Smarriga röror till bakpotatis.

Hej. Hoppas ni har en fin söndag. Jag har haft lite dåliga dagar, känner mig helt ur form , mår illa och det börjar tära på psyket att aldrig må hundra, låt detta släppa snart. Men ska försöka att inte gnälla så mycket, blir ju liksom lite trött på mig själv! Men o andra sidan svårt att inte ta med de känslorna, de påverkar hela livet just nu. Framförallt det här med maten, alltså jag märker att det är SÅ viktigt vad jag äter, kan inte äta för fet mat. Utemat går bort helt. Äter oftast husmanskost och flera gånger om dagen. Just nu lever jag mitt liv kring hur och när och vad jag ska äta.
Då känns det otroligt lyxigt att han en man som faktiskt älskar att laga mat. Vi är så olika där, jag har inget intresse för det alls, tycker det är ett onödigt ont som man måste göra. Medans han älskar det och han är dessutom grym på det.

För ett tag sen bjöd han på bakpotatis med egna röror. Alltså ni som tycker om bakpotatis måste testa. ♥ Ni kommer inte ångra er! Han gjorde två olika röror, en med kyckling och en med räkor!

Kycklingröra: ca 4 bakpotatisar
2dl creme fraish
Grillad Kyckling ( vi tog en hel )
1msk sweet chilisås
4msk majonäs
2-3 tsk curry
Salt & svartpeppar efter tycke och smak.
En näve persilja

Räkröra: ca 4 bakpotatisar
2dl crème fraiche
ca 600 gram färska räkor
1 halv finhackad rödlök
4msk majonäs
En näve dill
Pressad citron ca 1/4 del
Salt & svartpeppar , samt citronpeppar efter tycke och smak.

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225° skölj av potatisarna och skär ett snitt i dom, Baka dom i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
Gör rörorna och låt de stå och svalna en stund i kylen innan ni fyller potatisen med dom!
Lycka till!

Ikväll bjuds det på hemmagjorda små pizzor, hoppas ni får en mysig kväll.
Ta hand om er!
Kram/Angelica

2 reaktioner till “Smarriga röror till bakpotatis.

  1. Jag känner exakt samma när det gäller mat ? haha! Mannen är inte heller så förtjust i o laga mat. Men gör’t. Dock åker jag på matlagning i veckorna o man kan bli sååå leds ibland ? Mannen försöker ta helg maten så jag iaf slipper ibland ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer