Varför är det tabu?

God Morgon på er! har ni sovit gott?
Jag somnade 0vaggad igårkväll efter att ha gått upp i ottan. Det var märkligt att gå upp och åka iväg så tidigt, det var längesen. Men det gick hur bra som helst. Första dagen på mitt intro på jobbet. Det är SÅ kul. Vilket välkomnande. Avdelningen är helt fantastisk och människorna som jobbar där likaså.
Det känns verkligen ovant och det känns ju som att man inte kan någonting, samtidigt så är ju detta meningen att jag ska lära mig saker. Det är spännande och givande.


De hade även en akutövning på avdelningen igår som jag fick iaktta, så grymt att se hur alla som jobbar där ställer in sig i akutläge, och hjälper varandra.
Jag ser fram att åka tillbaka, idag jobbar jag kväll där, börjar lite senare, men det passar perfekt, för förmiddagen kommer gå åt till att borra in mig i pappersarbete.Löpande bokföring, inget roligt, men nödvändigt och otroligt skönt när det är färdigt. Leona är med mig på förmiddagen. mysigt. ♥

Sedan kommer pappa R att byta av mig när jag ska åka iväg. En sak jag har tänkt på, att det fortfarande är någon slags tabu att mamman jobbar?
Jag har sedan dag ett haft med Leona till jobbet, vilket funkar jättebra med tanke på att vi driver en webbutik, det är inte som att stå på en fabrik, utan Leona kan faktiskt vara med utan problem. Hon har hängt med på möten i Stockholm osv, hon har verkligen växt upp med oss på jobbet ♥ Eftersom jag inte ammar, ( det är ju också lite tabu) så funkar det lika bra för henne att vara med sin pappa likaväl som hon är med mig. Jag tycker det är fantastiskt att se vilket band de får tillsammans, de kan knyta an varandra på ett annat sätt när vi är lika bra för barnet, han kan mata henne när hon är hungrig lika bra som mig. Hon får sin närhet och kärlek av oss båda.
Men det är lite roligt att se folks miner när man jobbar och säger att man har en 4 månaders bebis hemma. De blickarna man får. Dock tar jag inte åt mig överhuvudtaget. Men det får mig att fundera. Varför är det så tabubelagt? Varför kan inte vi mammor få vara dom som jobbar och papporna som tar lite mer ansvar den dagen kvinnan jobbar?
Jag kommer inte jobba 100procent där eftersom vi som sagt har vårt andra arbete också som vi kombinerar med. Jag tycker allt funkar jättebra. ♥ Men jag tycker i dagens samhälle borde vi kunna ha ett mer öppet sinne och inte vara så inskränkta.
har ni erfarenheter kring detta, jag är så fascinerad, så berätta gärna ♥

Alltid trygg i pappas famn! ♥

Nu ska jag fortsätta med det sista, hoppas ni får en fantastisk bra dag. Och förresten , vet ni, igår började Rickard måla vardagsrummet, alltså ÄNTLIGEN, snart är alla färger ett minne blott! Härå!

Puss på er!
/ Angelica

7 reaktioner till “Varför är det tabu?

  1. Va kul att jobba som barnsköterska 🙂 Är du utbildad med något inom det?

    Det är väl fantastiskt att R kan vara hemma med Leona för det är ju inte världsroligt att gå hemma hela dagarna. Vår bebis har ju inte kommit än men höstterminen nästa år ska vi dela på föräldraledigheten. Jag ska jobba 2 dagar i veckan och mannen va hemma då. Han får ju passa på nu när det är sista barnet 😉
    http://lotte4.blogspot.se

  2. Va kul att du fick ett sånt varmt välkomande ?. Tror Leona har det jättemysigt hemma med pappa ?. Kanske jag stöter på dig nån gång när du blir hungrig. Jobbar nämligen på restaurangen som ligger mittemot södra entren. Ha en fortsatt bra dag på ditt nya jobb.

  3. Tabu och tabu. Det är väl mer så att det är en vana att mammorna är hemma. Det är ju vi som ammar. Oftast tjänar männen mer också. I vårt fall tjänar min sambo dubbelt så mycket mot mig. Om han skulle vara ledig skulle vår ekonomi gå i kras. Och nu har de bestämt att papporna måste ta ut 3 mån ledighet. Inte bra i vårat fall. Kram?

    1. Pappan MÅSTE inte ta ut tre månaders föräldraledighet, man måste inte ta ut någon föräldraledighet alls om man inte vill. Det finns inget tvång kring det, bara en fantastisk möjlighet!

  4. Jag tycker det låter toppen att ni har hittat en lösning som passar just er familj. Vad andra tycker om det är ju inget att bry sig. Kul att du jobbar som barnsköterska, är också nyfiken på om du är utbildad till det? Det här med att inte amma tycker jag absolut inte att man ska skämmas över, det är långt ifrån självklart att alla kan eller vill amma och det måste man respektera. Som du själv säger så finns det fördelar med det också så det borde absolut inte vara tabubelagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg