Tänk att de finns så fina människor därute!

God förmiddag. Jag sitter en lärobok i handen, försöker läsa och bli klok. Det känns spännande att ha börjat studera igen, det var ju minst sagt längesen, och jag hoppas att de ska gå bra, kursen är inte så lång och jag märker att jag har en hel del gratis efter snart två års jobb på Neo.  Håller också på att kika efter ny kyl och frys. Okej, vilken djungel! Kylen har gått på sista versen länge tyvärr, hyllor har gått sönder och den kyler inte alls som den ska, och den håller inte tätt när man stänger den. Vet inte hur gammal den är men den har säkert några år på nacken, och så är den inte av något känt märke så kanske inte bästa kvalitet heller. Så nu måste vi helt enkelt ta tag i att köpa nytt. Men det finns ju verkligen en hel djungel av allt, jag tänker ändå att man ska köra på något ordentligt märke så man vet att de håller. Har hittat ett från LG, som även har inbygd ismaskin, alltså det har ju alltid varit min dröm. Framförallt när jag var gravid med Leona och hade cravings på just is.
Men har sett att dom kyl och frysen inte är så breda som när man har en kyl för sig och en frys för sig, så då får vi väl fixa någon slags täcklist eller skiva av något slag. Men ni får väldigt gärna komma med era tips ni som bott i hus lite längre än vad vi gjort, och kanske bytt ut kyl och frys, vad bör man satsa på för märke? 

Sen måste jag visa er något så otroligt fint som gjorde mig alldeles varm i hjärtat, ni vet att jag har varit ute ett par gånger i skogen och letat efter skogens guld, kantareller till min mamma som inte mår så bra. Jag vet att hon för ett tag sen skrev att hon var så sugen på en kantarellmacka och jag skulle så gärna vilja ge henne en sån när hon väl kan börja äta igen, men jag har ju inte lyckats hitta så mycket när jag varit ute. Jag är ingen van svampplockare, men tycker verkligen det är rogivande. Men så har jag ju världens finaste bloggläsare, för titta vad jag fick på posten! ♥

Tänk att de finns så fina människor därute som lägger ner tid på att ge sig ut i skogen och plocka ihop lite åt oss. Tusen tack fina Lotte för din omtanke. ♥ Jag blir ju så blödig av sånt här alltså! ♥ Så nu ska de rensas och frysas så mamma kan få sig en god kantarellmacka sen när hon får äta igen. ♥

Nu ska jag ta en tidig lunch, Hoppas ni får en härlig dag! ♥

11 reaktioner till “Tänk att de finns så fina människor därute!

 1. Jag har haft med ismaskin, nackdelen är att frysen inte blir så stor då ismaskinen tar plats inne i frysen… Så jag kör på gamla hederliga isbitar nu mera och en större ”vanlig” frys ?
  Åk till en butik och kolla utrymmet inne i en is-frys är mitt tips ? (kanske de är rymligare nu än för 5 år sen också, vad vet jag).
  Lycka till!

 2. Kantareller finns det gott om.Lämna barnen och åk iväg lite egentid till att läcka må bra behöver du.
  Hoppas din mamma får börja äta snart.

 3. Det va så lite så, jag hade ju inget större att skicka i annars hade ni fått mer 🙂

  Åh alla köksgrejer är ju en djungel! Jag köper aldrig mer spis och mikro från IKEA iallafall.

  1. Så himla gulligt av er verkligen <3 Jag måste ge mig tusan på att gå ut och leta igen, någongång måste jag ju lyckas hitta själv tänker jag <3 Tack igen!

   Ja visst är det, så svårt verkligen.
   Nä men det är ju bra och veta, var det dålig kvalitet på deras grejer? Kram

 4. Vi köpte Husqvarna för både kyl och frys och är jättenöjda! Jag har hört gott om elon i Motala, åk dit och prata med dem! Lycka till ?

 5. Vi installerade kyl och frys med kolsyremaskin och ismaskin (Electrolux) för 10 år sedan. Var väldigt skeptisk till ismaskinen då jag tyckte den tog yta från frysen. Dock inser jag att jag sällan tömmer frysen på mat, så hade vi haft plats för mer mat där hade den nog bara blivit gammal. Hade fryst fisk i icke helt tät påse i frysen och då tog isbitarna smak. Så ingen fryst fisk i vår frys längre. ? Kolsyremaskinen går varm, så gott med iskallt nybubblat vatten tycker hela familjen. Det man ska tänka på är att man behöver dra fram vatten. Så det är ju inte bara att köpa och ställa på plats (om man inte har vatten framdraget sedan innan). Men har inte ångrat oss. Ismaskinen används inte lika flitigt som kolsyremaskinen, men skulle ändå inte vilja byta bort den. ? Lycka till!

  1. Åh det låter bra, jag håller med dig lite där gällande frysen , att det säkert bara blir gammalt,just nu har vi en stor och jag tycker inte att vi använder den fullt ut ändå!
   Kan tänka mig att kolsyremaskinen går varm, vi har en sodastreamer som går varm här hemma.
   Tack för inputs, tänker att vi ska försöka komma iväg och titta på alla olika alternativ 🙂 Trevlig helg!

  1. Ja jag tänker att jag skulle älska det, att liksom alltid få läskande kalla drycker! Förstår, Tack för din kommentar!
   Önskar dig en fin helg ! Kramar

 6. Kanske ha en bra frys inne och sen en frysbox i garaget, förrådet.Själv har vi bara en liten frys uppe som alltid är full och frysbox ikällaren.Kylskpet är för litet men så är det när man hyr lägenhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg