Så blev amningen för oss denna gång…

Helgen lider mot sitt slut. vi har egentligen inte gjort något speciellt men jag är ändå helt slut. Känt mig så fruktansvärt trött senaste tiden, borde kanske kolla mina värden? Kanske har jag brist på något sen efter graviditeten/förlossningen. Helgen som kommer är det dags för återbesök hos min barnmorska. Det ska bli mysigt. ♥ Jag vet att hon kommer prata preventivmedel bland annat och jag har faktiskt ingen aning om vad vi ska ha för något? Mår inget vidare av hormoner, och spiral vill jag ej ha då jag inte har några bra erfarenheter av det sedan tidigare. Sist vet jag att hon skrev ut några p-piller men jag löste aldrig ut dom =P. Har ätit flera under årens gång, men aldrig mått bra och alltid fått mycket mellanblödningar. Vi får väl se. Det ordnar sig tänker jag.

Tänk att jag denna gång med våran femma ammade henne i drygt en månad. Inte fullt. Men några gånger per dag. Det var en mysig tid som jag inte vill ska gå förbi. Leia vår första är det som jag har provat att amma helt, och eftersom hon gick ner mycket i vikt,sedan dess har jag inte lagt mycket vikt i just amning, eftersom jag har gjort en operation av mina bröst som gör att det inte kommer ut tillräckligt ur gångarna. Så har jag valt redan innan när vi fått de andra barnen att jag ej ska amma och vi har gett ersättning. Jag har alla gånger då fått tabletter som ska stoppa produktionen av mjölk. Senast fick jag den tabletten efter Lucies förlossning.Men jag har alltid låtit alla barnen tutta den första råmjölken , och den stunden har alltid varit helig på något vis. Våra stunder. ♥ Denna gång så fick jag ingen tablett. Jag frågade barnmorskan på förlossningen och hon berättade att man har slutat ge den, ville jag inte amma så kunde jag linda brösten med en gasbinda och använda mig utav en sport-bh fick jag som råd. Att det i stortsätt skulle ha samma effekt som tabletterna. Det hade det inte kan jag säga. Jag behövde låta Line forsätta att amma för jag ville inte få mjölkstockning, de första dagarna tuttade hon och fick ersättning också, jag testade att linda brösten, men det var otroligt svårt själv, De var stora som meloner, och det gjorde SÅ ont. Jag stod med ryggen vänd mot Rickard , bad honom linda dom… Tårarna bara rann för kinderna. Det gjorde så ont. Där och då bestämde jag mig, att har jag ändå fått mjölk i tuttarna, så kan hon lika gärna få det, även om det inte blir fulla mål. Jag delammade och gav henne ersättning resterande. Det funkade fint i ca 4-5 veckor, sen sinade mjölken och det blev ett naturligt avslut på amningen. Men jag är SÅ glad och tacksam för den mysiga stunden av amning som vi fick tillsammans. Älskade varje minut av det, även om det ibland gjorde fruktansvärt ont. Man ska veta att amning inte är en enkel match, gud vad man får kämpa och ännu mer dom som ska ha full amning, Heja säger jag. Men så värt ♥ För oss blev det mysigt, och inget jag någonsin ångrar, kändes dessutom otroligt bra att hon fick bröstmjölk och stärka hennes immunförsvar ytterligare. Sen har jag inte upplevt att mina andra som enbart fått ersättning haft problem med immunförsvaret. Men ändå. ♥


Man väljer alltid hur man vill ge sitt barn mat , på det sätt som passar en själv helt enkelt.
Jag är väldigt tacksam för de stunderna som vi fick hon och jag, och jag skulle göra om det på exakt samma sätt om vi fick fler barn. ( så himla roligt att hennes lilla huvud knappt är hälften så stort som mitt bröst) haha.

Vårt lilla gryn.
Något annat som jag inte hade klarat mig utan den första tiden, är en bröstpump som jag fick hemskickad i ett pressutskick. SÅ glad för det. Denna fick jag några veckor innan Line kom och det känns liksom som allt fick en mening och hängde ihop på något sätt, det var meningen att jag skulle ge henne min mat.


Hade inte klarat mig en enda dag i början när mjölken rann till utan denna. Det är en manuell bröstpump från Elvie. Den är otroligt händig och smidig. Den pumpar med hjälp utavnatuligt vakuumsug. Dessutom passar den perfekt att ha i din amnings-bh.

Såhär ser den ut på framsidan och det är alltså på den mjuka delan under namnet Elvie som du trycker och gör ett vakkumsug,
På baksidan finns det också mått så du enkelt ser hur mycket du pumpat ut. Jag gjorde så att jag flera gånger matade Line på ena bröstet och samtidigt pumpade det andra , så galet smidigt. Så vill varmt rekommendera denna pump från Elvie.

Vill du läsa mer om pumpen, så kan du göra det HÄR

Nu ska jag krypa ner i sängen, Line ligger bredvid i sitt bedsidecrib, och Lucie vaknade precis till och la sig mellan oss. Mys. Älskar att ha dom nära även om det blir lite trångt och varmt ibland, det kan verkligen ta plats de små liven, trots att det inte är så stora 🙂 Imorgon är det ny vecka igen, och ser fram emot vad som komma skall.

Förresten så har Leona valt glasögon, det skulle ta cirka 3 veckor för dom att komma. Det kommer bli långa veckor, för hon har redan undrat ungefär hundra gånger idag, när kommer glasögonen?
Mitt lilla hjärta, så fin, o jag är så tacksam att hon är peppad på glasögonen. ♥
Sov gott hörrni.
Stor kram/Angelica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer