Såhär ser vardagsrummet på bottenvåningen ut just nu…

Måndag. Dags att kicka igång veckan, Varför går helgerna så himla fort? Jag hatar verkligen att ställa klockan. Även om kidsen vaknar tidigt på helgerna så kan man ligga och dra sig på ett annat sätt, man kan avnjuta en sen frukost i lugn och ro, och gå runt i mysbrallor hela dagen. Älskart verkligen.

Haft en helt okej dag på jobbet, har fått lite olika tider som jag tänker att jag ska boka in och börja gå intro på neonatalen. Längtar och ser fram emot att få komma tillbaka dit, jag tror det kommer bli riktigt grymt. Jag tror att jag kommer börja redan under nästa vecka. Kommer köra lite olika pass så jag får testa på alla rutiner.  Jag ser så fram emot att få börja där, att få hjälpa och finnas för andra, att kunna bidra med något bra! ♥

Annars då?
Idag har jag haft en lite upp och ner dag. Humöret kan vända så snabbt. På jobbet har jag idag jobbat med inköp, fler spännande och roliga höstnyheter är påväg in, har fått otroligt mycket inputs av Madde, SÅ glad att hon finns och hjälper och pushar. Både privat och inom jobbet, hon har den där sprudlande energin som jag/Vi just nu inte har och hon får oss att få tummen ur. ♥  Snart blir de ordning på torpet även på jobbet. Vi hinner liksom inte riktigt med allt. Jag kan nog räkna på en hand hur många som förstår vilket helvete vi haft. Denna sommar har fan varit en jävla mardröm, och den är svår att ta sig ur.

Som jag älskar vårt allrum på övervåningen, våran frizon. Usch nu gråter jag av lycka. samtidigt som jag är så jävla ledsen och trasig inombords, ja ni märker ju själva. Känner mig stundats nästan som om jag vore gravid, med alla hormoner och vad det innebär. Jag är INTE preggo. Men det är SÅ fint och vi trivs verkligen , vi spenderar nästan all våran tid som vi är hemma där!

Jag är ledsen och trasig över vardagsrummet på bottenvåningen. VI Måste få det fixat, faktum kvartstår att det fortfarande är katturin där. När jag mår som sämst så vill jag bara fly härifrån , ta med barnen någon annanstans , för det kan inte vara bra att vistas i detta. Sen tar jag mitt förnuft till fånga, och tänker det är ” bara” i det rummet kvar nu. Vi är inte där, ingen av barnen är där. Men att samtidig känna sig så begränsad i sitt egna hus är en konstig känsla. Känslan ger mig ångest. Så nu har vi bestämt oss. I helgen ryker det. Vi har fullt upp med kalas och annat. Men för mig är detta det absolut viktigaste att få ordning på, därför får vi se till att hinna med allt. Det går bara man vill tänker jag. Dygnet har många timmar, det löser sig. Viktigaste för mig är att vi kommer igång med rivningen och ser omfattningen. Vi vet att det sitter i golvet och i heltäckningsmattan som ligger under, spånskivorna vet vi inte ännu. Förhoppningsvis har mattan under sugit åt sig allt. Vi vet också att det sitter i gipsen i väggarna, så vi kommer behöver göra samma renovering av väggarna runt om, som vi gjorde i Leonas rum.

Just nu ser det ut såhär.Jag vet att vi har många timmar framför oss, men det är bara kämpa på. Det gör sig inte av sig självt tyvärr.  🙁

Försökte muntra upp mig själv genom att baka en Äppelpaj som vi åt efter maten.. Trots att det är måndag.

Den var supergod verkligen. ♥

Nu ska jag sätta mig i soffan, under en filt och tända lite ljus. Det absolut bästa med att det har blivit lite höst!

Ta hand om er alla fina!

P & K / A

7 reaktioner till “Såhär ser vardagsrummet på bottenvåningen ut just nu…

 1. Jättemärkligt att ni inte kände av doften när ni tittade på huset. Det går inte att undvika lukten. Vi har själva varit på husvisning där dom haft många katter / uppfödning och det stinker nått av bara h-vete. Men får ni ingen doldafel ersättning av dom?

  1. Varken vi eller besiktningsmannen kände lukt av katturin de tillfällena vi var i huset innan. Det framträdde först när huset var tomt. Hade vi på något vis misstänkt detta eller liknande, så hade vi aldrig köpt detta hus, då det enligt oss är övermäktigt.. men nu var vi inget val att återställa allt eftesom vi lever här. Jag tror och hoppas vi kommer trivas när allt är borta <3

   tyvärr har inte säljarna tecknat någon dolda fel försäkring 🙁 de ersatta snickarens jobb och spån , gips och isolering av det första urinen som vi hittade...

 2. Jag lider verkligen med er! Så hemskt. Har ni kollat upp det med dolda fel ordentligt? Det borde ju inte spela någon roll om säljaren har en dolda fel försäkring eller ej, de borde vara ersättningsskyldiga ändå tycker jag. När man läser dina inlägg känns detta som ett solklart fall av dolda fel eftersom det inte kunde upptäckas vid besiktningen.

 3. Skickar en massa, massa styrkekramar och hoppas att det ger energi till ”resten”. Kom ihåg att göra vardagen så enkel och lätt som möjligt nu när ni har detta med kaos-renoveringen omkring er: köp färdiglagad mat eller supersnabb/enkel att tillaga, köp mat med hemleverans och kanske kosta på er städ/tvätt av utomstående firma.
  Jag har dock lite funderingar kring detta med kattkisset; hur många katter hade de tidigare husägarna? Var de uppfödare? Men katter brukar väl göra sina behov i kattlåda? Hur kunde det bli så omfattande? Och hur kunde säljarna sälja med rent samvete och utan försäkring?!?!
  (Hoppas du inte tar illa upp av frågorna; de är inte menade av ifrågasättande karaktär utifrån eran situation, vilken jag verkligen har förstått har varit/är fruktansvärd….)
  Kram från västkusten

 4. Usch vilket helvete ni har haft…men nu blir det bra när ni har fixat vardagsrummet också ska ni är tänker på er????

 5. Usch vad jag lider med er. Som du säger, det går inte ens att föreställa sig som utomstående hur jobbigt det faktiskt är. Men jag känner känslan du har genom bloggen, och det gör mig ledsen att ni fick det såhär. Det är rent ut sagt förjävligt och man tycker att någon form av ersättning måste ni ju få ut förutom att fd ägarna bekostade en del av första renoveringen. Ni har ju betalat för ett hus som visar sig var mycket mindre värt iom dessa skador.
  Nästa fråga jag kan ställa mig, som ju säkert ni också tänkt på, är hur f*an har de skött sina katter? Hur är det möjligt att de kan ha fått kissa så mycket utanför kattlådan att isolering mm är dränkt i kiss? Jag har fyra katter och alla går på lådan utan problem. Hur kan nästan alla rum vara så igenomdränkta av kattpiss?!

  Det gör mig upprörd och uppgiven att ni får gå igenom detta. Jag känner ju bara dig via bloggen, men du verkar vara en så godhjärtad varm person. Hade jag bott närmre hade jag kommit och hjälpt er! ?
  Ha en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer