Håll koll på barnens veckopeng på ett smidigt sätt.

I samarbete med veckopengen.se

 

God kväll på er, har ni haft en fin dag? Våran dag har varit bra och vi lyxade till det med att köpa hämtmat ikväll. Det var längesen sist, ibland är det så skönt att ta bort alla måsten och bara va. Även om jag måste erkänna att hemmagjord mat slår allt, det är absolut det godaste. Det tycker jag iallafall nu när jag är gravid. 🙂
På kvällen kändes Lowa väldigt hängig och när jag tog febern så hade hon minsann lite feber 🙁 Har nästan väntat lite på att någon av barnen ska bli sjuka, vi har varit ovanligt friska denna höst/vinter. Peppar peppar. Efter lite gos i soffan somnade hon gott. Vi får se hur hon mår imorgon, hon blir hemma från dagis och kommer få vara med oss på jobbet. ♥

Nu ska jag visa er något som jag verkligen tycker är en bra grej. Jag nämnde tidigare att vi försöker prata med våra barn om pengars värde. Vi kommer ofta in på det när vi tillexempel sitter och äter vid matbordet. Vi brukar prata om att det finns dom familjer som inte har så mycket pengar. Jag tror det är viktigt att få fram detta till barnen, att de får en sund inställning till pengar. Att få dom att förstå att man inte kan få allt man pekar på. Hur gör ni för att förklara för era barn?

Jag har i samarbete med veckopengen.se testat deras app. Vi har testat den i några dagar nu. Supersmidig app som man kan ladda ner gratis i App Store. Ni kommer direkt till appen HÄR

Inte nog med att den påminner mig som förälder att ge barnen veckopeng, den har många fler smarta funktioner, man kan tillexempel ge barnen ränta på dom pengar som dom sparar och på så sätt förstår dom att det lönar sig att spara pengar.


I våra barns åldrar rekommenderas en veckopeng på 20kr vilket jag tycker är ganska lagom för nu. Sedan kan de på ett roligt sätt ”tjäna” lite extra pengar genom att utföra olika uppgifter.

Båda barnen slängde på sig ytterkläderna och ville gärna slänga soporna. Det ligger kring hörnet av vårat hus (jag tycker det alltid är lika jobbigt när det går själva och vill helst smyga på dom haha) Men det fixade det där galant.

När dom kom in och var klara fick det själva markera sysslan som godkänd i appen=)

Jag tycker redan nu, efter några dagars användande av appen, att framförallt Leia som är lite större, fått en bättre koll på pengar och pengars värde. Tack vare appens enkla gränssnitt och tydliga design har det varit enkelt att låta barnen själva fylla i och godkänna utförd syssla. Vilket dom har tyckt varit jätteroligt.

En dröm vore att kunna ge Rickard lite uppgifter ( sätt på en maskin tvätt, vik tvätten, häng tvätten) Tänk vilken lyx det vore hahah;)

Läs mer och ladda ner appen gratis HÄR . 

Imorgonbitti är det dags för ett besök hos barnmorskan igen, tänk att det redan gått en månad. Ni kan väl tänka på mig lite extra då jag ogillar att ta den där förbaskade sprutan. Men det ska bli mysigt att få lyssna på lillans hjärtljud igen. ♥

Uppdaterar er imorgon. Kram / A

2 reaktioner till “Håll koll på barnens veckopeng på ett smidigt sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg