Så gick tillväxtultraljudet och jag kunde inte hålla mig från att köpa.♥

Satte mig precis i sängen en stund. Jag har tänkte att uppdatera här igår, men jag fick verkligen inte till det, jag stod och hade ett utkast som skulle fixas och mitt i fotograferingen så ringer de från förskolan, Lucie har fått feber.
Inte länge som vi fått vara friska, jag blir snart galen på dessa sjukdomar som verkligen verkar gå runt. Idag har hon varit som vanligt under dagen, och feberfri, men nu under eftermiddagen kom febern tillbaka igen. ♥ Funderar på om det kanske kan beror på tänder, för jag ser att hon har några på g. Men man vet ju aldrig, kan ju lika gärna vara förkylning igen, men hon känns iaf inte kruppig än så länge vilket känns skönt. Räknar ner tills vi ska till barnmottagningen veckan efter påsk och hoppas det kanske kan bli så att vi har lite hjälpmedel hemma till henne när hon blir förkyld.

Idag har vi sysselsatt oss med att byta ut vår kommod i badrummet, vi skulle verkligen behövt byta ut den för läääänge sen, en dröm är egentligen att renovera hela badrummet, med det är inget vi har i prio just nu så då får man fixa det som är kris. För ett par veckor sedan bytte vi toalettstol och idag kommoden. Det blev så himla bra verkligen. Så det har vi sysselsatt oss med. Det var egentligen inga större problem att byta ut den, men allt runtomkring gick dessvärre sämre för mig. Jag tappade saker, och en burk med skruv åkte ner i marken så det blev skruv överallt. Kände bara hur jag bröt ihop, föll ihop på golvet och grät en skvätt. Idag är mina hormoner överallt och ingenstans. Första gången denna graviditet som jag kände att det gick ur mig liksom. För många motgångar på en och samma gång, men nu i efterhand när jag skriver det så känns de löjligt. Men de behövde nog komma ut. Har hållt mycket inombords känns det som. Nu känner jag mig bara lite dränerad på energi efter att jag tömt mig på lite tårar. Hoppas jag känner mig lite piggare imorgon, men man sover ju så dåligt nu för tiden. Så antagligen inte.=)

Nu tänkte jag också passa på att uppdatera er om gårdagens tillväxtultraljud. Äntligen fick vi se vår lilla tjej igen. ♥ Har också fått många frågor hur det kommer sig att jag får göra ett tillväxtultraljud, nu har jag gjort det med alla våra tjejer. Men denna gången pratade jag mycket med in barnmorska om min oro som jag har. Jag har väl i stortsätt alltid varit lite orolig när jag varit gravid, men med tanke på att vi denna graviditet i början förlorade en tvilling. Så känner jag mig på någotvis ännu mer orolig och rädd för att förlora den lilla därinne.. Jag behövde för min oro se att allt såg bra ut. Dessutom var jag också orolig för att hon skulle vara stor. Inget som tyder på detta, och inget avvikande på Sf-mått eller likande. Utan det handlar mer om mina hjärnspöken som jag tampas med flera gånger per dag. Jag har svårt att slappna av och njuta fast jag inget hellre vill än att göra det. ♥ Älskar att känna hennes rörelser. Jag är också väldigt tacksam att vården lyssnar och att jag fick komma på ett tillväxtultraljud. Det gjorde så mycket för mitt mående. Kanske detta också var en liten sten som släppte som gör att jag känner mig lite extra känslig idag. ♥ När man lägger sig där på britsen och man får gele på magen för att sen se lillasyster igen.. Njöt denna gång. ♥

Min barnmorska har känt att bebis ligger med huvudet neråt och det stämmer,hon ligger redo neråt och det skulle mycket till om hon skulle slå en kullerbytta, det var nog nästintill omöjligt, vilket känns otroligt skönt. Vi tittade hur flödet såg ut i navelsträngen och mängden fostervatten. Allt såg fint ut. Och ingen stor bebis i magen heller. Jag brukar ju egentligen inte få stora bebisar, de flesta har vägt mellan 3310-3480g förutom Lucie som kom ut 10 dagar före BF och vägde in sig på 3980gram. Detta gjorde att jag kände mig orolig att bebis nu skulle va ännu större än Lucie. Men det behöver jag inte oroa mig för, hon låg lite på minus, -8% ungefär men ingen fara alls.

Den förväntade vikten låg på runt 2000g och hon beräknas väga 1850gram. ♥ Det kändes så fantastiskt att få se henne igen och jag kände ett sånt lugn när jag fick se att allt såg fint ut. Förutom mina hjärnspöken som jag har pga det vi själva gått igenom , så har jag för mycket erfarenhet från mitt arbete om också bidrar till oro för mig. ♥ Men nu har jag lovat mig själv att njuta nu sista tiden. 😉 Beräknad födelsevikt på lillasyster trodde barnmorskan skulle va ca 3500g. Ska bli roligt att se om Marie har rätt. 🙂


Sist jag var på Kappahl så hade jag lovat mig själv att jag inte skulle köpa något till bebis i magen, jag har redan så mycket kläder och min mamma skojar att jag köper precis allt och att de inte kommer ha något att köpa sen när ho väl är här. Men så gick jag ändå förbi newbieavdelningen.. och såg denna fina.
Det var bara och glömma att den inte fick följa med hem, snälla nån jag kunde inte motstå den. Hur fin är den inte?
Blev fullkomligt förälskad i den, och det kändes fint att köpa något litet till henne. ♥

Hon ville inte gärna visa upp sig i profil, hon hade armen över huvudet mest hela tiden. =) Men några bilder fick vi allt. ♥

Hej hej från lillasyster. ♥ På någotvis känns allt så mycket verkligare efter igår, på något lustigt sätt. Kan inte riktigt förklara varför. Nu börjar vi räkna ner dagarna tills vi får träffa henne, längtan blev inte mindre efter igår så att säga.

Nu ska jag försöka sova i några timmar.

Stor kram på er. / Angelica

2 reaktioner till “Så gick tillväxtultraljudet och jag kunde inte hålla mig från att köpa.♥

  1. Jag tänkte det vore kul att gissa vikt så jag tror hon kommer väga 3285-3250 kg.

    Ni verkar tänka på namn som inte börjar på L, stämmer det? En liten tanke kan vara att sist fick inte som dom andra och kan känna sig som skitollevik som ingen är lik, typ som mitt ena syskon alltid undrat över varför det blev som det blev.

    Ljirije är ett fint namn, kalllat lilli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer