Visst kommer det att blomma fint?


Hej Fredag. Igår hade vi en studiedag här hemma, alla barnen var lediga. Det är alltid mysigt med en dag ledigt extra i veckan. Men barnen var mer högt än lågt dock, vet inte alls vad det var med dom igår , antigen handlade om att jag kanske hade mindre energi, och då helt enkelt inte hade samma tålamod som man brukar ha. Eller så var de mer busiga och extrema än vad de brukar vara andra dagar. Eller så var det helt enkelt en kombo. Så vi kan summera att det var galet när hemma igår. Men idag är det fredag och jag ser verkligen fram emot en ledig helg på hemmaplan. Vi har inga större planer, mer än att vi ska gå på vernissage på folkets hus. Lowa går nämligen en målarkurs en dag i veckan och har nu utställning imorgon, så den ska vi kika på. Annars räknar jag med en ganska lugn och. behaglig helg. ♥
Hoppas den kommer bjuda på mycket sol så man kan vara ute.

Just ja, bloggen/ hemsidan är lite under ombyggnad , så håll till godo innan den är helt färdigt.

Vågar inte riktigt plantera ut mina dahlior ännu, då det sägs att det ska vara några frostgrader om nätterna under helgen, men sen ska frosten vara över så då ska de minsann ut. Många har tagit sig och växt på riktigt bra, En del har fått sugrötter och håller tummarna för att de blir blommor av dom också.

 

När jag planterade mina små dahlior såg de ut såhär.. jag planterar alltid mina dahlior i påsar. För tre år sedan när jag planterade för första gången, planterade jag några i krukor och några i plastpåsar, men föredrar verkligen plastpåsar, de tar mindre plats, och man kan också hålla koll på sugrötterna. För jag lovar, man står och glor i dessa påsar jämt när man väl satt ner knölarna i jord. En av mina väninnor hade förodlat långt innan mig och gulligt nog fick jag några som hon hade förodlat. Så när jag satte mina hade jag en som redan hade vuxit på bra.

Nu ska jag visa hur mina ser ut idag. Vissa har verkligen växt på och skjutit upp i höjd medans andra rackare är något sega.


Ska nog ge dom lite extra kärlek i form av vatten, vissa ser visst lite ledsna ut. Jag har inte heller börjat härda dom ute som jag brukar göra, och det är mest för att latmasken i mig slagit till.

Men nog om blomster. De tre minsta tjejerna ser så fram emot sommaren, så igår åkte det på klänningar, Lucie och Line matchade i två nya, medans Leona tog en matchande som hon hade i garderoben sen förra året.

De är verkligen så omhändertagande mot varandra. Måste också skriva att vi har fått platsen vi sökte till förskolan, HUR sjukt? Det känns helt galet och jag känner mig inte alls redo att hon ska börja efter sommaren, MEN otroligt tacksam för att vi får platsen på Lucies dagis, för efter sommaren börjar Leona förskoleklass. Ännu mer galet. Och Leia vår äldsta börjar högstadiet. De växer verkligen de små liven. ♥
Men först ser vi fram emot en härlig sommar, med många födelsedagar. Tänka sig att så många fyller år samma månad av våra tjejer, Tre av fem fyller år i Juni , varav två dagarna efter varandra. Line fyller den 2 juni och Lowa den 3 e juni, sedan fyller min syster Felicia år den 4 e juni. Så många födelsedagar.

Men först ut i vår familj i skrivande stund är Leoan, hon fyller nämligen 6 År , den 27 e maj.Så mycket saker hon önskar sig, kan inte hålla reda på hälften av allt. Vår lilla pysseltjej, hon älskar verkligen allt som har med pyssel att göra. Det som är en aning tråkigt, är att det där med att städa efter sig, tydligen inte är lika spännande. 😉

Hoppas in får en härlig fredag och en bra start på helgen.
STOR KRAM ♥ / Angelica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela det här inlägget:

Relaterade inlägg