Smarrig äpplekaka och imorgon gäller det.

Imorgon börjar R äntligen sitt nya jobb. SÅ glad för hans skull. Det är verkligen nyttigt för honom att påbörja något nytt. Han var färdig med sin gamla arbetsplats kan man säga. Nya möjligheter väntar bakom hörnet, och jag hoppas han kommer trivas bra. Tänk att han var på arbetsintervju när vi hade BF med Line. Minns att han frågade, tror du jag kan boka in det?
Jag svarade ja, eftersom jag hade en känsla av att hon ändå inte skulle komma då. Men sen blev det snabba beslut som han fick ta under sina pappadagar. Men långsiktigt tror jag det blir bra.

Jag har också många funderingar inför hur jag ska göra i framtiden, varje mammaledighet har jag tänkt, att jag ska komma på vad jag vill bli när jag blir stor, inte hänt än. haha. Men det kanske kommer under denna mammaledighet, hjärnan snurrar iaf. Men det är verkligen svårt att veta. ♥ Man blir ju inte heller direkt yngre, närmare 40 än 30 så att säga 🙂

För ett tag sen vann jag förresten ett presentkort i en tävling på instagram, jag som aldrig vinner något. Så jag köpte en pajform, som jag var tvungen att inviga. Så jag gjorde en äpplekaka. Så vi passade på att fika och fira in att R fått nytt jobb och jag fick testa den nya pajformen. Otroligt smidig att ta bort kanterna på den dessutom.

Ser ni så fina kanterna blev när jag tog bort formen. MUMS

Små söta fingrar som hade svårt att hålla fingrarna i styr. Sen slog jag ihop en egen vaniljsås lite snabbt… Eller inte 🙂 Köpt varehär.

Här kommer receptet för er som vill.
Smarrig äpplekaka:

125gram smält smör
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
lite riven citronskal
2 ägg
2msk mjölk
2 ½ Vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
2 äpplen

Sätt på ugnen på 175°C, smörj en form. Smält smöret och låt det svalna.
Rör matfettet med socker, vaniljsoer och citronskalet. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ner dom. Tillsätt mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, vänd sedan ner det och rör ihop till en slät smet.

Skiva äpplen i tunna skivor, fyll botten med äpplen. Häll sedan på smeten och lägg äppelskivor uppepå. Strö sedan lite kardemumma på äppleskivorna.
Grädda kakan i nedre delen av ungen ca 40 minuter. ♥
Servera med eller utan vaniljsås.
Smaklig spis.

Nu ska jag stänga ner datorn, Lucie tassade precis in och ville lägga sig mellan oss, mysigt när de små kommer in och gör sällskap. finns det något mysigare? Har man svårt att sova innan så blir det oftast enklare med något barn nära. Line ligger i bedsidecribet bredvid mig, man innan så satt jag med henne i soffan. Ni vet när man är sådär självisk och vill ha henne nära för sin egna del, idag var en sån dag. Älskar att ha henne på mitt bröst och känna hennes hjärtslag. Tänk att hon snart varit hos oss i fyra månader. Helt galet. ♥ Så sjävklart att det var henne vi väntade på exakt hela tiden.
Sov gott fina ni.

Kram kram/ Angelica

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Jag ♥ Er.

-innehåller adlinks- God förmiddag. Här hemma har vi höstlov. Världens sämsta väder känns det som, det har nog regnat ända

Läs mer