Spruta i skinkan och dagens barnmorskebesök.

Kikar in en snabbis och säger hej. Jag ska strax åka iväg på ännu ett jobbärende.
Startade som sagt dagen med ett besök hos barnmorskan. Alltid lika mysigt att få komma dit, men det går så himla fort, det är 4 veckor sedan jag var där sedan och det känns det verkligen inte som. Men min barnmorska tyckte det var positivt, det måste betyda att du mår ganska så bra och att livet rullar på. Och det har hon ju rätt i. Även om jag tycker det är lite jobbigt att det känns som man inte riktigt hinner med denna graviditet på samma sätt som de andra två. Det känns som jag vill njuta maximalt på något sätt. Får lite dåligt samvete att vi inte fotograferat magen varje vecka som med de andra två barnen, men livet ser annorlunda ut idag, jag har inte samma tid. Det är ju inte så att jag inte har bilder på magen. Men jag känner mig själv och vet hur mycket jag kommer sakna den sen när den väl är borta 😉

Tillbaka till barnmorskebesöket, allt såg jättebra ut, alla värden, tillomed järnvärdet såg bra ut, trots att jag inte äter Niferex, jag har under denna graviditet börjat äta kött och det märker man verkligen skillnad på tydligen. Det var så bra att jag ej behövde äta niferex, tack gud! Slipper gladeligen dom där ”hej jag blir hård i magen-tabletterna.”

Detta barnmorskebesök var även lite speciellt för mig, då jag fick min första spruta i skinkan som förebygger att kroppen bildar antikroppar mot bebisen. Nytt prov togs även och vi får se om kroppen börjat bilda antikroppar mot bebisen eller inte. Det är väldigt intressant detta , att det kommit så långt i forskningen. Eftersom jag fått frågor angående detta här på bloggen så frågade jag faktiskt min barnmorska hur det såg ut, hur det kommer sig att jag får en spruta nu i vecka 29, men inte andra kvinnor. Och det beror helt enkelt på vilket landsting man tillhör. Här i Östergötland har de kommit så långt att de gör alla dessa undersökningar och man får dessutom sprutan redan nu. Så himla bra.
Inga konstigheter att ta sprutan även om jag tycker det är lite jobbigt, det gick bra. Nästa gång blir direkt efter förlossningen, men då kommer det ju vara en baggis med tanke på vad man gått igenom 😉

Bebis låg även nedåt med huvudet för nu, hoppas hon håller sig så , men än kan hon ju röra sig massor.
Lyssnade också på bebis hjärtljud som idag låg på 140slag.  Det ligger ungefär samma som sist.
Magen hade vuxit på, från sf22 sist till sf26 idag. ♥ Filmade även en liten sekvens när vi lyssnade på hjärtljudet, tyvärr är de hårda med att man inte får dela sånt utan man får endast använda det för privat bruk. Jag tänker det kan vara lite roligt för folk i närheten att få höra, framförallt barnen förstås. ♥

Lowa var lite gossugen med magen nu under dagen, hon hade som sagt lite feber igårkväll, men idag verkar den vara som bortblåst. Så kommer den inte tillbaka mer blir det dagis för hennes del imorgon igen.

Nu ska vi strax åka iväg, sen ska jag fortsätta förbereda inför en liten överraskning jag planerat ett tag. Jag kan inte visa er riktigt än, men ni kommer snart få se, i helgen eller i början på nästa vecka kommer ni få se! Längtar! ♥

Vi hörs lite senare!
Kramar / Angelica

9 reaktioner till “Spruta i skinkan och dagens barnmorskebesök.

 1. Skönt att allt ser bra ut.! Min dotter bildade antikroppar mot bebisen. Blodbyte på Frans några timmar efter förlossningen vilket låter läskigare än det är..och sen efterföljande tester i 1 år. Allt gick kanonbra och nu håller vi tummarna att det går ännu bättre för er lilla bebis så hon slipper sånt här!??

  1. Jätteskönt! Vad intressant att höra och skönt det gick så bra för Frans! Behövde hon förlösas tidigare? Och har hon bara bildar antikroppar mot honom eller mot de andra barnen oxå?

   Håller oxå tummarna för att allt ser bra ur <3 kram

   1. Hej!
    Nej..hon behövde inte förlösas tidigare, han kom dagen efter bf. Däremot var de beredd hela tiden på att han ev. skulle behöva få blodtransfusion redan i magen (fantastiskt vad de kan!), blodprover togs på pappa Nicklas ifall han snabbt skulle gå lämna blid till bebisen..vilket som sagt aldrig behövdes. Han föddes runt lunchtid och lades direkt under sollampa men det räckte inte så de fick byta blod på honom. Det tog ca 6 timmar har jag för mig .. och sen fick de vara kvar några extra dagar i Lkpg. Om jag har förstått det hela rätt så blir det lite större risk för varje graviditet att man bildar antikroppar mot bebisen i magen. Hon gjorde det inte mot tjejerna. Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg

Änglavakt!

Jag vet att ni har saknat mina inlägg och jag vet också att jag sagt gång på gång att jag

Läs mer