats. När jag var på förskolan häromdagen och lämna de andra tjejerna så frågade de om jag hade sökt plats till Line. Vilket jag inte hade gjort då.
Vi trivs verkligen så himla bra på den förskolan vi har, och jag vill absolut inte ha mina barn någon annanstans. Så att vi ska söka dit är en självklarhet, vi söker inte några alternativ. Men det innebär ju också att de kanske kan ta längre tid innan man får plats på den förskolan som man vill.  Speciellt när man inte söker fler.
hur som helst, fick lite info om att det fanns några platser kvar på förskolan ( i omed att barn slutar). Dom tyckte att jag skulle söka till Line, plus att vi har syskonförtur så då är chansen stor att vi får en plats.
Jag berättade för Rickard när han var hemma på lunchen samma dag och han tog datorn och sökte plats direkt, Han är så mycket tuffare än mig så. Men nu är det gjort, plåstret revs av och nu står vi i kö. Vi tog till hösten.. ♥
Kanske att vi gör en repris som vi gjorde med Lucie. Skolar in försiktigt, låter henne va lite. Innan allt drar igång och det är 100% som gäller. Men vi får se.
Det känns på ett sätt bra att ha sökt plats, framförallt när jag också sökt utbildning till hösten. Tänk om jag kommer in? Men min magkänsla säger att det är svårt att komma in på sjuksköterskeprogrammet. Men vi får se. Håll en tumme. ♥

Måste bara skriva några rader om vädret, det är ju kanske inte så roligt att läsa om egentligen. Men jag älskar verkligen att solen är här nu. SÅ underbart. Jag har börjat plantera både dahlior, luktärt och satt mina kallsådder.

Mina godislådor hämtar jag upp hos en godisaffär här i stan, superbra, men det kan man säkert göra i vilken matvarubutik som helst eller liknande.

Jag har satt lite olika kallsådder, och hoppas de tar sig. För några år sen tog sig endast mina rosenskära, så håller tummarna för att det ska gå bättre för dessa i år. 🙂
Först gör jag små hål i godislådan i botten och sedan på locken.Sedan fyller jag plastlådan med jord, plattar till ordentligt med en annan plastlåda.
Vattnar och sedan stör jag ut en påse med frön, och lägger sedan lite jord ovanpå. Sätter på locket och sen har jag förvarat dom i växthuset. Men nu när solen ligger på fick jag för mig att det kanske blev lite för varmt? Så nu står det på vår altan. Det som är bra med kallsådder är att man kan ha de utomhus och det stör inte om det regnar osv.

Line var inte lika road av planteringen som mig, och tog sig en liten tupplur istället. ♥

Nu springer jag runt här hemma och både kikar efter sugrötter på mina dahlior och om de har kommit upp skott, jag håller koll även på mina luktärt som börjar ta sig.. Jag känner hur jag blir helt pirrig av bara tanken att snart är trädgården full med blommor och jag kan plocka in buketter ♥ Längtar.

Vill också påminna er om att ni gärna lyssna på min och Maddes podd, vi har släppt ett nytt avsnitt idag, en liten ”Veckans kluriga”, ni kan lyssna på den nedan. ♥

Nu ska jag sova, kikar in imorgon igen, då ska jag berätta om något roligt för er!

Sov gott hörrni.
Kram ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg