Så gör du för att välja rätt kulör på väggen, och finish av soovrummet!

-inlägg i samarbete med colorama-

God eftermiddag, hur har ni det? Första oktober redan, nu är verkligen hösten officiellt här.
Det har blivit en liten ofrivillig paus, orken har inte riktigt funnits och ibland får man prioritera. Jag har inte mått riktigt hundra och då ha hälsan fått gå före. Men jag saknar verkligen att skriva av mig här, men känner också att det är viktigt att det inte blir något tvång.
Vi har iallafall hunnit renovera färdigt vårt sovrum, jag och mina projekt.
Gudarna ska vet att det inte var lätt att välja kulör.
Här ser ni en förebild på sovrummet innan vi började måla om!

Jag har funderat så länge hur jag vill ha det och har vetat exakt i huvudet hur det ska se ut.
Åkte ner till Colorama och tog hem färgprover för flera veckor sedan, sen har jag funderat , lagt det på is, och funderat en stund till, tillslut så fixade jag lite provburkar och provmålade lite bakom sänggaveln.
Så valde jag en kulör utefter det. En som jag tyckte såg riktigt beige/grå ut, MEN nu till mitt största misstag, och jag har aldrig upplevt det så viktigt innan. Tidigare när jag valt kulörer så har det alltid blivit som jag tänkt mig, men denna gång blev det inte alls så. Jag googlade, och tittade på olika bilder på nätet, man ska absolut inspireras av bilder, men till det viktiga.  Man måste verkligen måla på en större yta, och testa även på alla väggar hemma, för att se en känsla av hur kulören upplevs i alla olika typer av ljus. Den kulören jag först valde som såg beige/grå ut, när jag fick upp den på två väggar i rummet, så blev den verkligen grå. Mörkare grå en den jag hade innan.

Här ser ni hur mörka väggarna blev efter första strykningen. En grå med en liten grönaktig ton, superfin, men det var ju inte det jag va ute efter, för googlar man på koden så skulle den se ut såhär
Som ni ser så upplevs den inte alls så i vårt sovrum! Så därav att jag ville måla om den , Rickard blev ju lite galen på mig för att han såg vilket projekt det blev, för som ni ser , så bestämde vi( läs Jag) oss även för att sätta upp dekorlister på väggen, har velat göra det så länge och nu passade vi på när vi ändå renoverade! Det lyfte också sovrummet! Och det var inte så svårt som jag trodde faktiskt.

Jag blev så förtvivlade och kunde inte förstå hur det kunde bli så galet, jag åkte ner till Colorama med svansen mellan benen och visade att den kulör som jag valt inte alls visade sig så beige i vårt rum.
Jag fick SÅ proffsig hjälp och min gamla jobbarkompis Jenny jobbar där så hon hjälpte mig verkligen, hon förklarade att de är viktigt att jag målar upp på en större ytan, så valde ut några nya färgburkar som jag tog med mig hem och testa ännu en gång. Denna gång skickade de med en stor pappkartong som jag kunde måla på för att sedan gå runt med i rummet och hålla upp på de olika väggarna för att kunna få en känsla hur kulören visade sig i olika slags färger. Så dumt att jag inte gjorde detta första gången, SÅ viktigt verkligen. Framförallt när det kommer till beiga kulörer som är galet svårt att få till den perfekta.
De sista proverna jag tog hem kändes ändå inte helt som jag ville ha det.
Jag åkte skyttetrafik fram och tillbaka till färgaffären, kände mig lite jobbig men fick alltid superbra bemötande från alla i butiken. Tillslut bestämde jag mig för att jag ville bryta en helt egen kulör så att jag fick som jag ville. Ni vet det finns ju en uppsjö av kulörer, jag förklarade verkligen vilken typ av kulör jag ville ha, så hjälpte de mig i butiken att bryta ett helt eget recept! HUR bra?♥
Äntligen skulle jag få som jag ville, jag åkte hem ännu en gång med två olika burkar , denna gången var de helt egna, kände mig så pirrig och lite nervös. Kommer jag lyckas få det som jag vill?

Ställde även in sänggaveln för att se så det inte blev dumt med färgen mot den, mycket som ska klaffa. ♥
En av färgerna var verkligen perfekta, precis sådär ljus beige/linnegrå som jag ville ha den. När den torkat, så åkte jag tillbaka till Colorama, hoppade nästan in av glädje, alltså den känslan när man verkligen fått det man vill är helt otroligt, tänk att de kunde hjälpa mig att få precis det jag vill åt. Känner mig väldigt tacksam, Jenny gjorde ett grymt jobb när hon lyssnade på mina önskemål och slog in det i maskinen. Jag fick döpa min kulör och nu kan vem som helst få den på sina väggar. HUR galet? ♥
Det är svårt att få den rättvis på bild, färgen känns som en kameleont , det visar sig verkligen på olika sätt beroende på ljus. Men jag fullkomligt älskar den! Tusen tack för ert tålamod och för att vi tillsammans lyckades skapa det jag ville ha, extra tack till Jenny som bröt kulören åt mig! ♥
Mitt tips till er, ska ni måla om hemma någonstans. Köp alltid provburkar, måla upp stort på väggen, alternativt på en pappkartong för att kunna testa på fler olika väggar och känn efter hur den upplevs beroende på vart någonstans ljuset kommer ifrån! ♥
Blir ni själva sugna på att måla om hemma med min kulör, kan ni alltid gå in till närmaste Colorama butik och köpa en provburk på den!

Jag valde att måla mina väggar med alcro pashmina , en helmatt färg. Vi har överlag matta väggar här hemma och jag tycker att kulörerna framhävs bäst med det, men det är förstås en smaksak 🙂

Här ser ni hur mycket jag har testat alla olika kulörer och även på motsatt vägg mittemot var minst lika klottrad=)


Kulören döpte jag till Angelicas linnegreige, tyckte det var passade. ♥

Nu måste jag visa er hur det blev efteråt, tada!
 
Listerna på väggen, var som ni såg ovan från början vita, men som jag sedan bara målade in i väggfärgen! ♥

Vi åkte även till Ikea och köpte nya skåp som vi satte upp på väggen, det är Ivarkåpen som kommer i träfärg men som jag också valde att måla in i samma färg som väggen. Jag har kikat på dessa skåp länge, men hela förra hösten var de restade i Linköping men nu så har de fyllt på lagret ordentligt.
Vi satte upp på hela väggen! De är ju endast 30 djupa så de tar så otroligt liten plats vilket jag gillar!

Vi är inte riktigt klara, när jag tog så hade inte Rickard satt kabellist under tvn, men nu så är den på plats! Nu ska de bara upp lite väggdekoration, sen är jag hel nöjd!
Visst fick sovrummet ett ordentligt lyft ? Vill ni se mer av sånt här?♥
Lämna gärna en kommentar vad ni tycker, så blir jag glad! ♥

Va rädda om er!
Stor kram! / Angelica

18 reaktioner till “Så gör du för att välja rätt kulör på väggen, och finish av soovrummet!

 1. Så kul att du blev nöjd tillslut❤️ Man ska vara petig när det kommer till rätt kulör? Super snyggt blev det i sovrummet⭐️ Kram Jenny

  1. Tack snälla <3 Ja men verkligen, så är det, och att det kan ta lite tid innan man får till det också!
   Tusen tack för all hjälp <3 Kram

 2. Det blev verkligen jättefint. Ser himla mysigt ut.
  Vilket tålamod du har! Skulle bli så frustrerad över att göra om, men det är ju guld värt att få det som man vill. Du har verkligen bra smak!
  Här skulle tyvärr varken ekonomin eller tiden till att måla om finnas, men det funkar ändå.
  Tapetserade om vardagsrummet och blev inte riktigt som jag tänkt mig men det var bara att gilla läget. ? Nästa ställe jag bor på ska jag nog skippa det här med tapeter och bara måla. Lättare att förändra då.
  Kram! ❤️

  1. Tack snälla vad glad jag blir! <3 Ja tålamodet tryter emellanåt, men jag hade inte kunnat gjort det halvdant, då hade jag bara stört mig, så nu känns det skönt att det är som jag önskar 😉

   Åh ja det är så himla smidigt o måla också, och lättare att förändra som du skriver, än med tapeter!
   Kram <3

 3. Hej Angelika. Så fint det blev! Nu blir jag sugen på att måla om. En fråga hur gjorde du med underlaget? Kan man bara måla direkt på väggen? Tacksam för tips. Mvh Agneta

  1. Hej Agneta. Tack snälla du, vad glad jag blir!
   jag har målat på tapet som redan var på plats, den var i så pass bra skick så att det bara var att måla ovanpå.
   Så det beror helt på underlaget, är det inte förstört eller så , så kanske man behöver spackla för lite hål etc om man haft saker på väggen tex. Annars är det bara och måla på=)
   Lycka till! <3

 4. Så fint det blev och snyggt.Gillar nog mest förebilden för att den är ljusare.Men det viktigaste är
  du ni är nöjda.
  Gärna mer inredning.
  När vi valde färg för många år sedan.Sa jag att jag så här vill jag att den ska se ut.Dom på färghandeln sa för mörk maken trodde han skulle få målaom en gång till värsta fall.
  Men när jag förklarade vilka möbler och övrigt till.Den färgen är den bästa färg man kan ha njutar vaje dagän.

 5. Vet inte om du har igång din blogg längre. Men jag ska sätta upp lister på väggen. Fick upp ditt inlägg när jag sökte runt. Vart har du köpt listerna? Kommer du ihåg måtten, från tak till listen börjar?
  Så fint rum! ⭐️ /Emma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg